Prima pagină » Actualitate » Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, despre majorarea pensiilor: „Trebuie să se țină cont de un cuantum numeric, nu procentual” – VIDEO (P)
Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, despre majorarea pensiilor: „Trebuie să se țină cont de un cuantum numeric, nu procentual” - VIDEO (P)

Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, despre majorarea pensiilor: „Trebuie să se țină cont de un cuantum numeric, nu procentual” – VIDEO (P)

18 nov. 2022, 14:00,
în Actualitate

Cristian Ivănuță, deputatul Alianței pentru Unirea Românilor, filiala Iași, a discutat la BZI LIVE despre majorarea pensiilor, anuntață de actuala coaliție de guvernare.

Vă aducem aminte că președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a precizat că toate pensiile vor crește cu 15 la sută. Deputatul AUR de Iași susține că această majorare trebuie să țină cont de anumite criterii.

Deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță, despre majorarea pensiilor

Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași, a precizat faptul că în momentul de față, în România, există mii de pensionari care au un venit exorbitant, iar la polul opus se află mii de cetățeni care au pensii mizere. Soluția propusă de cei de la AUR constă în majorarea pensiilor ținându-se cont de un cuantum numeric și nu personal.

Astfel, pentru a împiedica ca cel care are o pensie mare să nu crească și mai mult, actualii guvernanți trebuie să decidă echitabil.

„Noi am avut şi avem iniţiative nu numai pe partea socială, dar faţă de recentele făcute de actuala coaliţie de guvernare, întrebat fiind de cum va rezolva în coaliţie problema pensiilor, Ciolacu a spus ferm că va majora cu 15 la sută. La scurt timp, liberalii şi-au revizuit poziţia invocând aşa numitele statistici unde sunt contestate de INS. De fapt că nu s-ar putea susţine o asemenea creştere. Noi nu avem o reală dezvoltare economică. Cei de la INS nu cred că-şi fac treaba bine, au fost criticaţi de toţi. După prezentarea acestor date, liberalii au spus că nu cu 15 la sută, dar cu 6,2 la sută, dar să nu renunţe la creşterea pensiilor. Marcel Ciolacu insistă cu 15 la sută. Am venit cu propunerea ca pensiile speciale mai mari ca ale preşedintelui să fie impozitate cu 90 la sută, dar şi o posibilă creştere a pensiilor dar ţinându-se cont de un cuantum numeric, nu procentual. Dacă acorzi 15 la sută la toţi, de la cei cu pensii speciale şi la cei cu pensii minime va fi o inechitate de la început. Când spui că numeric poţi da mai mult celor cu pensii mici şi mai puţin celor cu pensii mari, soluţia propusă de noi ar fi mult mai reală şi sustenabilă decât ceea ce propun actualii guvernanţi. Nu ştiu cum se va găsi o soluţie, dar de asemenea tot noi am venit cu o iniţiativă”, a transmis Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași.

De asemenea, deputatul ieșean a precizat că totul trebuie să plece de la calculul coșului alimentar minim lunar al cetățenilor.

„Am propus o iniţiativă prin care plecând de la coşul minim lunar de la o familie să se stabilească salariile şi pensiile minime, şi nu invers. Un calcul simplu, un coş ar trebui să fie real la 3000 lei. Dar noi la ce salarii avem. Sunt propuneri venite de la AUR, de bun simţ, decente. Ne-am exprimat posibilitate ca dacă ei nu vor să facă, atunci să rămână parte din viitorul program de guvernare al AUR-ului”, a conchis deputatul.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024