Prima pagină » Local » Deputații AUR de Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, despre protestele agricultorilor și transportatorilor: „E o bătaie de joc dusă la extrem. Guvernanții nu fac nimic să-i ajute” – VIDEO
Deputații AUR de Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, despre protestele agricultorilor și transportatorilor: „E o bătaie de joc dusă la extrem. Guvernanții nu fac nimic să-i ajute” - VIDEO

Deputații AUR de Iași, Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu, despre protestele agricultorilor și transportatorilor: „E o bătaie de joc dusă la extrem. Guvernanții nu fac nimic să-i ajute” – VIDEO

17 ian. 2024, 12:44, 2 ,
în Local

Deputații AUR de Iași au transmis în Studioul BZI LIVE faptul că susțin protestele agricultorilor și transportatorilor. Parlamentarii afirmă că Executivul Ciolacu își bate joc de ei și iau decizii împotriva acestora.

Mihail Albișteanu consideră că problemele protestatarilor sunt de mai mult timp, însă acum au izbucnit. Totul a pornit de la cerealele ucrainene care au invadat țările UE.

„Era de aşteptat, problemele au apărut încă din vara trecută. Avem situaţia cu cerealele din Ucraina, au invadat piaţa românească, sunt mai ieftine, nu se conformau cu normele europene, blocau drumurile, erau transportate cu TIR-uri care ne stricau şoselele. Avem dificultăţi la transportul cerealelor către Constanța şi spre export. Situaţia cu intrarea în Schengen i-a deranjat pe transportatori şi agricultatori. TIR-urile vor sta blocate la graniţă. La schimb cu această „facilitate” oferită de Austria, România va primi imigranţi din Occident, susținea și Cristian Terheș. Aceştia vor fi aduşi cu avioanele, debarcaţi la Cluj. Imigranţii odată ajunşi la Cluj nu vor putea să plece terestru, că vor fi opriţi la vamă. Agricultorii au probleme cu RCA-ul, accizele la carburanţi. Guvernanţii nu vor să-i ajute pe protestatari. Ciolacu a spus că să vedem ce spune UE şi CE. Domnule Ciolacu, care e principala dumitale obligaţie, faţă de fermierul român sau faţă de UE? Zelenski l-a felicitat pe Iohannis că a pus interesele Ucrainei pe primul plan. Comisia Europeană doreşte să mâncăm gândaci şi susține că noi suntem vinovaţi de încălzirea globală. Vor să omoare bovinele, să reducă poluarea. Nu o interesează pe Ursula că se distruge agricultura”, a transmis Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași.

De asemenea, Cristian Ivănuță a comentat subiectul fierbinte de la ora actuală și a menționat că protestele vor continua până se vor rezolva problemele manifestanților.

„Aţi văzut reacţiile noastre pe paginile personale. Noi susţinem acest protest al fermierilor. Am avut la Parlament conferinţe pe această temă. Am avut şi cu transportatorii o altă discuţie. Sunt întâlniri prin care dăm posibilitatea reprezentanţilor să-şi prezinte doleanţele în faţa unui partid şi noi să le cunoaştem problemele, să ne implicăm şi să găsim o soluţie. Este greu pentru că suntem în opoziţie. Protestele continuă, au blocat drumurile principale din oraşe şi de la intrarea în oraşe. Îmi miroase a început de Revoluţie. Cineva îndemna la Revoluţie. Aş mai adăuga pe lângă ce-a transmis colegul meu şi subvenţia mică ce-o primesc fermierii de la statul român în comparaţie cu celelalte ţări din UE. Este o indiferenţă total, dezinteres, bătaie de joc duse la extrem de guvernanţi. Au scos soldaţii în stradă, înarmaţi. MAI a ieşit şi i-a blocat pe protestatari. Să ne uităm cum au procedat şi acţionat fermierii din alte ţări, cum e Germania, Polonia. Au blocat intrările în vamă a TIR-urilor venite din Ucraina. Acum în Polonia s-a rezolvat problema”, a menționat Cristian Ivănuță, deputat AUR de Iași.

Comentarii
  • O rușine a societății sunteți voi de la haur !!!

  • Prorestatarii sunh eroii Romaniei si intreg poporul trebuie sa se mobilizeze sa le fie alaturi ,ei lupta impotriva nenorocirilor puse pe poporul roman ajuns sclavul unor nazisti de la guvernare care vor sa ne extermine. Unire, sa ne mobilizam,revolutia a inceput! Partidul AUR salvarea Romaniei! Traiasca opozitia,traiasca AUR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *