Prima pagină » Local » Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Poștașii sunt victimele unei conduceri corupte!“
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Poștașii sunt victimele unei conduceri corupte!“

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Poștașii sunt victimele unei conduceri corupte!“

02 apr. 2024, 10:29, 1 ,
BZI.ro, în Local

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc a reacționat la greva declanșată de către poștașii din România și a spus că aceștia sunt victimele unei conduceri corupte. Parlamentarul ieșean opinează că vina este atât a managementului Poștei Române, dar și a celor din „Partidul Comasat Român“, așa cum îi denumește pe cei din coaliția de guvernare PSD – PNL.

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Poștașii sunt victimele unei conduceri corupte!“

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc susține că vina în greva poștașilor aparține exclusiv actualei coaliții de guvernare.

„Poștașii au intrat în grevă, iar pensionarii riscă să nu-și primească pensiile. Asta nu înseamnă că vina este a lor. Nu protestează pentru că nu mai pot de bine! Protestează deoarece marea lor majoritate sunt obligați să trăiască cu salariul minim pe economie. Nu pot fi acuzați ei de ceva pentru că în toată această poveste poștașii sunt victime. Sunt victimele unei conducerii corupte din Poșta Română, cu girul celor de la Partidul Comasat Român (PSD și PNL)“, declară deputatul AUR Marius Ostaficiuc.

Parlamentarul ieșean menționează că, în an electoral, nu crede că PSD și PNL își permit o grevă a poștașilor, pe care ar urma să-i folosească drept agenți electorali în foarte scurt timp.

„Poștașii sunt dintr-o categorie care nu a avut parte de nicio majorare salarială în ultimii ani, în timp ce prețurile au crescut constant. În ceea ce privește Poșta Română, aceasta ar trebui să fie o societate profitabilă, însă nu se întâmplă așa din cauza managementului pus de Partidul Comasat Român (PSD și PNL), care căpușează fără nicio urmă de rușine societatea.

Poștașii au fost și vor fi folosiți ca agenți electorali, însă aceștia refuză să mai facă asta pe burta goală. Chiar sunt curios să văd dacă reprezentanții Partidului Comasat Român (PSD și PNL) își vor permite să-și pună pensionarii în cap și să piardă ajutorul pe care îl dau poștașii în campania electorală“, mai spune deputatul AUR Marius Ostaficiuc.

Grevă la Poșta Română

Poștașii vor decide marți, 2 aprilie 2024, dacă renunță la grevă. Decizia va fi anunțată pe parcursul dimineții după consultarea membrilor de sindicat. Luni, 1 aprilie 2024, liderii de sindicat au primit o propunere de creștere salarială de la conducerea Poștei Române și Ministerul Cercetării.

Poștașiii solicită ocreștere cu 400 lei net a salariilor angajaților și creșterea sporului de loialitate, acordat în tranșe, angajaților ce au peste un anumit număr de ani lucrați în Poșta Română.

În noaptea de luni spre marți, liderii de sindicat au fost în ședință. Aceștia au analizat propunerea făcută de managementul Poștei Române și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, după o ședință de negociere de șase ore.

Propunerea vizează o creștere salarială pentru angajații Poștei Române în două tranșe: la 1 iulie, când salariul minim crește la 3.700 de lei brut (de la 3.300 de lei brut în prezent) și la 1 septembrie când ar putea crește cu încă 420 de lei brut în medie. Concret, cumulat, un angajat al Poștei Române ar primi o creștere salarială netă de 369 lei în medie, anunță sindicaliștii.

În aceste condiții, deputatul AUR Marius Ostaficiuc consideră că poștașii sunt victimele unei conduceri corupte!“

Comentarii
  • La ce să te aștepți de la cei care conduc Posta la Iași la nivel de Sucursala și OJP Iași….Habar nu au cei cu ei dar sa mai știe ce trebuie sa facă la posta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *