Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Investiții pentru școala românescă. E timpul ca învățământul să revină acolo unde îi este locul” (P)
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Investiții pentru școala românescă. E timpul ca învățământul să revină acolo unde îi este locul” (P)

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Investiții pentru școala românescă. E timpul ca învățământul să revină acolo unde îi este locul” (P)

09 sept. 2024, 13:55, 1 ,
în Actualitate

Un nou an școlar, aceleași probleme pentru învățământul românesc. Sistemul educațional din țară are nevoie de o implicare puternică a factorilor responasabili, o implicare care să ducă la susținerea învățământului din toate punctele de vedere. Unul dintre cei care susțin noi proiecte pentru dezvoltarea educației este deputatul AUR Marius Ostaficiuc. Acesta a arătat că actualul sistem și-a arătat limitele, mai ales în ultimii ani sub umbrela proiectului România educată a președintelui Iohannis, un proiect care a adus mai mult haos în învățământ decât beneficii.

„În ultimii ani am asitat, din păcate, la multe momente de decădere ale școlii românești. Am asistat la momente care nu ne-au făcut cinste, care au dus la o degradare continuă a sistemului, a educației în general. Avem un număr foarte mare în continuare de elevi care abandonează școala, u număr foarte mare de elevi care renunță la cursuri din cauza situației precare din familie, un număr foarte mare de copii care nu au cum să-și exprime talentul din diferite motive. Și avem un număpr mare de unități de învățământ care au nevoie de o modernizare completă. Suntem la început de an școlar, unul în care asistăm din nou la discursuri sforăitoare despre o Românie educată, un proiect care este un eșec total, dar care este promovat în continuare ca o mare reușită”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

În plus, deputatul ieșean arată și care sunt direcțiile spre care trebuie să se îndrepte educația în România.

”Suntem într-un stat în care 47 la sută dintre elevi nu înțeleg un simplu text, rezultat al acestei Românii educate propuse de preșeintele Iohannis. Este un sistem care a distrus sistematic școala, care a îndepărtat elevii de performanță, care a redus bursele de merit, bursele de studiu și care și-a arătat limitele și neputința. Toate acestea nu își mai au locul acum. Dacă ne dorim un viitor pentru copiii noștri, atunci trebuie să luăm taurul din coarne și să facem ce ne-am propus. Fără declarații sforăitoare, fără promisiuni neonorate. Pentru că direcțiile principale ale AUR pentru învățământul românesc cuprind finanțarea, repornirea, susținerea școlilor profesionale și a celor de meserii, și, totodată, susținerea învățământului dual. Să ne concentrăm pe dezvoltarea individului și nu pe altceva. Este o direcție pe care AUR o va urma pe cât de repede și de la care nu ne vom abate. Dezvoltarea învățământului trebuie să fie o prioritate”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Comentarii
  • A fost incidentul cu dronele rusesti pe teritoriul tarii. Ati auzit sau vazut ca un aurar sau sosocar sa ia atidudine impotriva?? Votati muskalii ca stiti ce va aseapta!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *