Prima pagină » Local » Deputații PSD Iași cer demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: „Este o necesitate, este o urgență!”
Deputații PSD Iași cer demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: „Este o necesitate, este o urgență!”

Deputații PSD Iași cer demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu: „Este o necesitate, este o urgență!”

01 feb. 2021, 15:08,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Deputaţii Partidului Social Democrat Iaşi, Vasile Cîtea, Silviu Macovei, Vasile Toma şi Marius Eugen Ostaficiuc cer vehement demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Aceştia s-au fotografiat ţinând în mâini toţi cei patru câte o pancartă pe care este scris „Voiculescu demisia!”.

Marius Eugen Ostaficiuc, deputat PSD Iaşi, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi cere demisia ministrului, fiind o urgenţă, nu o rugăminte.

„Voiculescu, demisia! Nu e o rugăminte, nu e o invitație, nu e o sugestie. Este o necesitate, este o urgență!”, se arată în mesajul publicat de Marius Ostaficiuc.

Voiculescu, demisia! Nu e o rugăminte, nu e o invitație, nu e o sugestie. Este o necesitate, este o urgență!

Posted by Marius Eugen Ostaficiuc on Monday, 1 February 2021

Partidul Social Democrat a depus o moțiune de cenzură împotriva ministrului Vlad Voiculescu

Marcel Ciolacu, preşedintele formaţiunii politice social democrate, a declarat luni, 1 februarie 2021, faptul că partidul sau va depune o moţiune de cenzură simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Mai mulţi parlamentari PSD din România i-au cerut astăzi demisia lui Vlad Voiculescu. Aceştia aveau toţi pancarte negre pe care era scris „Voiculescu – Demisia!”.

Pe lângă deputaţii de la Iaşi, demisia a fost cerută şi de Mihai Fifor, fost ministru de Interne. Decizia parlamentarilor vine imediat după ce 8 persoane au decedat în tragedia de la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Vlad Voiculescu: „Un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii”

Vineri, 29 ianuarie 2021, președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut demisia ministrului Sănătăţii. Acesta a declarat faptul că predarea demisiei este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru tragedia petrecută la Institutul „Matei Balş” din București acolo unde au decedat 8 persoane în urma izbucnirii unui incendiu devastator.

„O guvernare criminală se spală iar pe mâini de moartea unor pacienţi! Demisia ministrului Sănătăţii este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru această tragedie! În loc de asta, liderii puterii îşi bat joc de ţară! Iohannis a trecut glonţ cu limuzina pe lângă rudele victimelor de la Matei Balş! Niciun gest! Iar în loc să ceară demiterea pe loc a ministrului Sănătăţii, ne-a recitat iar bla-bla-ul cu problemele „structurale” şi reforma”, a scris vineri Marcel Ciolacu pe Facebook.

Președintele AUR, George Simion cere demisia ministrului Sănătății

Copreședintele AUR George Simion a anunțat, tot vineri că cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a secretarului de stat în MAI Raed Arafat. Simion a dat și un ultimatum celor doi pe care îi consideră vinovați de evenimentul tragic de la Matei Balș.

„Așteptăm aceste demisii până mâine la ora 5.00. Dacă mâine la ora 5.00 nu vor veni aceste demisii o să fim în fața Ministerului Sănătății pentru că nu este posibil așa ceva. Nu este posibil dublul standard pe care domnul Voiculescu îl folosește în acest moment. Când era în opoziție cerea demişii. După Piatra Neamț a cerut demişii. E ministrul sănătății, totuși. Nu e posibil ca domnul Arafat să treacă prin toate aceste incendii, prin Colectiv, Maternitatea Giulești, ce s-a întâmplat în Munții Apuseni, prin Piatră Neamț și Matei Balș și să fie ‘nemuritor și rece’. Nu e posibil ca noi, poporul român, să fim batjocoriți în asemenea hal. Să-și dea cineva demisia acum, pentru că dacă era un guvern de altă coloratură politică Klaus Iohannis asta făcea: cerea demisii. E guvernul lui de data asta”, a spus George Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *