Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu, despre retragerea medicamentului Ozempic de pe piața din România
Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu, despre retragerea medicamentului Ozempic de pe piața din România

Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu, despre retragerea medicamentului Ozempic de pe piața din România

02 iul. 2024, 12:45,
BZI.ro, în Actualitate

Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu, a făcut o nouă interpelare adresată ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la retragerea medicamentului Ozempic de pe piața din România.

„Potrivit declarațiilor Președintelui Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, medicamentul Ozempic, utilizat cu succes în tratamentul diabetului zaharat de tip 2, va fi retras de pe piața din România. Retragerea medicamentului nu se datorează unor probleme medicale apărute în urma administrării acestuia, ci piedicilor de ordin financiar. Datorită numărului mare de
cereri în diferite țări, prețul medicamentului s-a modificat; astfel autoritățile române din domeniul medical nu pot acoperi noul preț solicitat de producător.
Aproximativ 10% din numărul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2 utilizează, în tratarea acestei boli, medicamente din aceeași clasă cu cea a produsului ce urmează a fi retras. Acestea vor fi nevoite să își modifice schema de tratament, cu recomandarea medicului.
Având în vedere cele expuse mai sus :
1. Ce măsuri veți întreprinde pentru ca persoanele care suferă de diabet zaharat să poată avea acces la acest medicament?”, a transmis deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *