Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Coaliția PSD-PNL nu mai știe cum să ne stoarcă de bani! CNP-ul fiscal, o nouă invenție pentru a controla fiecare leu al românilor” (P)
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Coaliția PSD-PNL nu mai știe cum să ne stoarcă de bani! CNP-ul fiscal, o nouă invenție pentru a controla fiecare leu al românilor” (P)

Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: „Coaliția PSD-PNL nu mai știe cum să ne stoarcă de bani! CNP-ul fiscal, o nouă invenție pentru a controla fiecare leu al românilor” (P)

06 aug. 2024, 13:42, 2 ,
în Actualitate

Guvernul României, prin Ministerul de Finanțe, a venit cu o nouă propunere fiscală, o propunere prin care caută să stoarcă și ultimul leu de la români. Ministerul vrea să introduce CNP-ul fiscal, un cod de identificare fiscală pentru persoane fizice, măsură care a stârnit deja un val de nemulțumiri printre reprezentanții mediului privat. De altfel și parlamentarii opoziției s-au arătat indignați de noua măsură.

”Este o măsură nu doar aberantă, ci și discriminatorie. Măsura se aplică doar companiilor înregistrate în România pentru că îi poate împinge pe consumatori să cumpere cu precădere produse din afară, după cum au arătat chiar specialiștii din domeniu. În plus, statul vrea să aibă un control strict al fiecărui leu cheltuit de români, un control care înseamnă imixtiune în viața privată. Aici nu vorbim de evaziune fiscală, ci de cu totul altceva. Vedem cu toții că astfel se încalcă dreptul fiecărui om, se încalcă democrația”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat AUR Iași.

Și colegii parlamentari ai acestuia au luat atitudine în fața proiectului depus de Ministerul Finanțelor. Adrian Axinia, parlamentar AUR a atras atenția că CNP-ul fiscal propus de guvernul PSD-PNL este o abominație birocratică și o nouă încercare de control total al românilor.

”Ministerul Finanțelor ne oferă un nou exemplu de intruziune a statului în viața privată prin propunerea de introducere a CNP-ului fiscal pentru persoane fizice. Ne îndreptăm către un viitor în care fiecare leu cheltuit va fi monitorizat și, dacă se va considera că vom cheltui mai mult decât producem, ANAF-ul va interveni și va taxa cu 70 la sută ceea ce nu se justifică. Acest pas reprezintă o pregătire pentru un sistem de control total”, a spus Adrian Axinia, deputat AUR.

Comentarii
  • si tradatorii din Parlament vor vota aceasta idiotenie impotriva romanilor nu-i asa? totul se voteaza in parlament impotriva poporului roman. parlamentarii astia sunt romani sau dusmanii poporului roman?

  • da tu nu ai fost sef la PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *