Prima pagină » Actualitate » Deputatul de Iași Vasile Toma, ferm față de funcționarii care au responsabilitatea respectării termenelor privind Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (P)
Deputatul de Iași Vasile Toma, ferm față de funcționarii care au responsabilitatea respectării termenelor privind Autostrada Târgu Neamț - Iași - Ungheni (P)

Deputatul de Iași Vasile Toma, ferm față de funcționarii care au responsabilitatea respectării termenelor privind Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (P)

14 ian. 2023, 11:36,
în Actualitate

În sfârșit, cu mare întârziere, a fost aprobată varianta finală a traseului Autostrăzii Ungheni – Iași – Tg. Neamț (Moțca), anunță pe pagina sa de Facebook, deputatul de Iași Vasile Toma.

„Cred cu hotărâre că, până nu vom începe să tragem la răspundere funcționarii vinovați de întârzierea proiectelor de investiții, nu vom avea termene și grafice de lucru respectate.
Am participat la ședința bilunară de analiză a proiectelor din zona Moldovei și atât reprezentanții CNAIR, cât și un reprezentant al prestatorului care trebuie să realizeze revizuirea SF și proiectarea pentru această autostradă extrem de importantă pentru județul Iași s-au arătat contrariați și deranjați de faptul că am solicitat soluții pentru recuperarea întârzierii.

Domnilor, ieșenii care stau ore în șir blocați în trafic între Iași și Podu Iloaiei, Tg. Frumos, Pașcani nu mai au răbdare și nici nu acceptă indolența dumneavoastră! Puneți „osul” la treabă! Pentru asta sunteti plătiți. Încă nu ați suportat penalizări la salarii sau contracte!”, transmite deputatul Toma.

Potrivit deputatului, abia acum, în Consiliul tehnico-Economic al CNAIR, a fost avizată varianta finală de traseu pentru Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni (varianta albastră), care va avea o lungime de 93,27 km.

Pe traseul autostrăzii, vor fi construite 55 de poduri, 2 tunele și 9 noduri rutiere. Urmează ca elaboratorul Studiului de Fezabilitate, aflat deja în mare întârziere, să intre în etapa realizării studiilor de teren.

După definitivarea Studiului de Fezabilitate, vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici în baza cărora va fi asigurată finanțarea pentru realizarea investiției.
Deputatul ieșean Vasile Toma este cel care a depus amendamentul votat de Camera Deputaților, care prevede obligativitatea realizării acestei autostrăzi până cel târziu la data de 31.12.2026.

Parlamentarul rămâne ferm față de toți cei care au responsabilitatea îndeplinirii acestui obiectiv, interpelându-i dur: Domnilor, aveți de gând să respectați legea?

Comentarii
  • Altul fara de care nu se fac autostrazi in Moldova- Dupa penibilul.Curvoi ~ Burtoi secondat de Aragazel iaca apare si nenea asta care lupta nu gluma sa ne faca autostrada,Chiar ne apuca WOMA ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *