Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”Economia încotro? Statul sufocă micii întreprinzători” (P)
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”Economia încotro? Statul sufocă micii întreprinzători” (P)

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”Economia încotro? Statul sufocă micii întreprinzători” (P)

02 sept. 2024, 10:59,
în Actualitate

Tot mai multe firme românești și-au închis porțiile în ultima perioadă din cauza impozitelor și taxelor mărite, dar și a problemelor cu care se confruntă din cauza statului. Economiștii atrag atenția că situația se poate înrăutății, tocmai pentru că statul a căutat să acopere deficitul bugetar pe spinarea mediului privat. De altfel, parlamentarii din opoziție arată că România merge într-o direcție greșită și că mediul de afaceri este faultat prin măsurile luate de actuala guvernare.

”Conform ultimelor date oficiale, situația economică a României este una la limită? Cifrele furnizate de Oficiul Național al Registrului Comertului arată că numai în prima jumătate a acestui na au fost radiate peste 45 mii de firme la nivel național, cu peste 34 la sută mai multe comparativ cu prima parte din 2023. Alte peste 10.000 de firme și-au suspendat activitatea, cu câteva zeci de procente mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Ce ne arată toate aceste lucruri? Că taxele tot mai mari sufocă micii întreprinzători, că micile afaceri nu pot supraviețui cu tot felul de taxe inventate peste noapte. Este cât se poate de clar că situația este una fără ieșire și că România se îndreaptă spre ce e mai rău dacă nu se iau măsurile potrivite. Proiectul AUR prevede măsuri pentru sprijinirea micilor afaceri, pentru susținerea întreprinzătorilor locali, pentru promovarea produselor românești”, a menționat Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Parlamentarul ieșean a mai arătat și faptul că în actualul context, economia României va intra pe recesiune.

„Statul mărește taxele pentru privați, nu se ține de promisiune în ceea ce privește reducerea cheltuielilor în sectorul bugetar, ceea ce face ca lucrurile să se complice și să ajungem într-o astfel de situație. Guvernul a căutat să aloce bani exact de acolo de unde vin voturi și nu s-a orientat către sprijinirea categoriilor afectate. Aceste lucruri trebuie schimbate. Noul Guvern AUR va aduce oportunități pentru micii întreprinzători, pentru ca afacerile lor să crească, nu să ți determine să închidă și să plece din țară”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
02 septembrie 2024
02 septembrie 2024