Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR de Iași, Mihai Albișteanu, despre problema drogurilor din România: „Situația a scăpat de sub control”
Deputatul AUR de Iași, Mihai Albișteanu, despre problema drogurilor din România: „Situația a scăpat de sub control”

Deputatul AUR de Iași, Mihai Albișteanu, despre problema drogurilor din România: „Situația a scăpat de sub control”

22 iul. 2024, 11:00, 2 ,
în Actualitate

Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu, se arată îngrijorat că substanțele interzise au pătruns în unitățile de învățământ. Parlamentarul afirmă că se dau dulciuri cu droguri copiilor de grădiniță, iar la festivaluri sunt adevărate focare.

„ROMÂNIA, 2024
DROGURILE au pătruns în școli. Copii de grădiniță primesc dulciuri cu droguri. Festivalurile de muzică nu sunt altceva decât focare de trafic și de consum de stupefiante.
Autorităţile par neputincioase, iar situația – scăpată de sub control.
Ce credeți că trebuie făcut?”, a transmis Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iaşi.

Probleme cu drogurile în România

În România, serviciile pentru combaterea dependenței de droguri și a altor tipuri de dependențe, precum jocurile de noroc, sunt „total insuficiente”, a declarat vineri Valeria Herdea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, într-o conferință de presă.

Valeria Herdea a fost întrebată dacă există, în România, centre de dezintoxicare specializate pe diverse probleme, de la droguri la jocuri de noroc, președintele CNAS răspunzând că: „Avem un program naţional curativ care are prevederi pe partea de toxicodependenţă. Ceea ce vă pot spune este că, din păcate, nefiind mapată exact situaţia şi neştiind exact la acest moment – şi absolut onest pentru că nu noi facem asta, noi încercăm să ajutăm şi să sprijinim – neştiind exact dimensiunea acestui fenomen, cred că serviciile sunt total insuficiente. Avem nevoie de personal pregătit, avem nevoie de posibilitatea de intervenţii şi de alocare de fonduri.”

Valeria Herdea a amintit că, potrivit datelor Agenției Naționale Antidrog, vârsta minimă la care se consumă droguri în România „a coborât la 9-10 ani” și există dealeri de droguri în vârstă de doar 12 ani. De profesie medic de familie, Valeria Herdea consideră că „modelul vedetelor, modelul de la marile festivaluri nu sunt bun augur”.

Comentarii
  • Drogurile vin de la ciorile asiatice!

    Voi nu v-ati dat seama ca toti toti nespalatii aia care livreaza mancare ascund in livrari droguri?

    De cand au aparut toate firmele astea de curierat, a explodat consumul de droguri. Din asta isi scot banul toate maimutele alea proaste aduse din Asia.

    Drogurile sunt puse in cutiile de pizza sau in caserole si transportate dintr-un loc in altul de toti babuinii astia prosti adusi din Nepal sau de unde au venit. Centrele de droguri se afla acum in restaurante si saormerii. Cum credeti voi ca o saormerie care abia daca vinde zece saorme intr-o zi e in stare sa faca profit?

    Ca regula, oriunde dati de nespalati asiatici, acolo sigur se fac afaceri cu droguri cel mai probabil aduse de prin Filipine, Cambodia si Afganistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *