Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”Guvernul promisiunilor neonorate: Cheltuielile cu bugetarii se măresc pe zi ce trece” (P)
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”Guvernul promisiunilor neonorate: Cheltuielile cu bugetarii se măresc pe zi ce trece” (P)

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”Guvernul promisiunilor neonorate: Cheltuielile cu bugetarii se măresc pe zi ce trece” (P)

30 iul. 2024, 12:05,
în Actualitate

Într-o perioadă de deficit bugetar, perioadă în care România a fost atenționată de limitarea cheltuielilor exagerate, statul român se avântă într-o nouă cheltuială îndreptată în beneficiul bugetarilor. Guvernul a majorat costurile de salarii ale aparatului bugetar, cifre cu mult peste cele de anul trecut și care contravin promisiunilor făcute de șefii Guvernului din ultima perioadă. De altfel, deputatul AUR Marius Ostaficiuc a menționat că pentru actualul Guvern promisiunile făcute românilor nu mai au nicio acoperire.

”Guvernul PSD- PNL este Guvernul promisiunilor neonorate. După ce au tot promis de mai bine de un an că vor reduce cheltuielile în sistemul bugetar, că nu vor mai face angajări, că se dorește eliminarea risipei bugetare și câte și mai câte, lucrurile stau exact invers.  Mai nou, se va trece la o majorare de 23 procente a costurilor cu salariile angajaților statului. Cifrele publicate de Ministerul de Finanțe arată că ele au consumat, în șase luni din 2024, 4,4 la sută din Produsul Intern Brut. Față de anul trecut, cheltuielile de personal au crescut cu 0.5 la sută din PIB în aceeași perioadă a anului. Atunci ne putem întreba unde sunt promisiunile Guvernului. Probabil că în an electoral, coaliția nu-și permite să intre în bugetari și să le reducă lefurile”, a menționat deputatul AUR Marius Ostaficiuc.

Potrivit execuției bugetare ale Ministerului de Finanțe din primele șase luni ale anului 2024, cheltuielile cu bunurile și serviciile s-au majorat cu aproape 25 procente. Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 63,67 miliarde lei, respectiv 3,60 la sută din PIB, față de deficitul de 37,21 miliarde lei, respectiv 2,32 la sută din PIB aferent celor șase luni ale anului 2023. Peste toate acestea, Guvernul a venit cu noi măsuri care împovărează mediul privat.

„În timp ce vor crește cheltuielile cu salariile din sistemul bugetar, statul român continuă să ia pielea de pe cei din mediul privat. Nu ne mai putem juca cu dublă măsură, nu mai putem să tratăm o parte a populației la diverse, iar pe alta să o ținem în brațe. Lucrurile trebuie să se schimbe cât de curând, iar de la finalul anului acesta România trebuie să intre pe un făgaș normal, unde mediul privat este susținut, este ajutat și nu tras în jos”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *