Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, despre utilizarea catalogului electronic de către un număr tot mai mare de unități de învățământ
Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, despre utilizarea catalogului electronic de către un număr tot mai mare de unități de învățământ

Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, despre utilizarea catalogului electronic de către un număr tot mai mare de unități de învățământ

24 sept. 2024, 10:40,
Redacția BZI în Actualitate

Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, susține că aproape 1900 de școli vor implementa catalogul electronic în anul școlar 2024-2025, ceea ce reprezintă o creștere cu 63% față de anul anterior.

Cu toate acestea, multe cadre didactice subliniază și aspectele negative ale acestei schimbări. Un dezavantaj major este faptul că relația de comunicare dintre profesori și părinți ar putea avea de suferit, deoarece părinții vor putea accesa notele elevilor online, fără a mai fi necesar să vină la școală pentru a discuta direct cu profesorii. O astfel de măsură, considerăm noi, ar trebui implementată după ce cadrele didactice sunt consultate, deoarece profesorii, prin experiența lor, pot identifica mai bine posibilele consecințe negative ale acestei schimbări, cunoscând îndeaproape problemele sistemului educațional și impactul acestora asupra procesului de predare.

„Potrivit informațiilor oficiale publicate de Ministerul Educației, aproape 1900 de unități de învățământ vor folosi, în anul școlar 2024-2025, catalogul electronic, creșterea numărului unităților de învățământ care s-a alăturat acestei inițiative fiind cu 63% mai mare decât cea a anului trecut. Însă, trebuie menționat că o pondere semnificativă a cadrelor didactice evidențiază și dezavantajele care se datorează acestei schimbări.
Unul dintre cele mai importante dezavantaje constă în deteriorarea relației de comunicare dintre cadrele didactice și părinții elevilor, având în vedere faptul că aceștia pot vizualiza rezultatele elevului în format electronic, fără a se deplasa la unitatea de învățământ pentru a discuta direct cu profesorul elevului.
Considerăm că o măsură de o asemenea importanță ar trebui dispusă după consultarea cadrelor didactice, luând în considerare și efectele negative ce decurg din aceasta, efecte pe care cadrele didactice le pot identifica cu ușurință prin prisma experienței profesionale, cunoscând foarte bine lacunele sistemului de învățământ și modul în care acestea își fac, concret, simțită prezența în desfășurarea procesului educațional.
Având în vedere cele expuse mai sus :
1. Cum motivați faptul că, deși au existat opoziții ale cadrelor didactice în legătură cu utilizarea catalogului electronic, acestea nu au fost luate în considerare?
2. Veți proceda la consultarea cadrelor didactice în legătură cu schimbările importante pe care le dispuneți în domeniul educației?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`