Prima pagină » Actualitate » Deputat, testat pentru coronavirus în Parlamentul României
Deputat, testat pentru coronavirus în Parlamentul României

Deputat, testat pentru coronavirus în Parlamentul României

01 iul. 2020, 11:13,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Deputat, testat pentru coronavirus în Parlamentul României. Este din nou panică în Parlamentul României. Deputatul Stelian Ion a declarat că s-a testat pentru coronavirus și că așteaptă rezultatul în cursul zilei de miercuri, 1 iulie.

Deputat, testat pentru coronavirus în Parlamentul României

Parlamentarul a recunoscut că, luni seara, 29 iunie 2020, s-a simțit rău și a avut febră.

Din acest motiv, a doua zi a decis să se testeze la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Iar în cursul zilei de miercuri, 1 iulie 2020 așteaptă și rezultatul testului.

Deputatul constănțean Stelian Ion este la primul mandat în Parlamentul României.

Primul politician cu Covid

Senatorul PNL Vergil Chițac a fost primul politician cu COVID-19. Acesta a fost testat pozitiv chiar la începutul declanșării epidemiei, pe 10 martie.

Mai mulţi membri ai familiei lui Chiţac şi apropiaţi ai acestuia au fost şi ei îmbolnăviţi de senatorul PNL, depistat pozitiv cu COVID-19.

Este vorba despre soţia lui Vergil Chiţac, fiul lor şi asistentul personal al liberalului.

Informaţia că liberalul Vergil Chiţac a fost confirmat pozitiv cu coronavius a apărut în presă, iar politicianul spunea că are o răceală şi s-a autoizolat, iar din 6 martie, el era suspect de a fi infectat cu acest virus.

Senatorul Vergil Chițac a avut o reacție pe Facebook după ce a aflat că este infectat cu coronavirus.

”Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta.

Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți”, a fost mesajul lui Vergil Chițac.

Irina Chițan, fiica senatorului

Despre starea acestuia de sănătate, a scris fiica sa, Irina Chițac, pe Facebook.

”Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil şi a Simonei Chitac şi sora lui Octavian Chitac. Toţi trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID19 şi sunt momentan internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Constantă. Pentru mulţi oameni ei sunt nişte numere în statisticile celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, nişte cazuri despre care citesc şi faţă de care mulţi îşi exprima într-un fel sau altul părerea.

Pentru mine ei sunt familia mea, reperele mele şi o mare parte din sufletul meu. Faptul că suferă de acest virus înseamnă că nu am efectiv voie să îi văd, să îi îmbrăţişez, să îi susţin, să fac lucruri pe care le-ar face orice om când este familia sa în pericol. Este cu atât mai greu să nu pot să fiu acolo pentru ei având în vedere că nu mi-am mai văzut părinţii de la Crăciun şi fratele de la început de februarie.

Veştile în sine sunt foarte grele. Lumea intra pe paginile tatălui meu ca să afle despre senatorul Vergil Chitac, iniţiativele pe care lucrează, Asociaţia Constantă Altfel. Pentru mine el este tatăl meu, care îmi cânta Compact la chitara când eram mică, care m-a învăţat ce înseamnă curajul şi ce înseamnă să fii puternic, care m-a învăţat să joc 66, să îmi setez standarde înalte şi să muncesc pentru ele. Faptul că el este acum atât de vulernabil şi că nu le pot oferi suport lui şi mamei mele îmi frânge inima la propriu.”, transmitea fiica senatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`