Prima pagină » Local » Deputatul Alexandru Muraru încalcă Codul Rutier fără nicio reținere. Are un dispozitiv care ține loc de centură de siguranță – FOTO

Deputatul Alexandru Muraru încalcă Codul Rutier fără nicio reținere. Are un dispozitiv care ține loc de centură de siguranță – FOTO

26 iul. 2024, 12:56,
BZI.ro, în Local

Legea nu se aplică în mod egal la toți. Asta știe și deputatul Alexandru Muraru care încalcă în mod flagrant Codul Rutier. Este o josnicie făcută de mulți șoferi care își pun centura de siguranță ”la mișto” pentru a opri ţiuitul mașinilor.

Purtarea centurii de siguranță este impusă, prin lege, pentru toți șoferii care conduc o mașină pe drumurile publice. De asemenea, utilizarea acestui sistem de protecție e obligatoriu și pentru pasagerii aflați într-un autovehicul.

Deputatul Alexandru Muraru încalcă Codul Rutier fără nicio reținere

Într-un clip recent publicat de George Simion, un detaliu crucial atrage atenția. La începutul filmării, se vede clar cum deputatul Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, sfidează fără nicio ezitare Codul Rutier. Muraru este surprins purtând un dispozitiv menit să imite prezența centurii de siguranță.

imagine cu Alexandru Muraru care nu portă centură de siguranță

Pe imagini se poate vedea foarte clar faptul că Alexandru Muraru nu poartă centură de siguranță

Această practică, întâlnită frecvent în rândul șoferilor care evită să poarte centura de siguranță și care doresc să evite alertele automate ale vehiculului, este extrem de problematică. Este cu atât mai rușinos că un parlamentar, care ar trebui să fie un model de comportament civic, ignoră astfel de reglementări esențiale.

Într-un context în care modificările recente ale Codului Rutier, în special cele privind suspendarea permisului pentru refuzul testării de droguri, au generat nemulțumiri printre șoferi, este de neînțeles cum cei care au elaborat aceste legi nu le respectă.

Alexandru Muraru trebuie să primească amendă pentru încălcarea Codului Rutier

Jurnaliştii BZI.RO au prezentat imaginile unui instructor de la o cunoscută școală auto din Iași. Acesta ne-a spus că Alexandru Muraru, președintele PNL Iași trebuie să primească amendă pentru încălcarea Codului Rutier:

”Art 97 din Hotărârea 1391/2006 prevede obligativitatea purtării centurii de siguranță. Pe imaginile prezentate se poate vedea faptul că bărbatul nu are centură pusă, iar în loc are montat un dispozitiv care ține loc de centură. Bărbatul ar trebui să primească o amendă pentru nepurtarea centurii de siguranță. Conform noului Cod Rutier, valoarea amenzii a crescut. Din clipul pe care l-am văzut a reieșit faptul că bărbatul s-ar afla pe un drum privat. Totuși, intenția de a încălca legea este una vizibilă, clară! Chiar dacă ar spune, în apărarea lui, că și-a montat dispozitivul doar când a trecut pe acel drum, faptul că un alt dispozitiv se află pe scaunul din dreapta a șoferului ne dovedește că acesta circulă mereu cu ele montate.” a explicat un instructor auto din cadrul unei școli de șoferi din Iași.

În dreapta șoferului, Alexandru Muraru are montat un dispozitiv identic cu al lui, dispozitiv care ține loc de centură de siguranță

Purtarea ochelarilor de soare la volan, discutabilă

”Mai trebuie să clarificăm un aspect. Ar trebui verificați și ochelarii de soare dacă sunt conform Codului Rutier. Puțini șoferi știu faptul că ești pasibil de amendă dacă porți ochelari de soare neconformi.Ochelarii de soare sunt clasificați pe o scală de la 0 la 4, unde 0 indică o transparență mare, iar 4 indică o protecție maximă împotriva luminii. Ochelarii din categoria 3 sunt considerați cei mai potriviți pentru șofat, pentru că oferă o transmisie a luminii între 8% și 18%. Nuanța ochelarilor de soare să nu depășească această categorie pentru a asigura o protecție adecvată. De asemenea, pentru persoanele cu vedere slabă, ochelarii trebuie să fie echipați cu dioptrii corespunzătoare. ” a punctat instructorul auto.

Videoclipul a fost făcut în contextul în care George Simion, președintele AUR, s-a deplasat până la vila lui Alexandru Muraru pentru a le arăta românilor cum trăiește un bugetar de lux. Deși un parlamentar ar trebui să fie un exemplu pentru cetățenii care l-au votat, deputatul Alexandru Muraru încalcă flagrant Codul Rutier fără să îi pese de consecințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *