Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Guvernul se joacă cu nervii românilor. Cu dezastrul economic la ușă, Coaliția monstruoasă vine cu noi promisiuni” (P)
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Guvernul se joacă cu nervii românilor. Cu dezastrul economic la ușă, Coaliția monstruoasă vine cu noi promisiuni” (P)

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Guvernul se joacă cu nervii românilor. Cu dezastrul economic la ușă, Coaliția monstruoasă vine cu noi promisiuni” (P)

17 iul. 2024, 11:13,
BZI.ro, în Actualitate

Reprezentanții Coaliției de Guvernământ au scos din nou, de la naftalină, promisiunile de reducere a cheltuielilor bugetare, promisiuni făcute încă de anul trecut și amânate succesiv. De această dată a venit rândul reprezentanților PNL să susțină că statul trebuie să treacă la reducerea cheltuielilor bugetare pentru a se reduce deficitul bugetar, după ce PSD a susținut același lucru.

Promisiunile celor din Coaliție nu s-au materializat deloc însă, ceea ce a dus la un val de nemulțumiri în ultima perioadă, cei mai afectați fiind oamenii din mediul privat, cei care au ajuns să plătească mai multe taxe și chiar mai mari. Deputatul AUR Marius Ostaficiuc a arătat că situația în care a dus Guvernul țara este una disperată și că românii nu mai poti fi păcăliți cu noi promisiuni.

„După ce au bătut apa în piuă cu promisiuni privind reducerea cheltuielilor bugetare, cei din Coaliție vin acum cu aceleași propuneri. Este deja prea mult pentru români să vadă cum aceste promisiuni neonorate sunt reeșapate și propuse acum de partenerii de coaliție. Ne vorbesc din nou de reducerea aparatului bugetar, de reducerea cheltuielilor bugetare, de reducerea deficitului, de faptul că trebuie ca statul să strângă cureaua. Dar ne vorbesc și de faptul că trebuie să mărească taxele, că trebuie să jupoaie antreprenorii, de oamenii care lucrează în mediul privat și care sunt nevoiți să suporte cheltuieli și mai mari”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Parlamentarul ieșean mai susține și că statul trebuie să se țină de cuvânt și să nu amâne deciziile luate, tocmai pentru ca partidele din Coaliție să piardă capital electoral.

„Ceea ce trebuie să facă actualul Guvern este să treacă la măsurile promise. Evident că în acest an electoral se pot promite multe și realiza mai puțin, dar Guvernul nu trebuie să uite că românii s-au săturat de promisiuni, s-au săturat să fie purtați zi de zi cu zăhărelul. Guvernul vorbește de seturi fiscale, de măsuri care să aducă bani la buget, dar nu se gândește și la cei care plătesc deja taxe peste taxe,. Executivul vine cu noi propuneri de o așa zisă reducere a evaziunii fiscale, măsură care a scos economiștii în stradă. Sunt lucruri care ar trebui să le dea de gândit, să le arate care este realitatea din teren”, a mai precizat deputatul AUR Marius Ostaficiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *