Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR George Simion a scăpat de dosarul penal și rămâne cu permisul de conducere

Deputatul AUR George Simion a scăpat de dosarul penal și rămâne cu permisul de conducere

04 nov. 2022, 11:19,
BZI.ro, în Actualitate

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la sfârşit lunii septembrie, Brigada Rutieră i-a deschis un dosar penal deputatului AUR George Simion, după ce ar fi condus un autoturism cu permisul suspendat. El a fost prins la volan noaptea, în Piaţa Victoriei. Astăzi, 4 noiembrie 2022, deputatul a menționat că a scăpat de dosarul penal, în urma deciziei archetului de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație.

Poliţiştii rutieri au depistat, la sfârşitul lunii septembrie 2022, ca în momentul acela avea permisul suspendat ca urmare a unui accident produs la Buzău, în aprilie 2022. Deputatul a mai scris vineri dimineaţă, 4 noiembrie 2022, pe pagina sa de Facebook că conducea maşina cu carne valabil şi că totul a fost „orchestrat pentru a distruge protestul”.

George Simion a scăpat de dosarul penal

Vineri, 4 noiembrie 2022, George Simion a acuzat Brigada Rutieră de „fabricarea” dosarelor. Acesta a menţionat ca permisul sau de conducere nu era suspendat și că a fost „terfelit la comanda politica”.

„Scopul lor este de a primi o condamnare. Pentru că, evident, nu există temeiul legal prin care să fiu condamnat, scopul este că imaginea mea publică să fie afectată, să fie terfelită”, a mai spus George Simion.

Potrivit Poliţiei, George Simion, în vârstă de 36 de ani, a fost surprins că conducea un autoturism cu permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-au întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

„Pe parcursul nopţii, mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei”, mai precizează comunicatul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Liderul AUR a spus că este a doua oară în ultimul doi ani când i se „fabrică” un dosar de către Brigada Rutieră.

„Tot ce am declarat până acum este adevărat, așa cum a constatat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație.

Tot ce am declarat, dar până acum n-am putut ieși în ultima lună în fața opiniei publice, pentru că aveam nevoie de o hârtie oficială din partea unei instituții din statul român.

Este a doua oară în ultimii doi ani când mi se fabrică un dosar de către Brigada Rutieră.

Scopul nu este de a primi o condamnare, pentru că, evident, nu există temeiul legal prin care să fiu condamnat, ci scopul este că imaginea mea publică să fie afectată, să fie terfelită. Au apărut zeci de știri”, a spus, vineri, liderul AUR, George Simion.

Politiștii rutieri au ridicat mașina

Tot în aceeași noapte, potrivit comunicatului Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, deputatul a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieti de a muta autoturismul, care era oprit într-o zonă interzisă.

„Acesta a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.450 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile”, arată sursa citată anterior.

În acest sens, poliţiştii au ridicat autoturismul, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare. Șoferul a fost amendat cu suma de 1.450 de lei, dar i-au suspendat și dreptul de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

George Simion este liderul partidului AUR, iar acest scandal nu a fost primul în care a fost implicat. Vă readucem aminte faptul că Simion a avut un conflict verbal cu ministrul Energiei, în momentul votului moțiunii împotriva ministrului.

Liderul AUR, George Simion, a  menționat anterior că este cercetat în cadrul unui dosar penal pentru că a condus un autoturism cu permisul de conducere suspendat, însă astăzi, 4 noiembrie 2022, a anunțat că a scăpat de acest dosar penal și că rămâne cu carnetul de conducere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *