Prima pagină » Actualitate » Deputatul APP România, Francisc Tobă, exclusiv la BZI LIVE: „În Parlamentul României este o majoritate toxică pentru români și o groază de „cozi de topor”…! Sunt șocat de cum au trecut cu buldozerul peste suveranitatea României…!”
Deputatul APP România, Francisc Tobă, exclusiv la BZI LIVE:

Deputatul APP România, Francisc Tobă, exclusiv la BZI LIVE: „În Parlamentul României este o majoritate toxică pentru români și o groază de „cozi de topor”…! Sunt șocat de cum au trecut cu buldozerul peste suveranitatea României…!”

15 nov. 2022, 16:06,
în Actualitate

În noua ediție BZI LIVE, deputatul şi vicepreşedintele partidului Alianța Pentru Patrie (APP), Francisc Tobă a discutat despre Legile Justiţiei şi votul Curţii Constituţionale a României care s-a auto-anulat ca for, dar şi despre eliminarea rolului şi fundamentului Constituţiei României. Anterior, Legile Justiţiei au fost contestate la CCR după ce au fost votate în Parlamentul României. Avocatul Poporului, Renate Weber, a trimis pe 20 octombrie o sesizare la CCR prin care a atacat aceste schimbări. Acesta a criticat eliminarea din lege a sancţiunilor pentru magistraţii care nu respectă deciziile CCR şi ale ÎCCJ.

Francisc Tobă, la BZI LIVE

Deputatul Francisc Tobă a discutat în cadrul ediţiei BZI LIVE despre Legile Justiţiei, în contextul în care anterior, CCR a respins sesizările cu privire la modificarea Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii organizării judiciare şi Legii Consiliului Superior al Magistraturii. Francisc Tobă a fost reprezentantul APP ca vice-preşedinte a Comisiei din Camera Deputaţilor care a abordat subiectul amendamentelor la Legile Justiţiei, pentru a „stopa” pierderea suveranităţii ţării. Potrivit vicepreşedintelui APP, în Parlamentul României este „o majoritate toxică” şi multe „cozi de topor”.

„În Parlamentul României există o majoritate toxică. După 28 de ani, sunt singurul român care revine în Parlamentul României. Este cel mai mare coşmar pe care l-am putut trăi. În Parlamentul României sunt atâtea cozi de topor. Ei habar n-au ce votează şi lucrul acesta mi-a fost foarte clar atunci când am participat la şedinţa pentru Legile Justititei. Eu, ca deputat de Braşov, am rămas surprins să constat că doi braşoveni au votat împotriva tuturor argumentelor care au fost aduse de experţi în domeniul Justiţiei, inclusiv de Consiliul Superior al Magistraturii. S-a trecut cu buldozerul peste toate observaţiile care au fost făcute. Maşina de vot a funcţionat ireproşabil, iar când legile au ajuns în plenul Camerei, doar 44 au fost împotriva lor, restul 155 au votat ca la horă.: mâna sus, mâna jos. O mascaradă cum nu mi-am putut imagina. Este un Parlament care a devenit o anexă a puterii de la Cotroceni şi de la Victoria. Cea mai importantă cucerire pentru care au murit mulţi românii este sfidată. Dragi români, deschideţi bine ochii”, a declarat Francisc Tobă.

Francisc Tobă: „Fiecare judecător va vea libertatea să judece cum crede el de cuviinţă”

Legile preconizează o extindere a ariei funcțiilor ce pot fi ocupate de judecători și procurori care excedează activități de înfăptuire a Justiției. Francisc Tobă a subliniat că prin respingerea sesizării privind Legile Justiţiei, fiecare judecător va putea să judece după cum crede el de cuviinţă.

„Suveranitatea ţării este un atribut al poporului, iar poporul o deleagă prin cei care sunt în Parlament. Cât de conştienţi sunt despre acest lucru, se vede după cum votează. România este asasinată de propriii reprezentanţi. Cei care i-am desemnat prin votul nostru să ducă România spre echilibru, de fapt au devenit cei mai mari duşmani ai noştri. Noi încercăm să contracarăm prin mijloacele pe care le avem această invazie care doreşte să transforme un popor într-o banală geografie pe harta Europei. La ora actuală, sunt asasini morali. Au introdus o insecuritate judiciară. Fiecare judecător va avea libertatea să judece cum crede el de cuviinţă. Deci, legislativul, cea mai mare cucerire a revoluţiei, a devenit cel mai mare duşman al poporului. În beneficiul unei funcţii ei sunt în stare să îşi vândă şi mama ca să nu facă puşcărie. Aţi văzut vreun judecător să zică că îşi dă demisia de onoare? Toţi care sunt propuşi acolo sunt propuşi în condiţiile în care au vulnerabilităţi”, a menţionat Francisc Tobă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *