Prima pagină » Local » Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Vrăjeala Austriei, înghițită de Ciucă și Ciolacu! România mai are de așteptat până să intre de tot în Schengen“
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Vrăjeala Austriei, înghițită de Ciucă și Ciolacu! România mai are de așteptat până să intre de tot în Schengen“

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Vrăjeala Austriei, înghițită de Ciucă și Ciolacu! România mai are de așteptat până să intre de tot în Schengen“

03 apr. 2024, 10:19, 3 ,
în Local

Statul austriac refuză din nou să ofere garanții României pentru intrarea deplină a țării noastre în Schengen, spațiul de liberă circulație a cetățenilor din statele Uniunii Europene. Trimisul struțo-cămilei PSD-PNL la Viena nu a reușit să sensibilizeze Guvernul austriac, ba dimpotrivă.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, s-a întîlnit cu Gerhard Karner, omologul său austriac, într-o discuțșie privind aderarea României la Schenegn și pe cale terestră, decizie care însă a fost una previzibilă.

Ministrul austriac a spus că încă nu se pune problema de așa ceva până când nu „se va îmbunătăți” spațiul Schengen, o gogoriță menționată doar pentru a amâna momentul, arată deputatul AUR Iași Marius Ostaficiuc, ce consideră că vrăjeala Austriei, înghițită de Ciucă și Ciolacu.

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Vrăjeala Austriei, înghițită de Ciucă și Ciolacu!“

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc a declarat că ministrul Cătălin Predoiu s-a dus degeaba în Austria, deoarece Gerhard Karner a spus din nou „nu“ României. În aceste condiții Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au lăudat doar cu accesul maritim și aerian, în timp ce accesul terestru a rămas un vis pentru români

„Promisiunile coaliției ca România să fie membru Schengen cu drepturi depline par tot mai îndepărtate. Solul trimis de Guvern la Viena, ministrul Cătălin Predoiu, s-a dus degeaba în Capitala Austriei. Omologul său de la Interne, austriacul Gerhard Karner, i-a tăiat bucuria din scurt și a anunțat că șefii săi s-au răzgândit iar. Bineînțeles, au băgat din nou placa cu frontierele, cu migrația, cu poezia deja știută. În aceste condiții, se poate spune ce au făcut până acum Ciucă, Ciolacu sau Iohannis? Au tăcut liniștiți și au ieșit public numai cu așa zisa victorie maritimă și aeriană a intrării în Schengen”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Marius Ostaficiuc: „De ce Austria continuă să amâne aderarea României pe cale terestră?“

Parlamentarul ieșean a mai precizat și faptul că România, prin Guvernul Ciolacu, a tăcut mâlc în fața acestor condiții, doar pentru a da bine în fața electoratului propriu.

„Guvernul austriac întinde prea mult coarda pe acest sector. România trebuie să intre în Schengen și pe cale terestră, tocmai pentru că o importantă parte din economie depinde de acest lucru. De ce statul român continuă să plece capul la această situație și de ce nu continuă să pună presiune pe Comisia Europeană pentru a determina Austria să renunțe la această atitudine? România nu are probleme cu migrația, nu România este ruta de migrație, dar statul austriac vrea să nu se înțeleagă acest lucru? Care este miza adevărată a refuzului? Nu putem spune că am spart norii odată cu intrarea în Schengen pe cale aeriană, unde oricum stăteai câteva minite la controlul documentelor. Capii acestui guvern penibil de la Victoria trebuie să explice clar de ce Austria continuă să amâne aderarea României pe cale terestră”, a mai spus deputatul ieșean AUR Marius Ostaficiuc, ce consideră că vrăjeala Austriei a fost înghițită de Ciucă și Ciolacu.

Comentarii
  • Eu cu cine votez?

    Sunt un votant nedecis. Am cautat o alianta sau partid cu O(zero) traseisti in componenta. Nu am gasit . Peste tot dau de lichele. Stie cineva?

  • Io mirosit a putere, a ciolan si o huschito golanul . Sa te ia dreaku de tradator

  • Marius Ostaficiuc e un tip pragmatic, aplicat.
    L-am privit cu circumspectie, la inceput, dar a reusit sa se faca ascultat destul de repede.
    La el primeaza eficienta si mai putin vorbaria lunga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *