Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu: „Schimbări majore în ceea ce privește activitatea CFR Călători în Iași, Pașcani, Bacău, Suceava”

Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu: „Schimbări majore în ceea ce privește activitatea CFR Călători în Iași, Pașcani, Bacău, Suceava”

25 mart. 2024, 12:40,
BZI.ro, în Local

Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu, a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Parlamentarul cere explicații cu privire la schimbările majore în ceea ce privește activitatea CFR Călători în Iași, Pașcani, Bacău, Suceava.

„Potrivit informațiilor existente în media, CFR Călători ar urma să adopte anumite schimbări în ceea ce privește activitatea desfășurată, schimbări care ar genera inconveniente majore pentru călători. La Iași, CFR Călători ar urma să desființeze agenția CFR, să anuleze trenuri care circulă pe rute solicitate de călători (cum ar fi ruta Suceava-Putna). De asemenea, propunerile includ și
reducerea numărului de ore suplimentare pentru mecanicii de locomotivă, reducerea activităților de reparații doar în zilele lucrătoare, reducerea numărului de casieri de la doi la unul singur, pe timpul nopții. Schimbările menționate urmează a fi implementate și în municipiile Suceava, Bacău. Măsura reducerii numărului de casieri pe timpul nopții va fi aplicată și în municipiul Pașcani.
Din nefericire, este foarte probabil ca aceste propuneri, odată adoptate, să genereze un disconfort major călătorilor și, prin urmare, reducerea drastică a numărului de persoane care optează pentru alternativa transportului feroviar. Spre exemplu, închiderea agențiilor CFR în Iași, Bacău și Suceava ar determina supraaglomerarea caselor de bilete și majorarea timpilor de așteptare la casă.

Agențiile CFR reprezintă o alternativă extrem de accesibilă pentru achiziționarea din timp a biletelor de călătorie. Având în vedere cele expuse mai sus:
1. Ce măsuri veți întreprinde pentru ca aceste propuneri să nu fie adoptate?”, a transmis deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *