Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR, Laura Gherasim: Documentele CSAT nu au prezentat nicio dovadă clară
Deputatul AUR, Laura Gherasim: Documentele CSAT nu au prezentat nicio dovadă clară

Deputatul AUR, Laura Gherasim: Documentele CSAT nu au prezentat nicio dovadă clară

08 dec. 2024, 19:09,
Redacția BZI în Actualitate
Deputatul AUR, Laura Gherasim scrie într-o postare despre raportul CSAT privind campania de promovare a lui Călin Georgescu pe TikTok, susținând că nu oferă dovezi clare despre implicarea unui actor statal, ci doar speculații. Ea afirmă că succesul campaniei s-a datorat utilizatorilor români și algoritmului platformei, nu unei conspirații externe, și consideră investigațiile drept o „vânătoare de vrăjitoare”.
„Documentele CSAT nu au prezentat nicio dovadă clară, cu caracter probatoriu în instanță, din care să rezulte implicarea unui actor statal rău intenționat în campania de TikTok făcută pentru Călin Georgescu. Tot ce este menționat în raport cu privire la tacticile online și războiul hibrid purtat în mediul online de Rusia sunt presupuneri, de tipul „ar putea să”, „precum face și” etc. Raportul CSAT doar expune cum funcționează TikTok.
Am spus campania „pentru” Călin Georgescu și nu „campania lui Călin Georgescu”, deoarece promovarea sa pe TikTok a fost preponderent făcută individual de români.
Rețelele sociale au fost bune pentru Klaus Iohannis în 2014, când a câștigat alegerile și el însuși a afirmat că online-ul a făcut diferența. Acum este răul absolut.
În cazul alegerilor prezidențiale din 2024 din România, diferența au făcut-o românii, prin conturile lor individuale, deoarece mulți au rezonat cu discursul lui Călin Georgescu și i-au preluat și retransmis mesajul. Au făcut-o fiind motivați de o credință comună, căci totul pleacă de la voința clară a românilor de a scăpa de PSD-PNL-USR-UDMR, sistemul care a jefuit țara timp de 34 de ani
Utilizatorii TikTok care au contribuit financiar – acolo unde acest lucru s-a întâmplat – au făcut-o ca investiție, fără ca nimeni să aștepte beneficii sau favoruri din partea lui Călin Georgescu sau a vreunei entități centrale, căci orice influencer de sub 25 de ani știe că un conținut devenit viral poate aduce profituri considerabil mai mari decât suma investită.
Algoritmul TikTok funcționează pe baza unui sistem de cuvinte-cheie de actualitate, iar un clip poate atinge pragul de 100.000 de vizualizări în decurs de 2-3 zile, mai ales dacă este redistribuit de un număr semnificativ de utilizatori.
Dacă 1.000 de conturi repostează același conținut, șansele ca acesta să devină viral cresc considerabil. Algoritmul TikTok sprijină acest tip de comportament, amplificând vizibilitatea clipului și atrăgând noi urmăritori către conturile implicate. Cei care câștigă bani din TikTok știu importanța conturilor asociate și nu e nevoie de intervenția unui presupus „actor statal” pentru funcționarea unor astfel de rețele de conturi asociate, mai ales că, în viitor, rețeaua de conturi care a câștigat notorietate online prin promovarea lui Călin Georgescu poate promova mâine, pentru profituri și mai mari, cu totul alt conținut, de exemplu conținut legat de un producător celebru de pantofi sport.
Utilizatorii care investesc sume substanțiale – cum este cazul românului din Brașov, anchetat în prezent – pot înregistra câștiguri semnificative ulterior, uneori chiar de zece ori mai mari, ca urmare a expunerii și a creșterii notorietății. Un antreprenor în IT știe că o investiție de 1 milion de euro în conținut cu potențial viral îi poate aduce câștiguri de 10 milioane de euro. Nu e nevoie de FSB ca să-i explice ce este marketingul digital.
Obținerea de venituri pasive din redistribuire este un instrument al mai multor rețele online. Este un instrument la care ar fi putut recurge oricine, nu o armă secretă, de care a beneficiat exclusiv Călin Georgescu.
Promovarea lui Călin Georgescu pe TikTok a fost foarte inteligentă. Atât de inteligentă încât pare magie neagră pentru cei care știu să se folosească doar de cenzură, minciună și plata de știri pozitive către televiziuni, în scopul influențării opiniei publice.
Singurul lucru demonstrat de raportul CSAT este că ofițerii de informații numiți politic (căci nu pot să cred că acesta este nivelul de competență al specialiștilor în cybersecurity) au descoperit modul în care funcționează TikTok și încă se mai miră de ce au găsit. Este o mirare similară cu cea în fața descoperirilor științifice din Evul Mediu și o reacție medievală de a-i declara „vrăjitori” și arde pe rug pe unii dintre primii oameni de știință.
Prin urmare, anularea alegerilor și ancheta demarată împotriva promotorilor conținutului online legat de Călin Georgescu nu este altceva decât o vânătoare de vrăjitoare.
România s-a întors în Evul Mediu, pentru că Klaus Iohannis și întregul sistem care a furat România timp de 34 de ani nu vor să renunțe la putere”, a spus Laura Gherasim pe pagina sa de Facebook.
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`