Prima pagină » Actualitate » Deputat PSD Marius Ostaficiuc: Războiul din Ucraina lovește în economia europeană! Statul român trebuie să ia urgent măsuri! (P)
Deputat PSD Marius Ostaficiuc: Războiul din Ucraina lovește în economia europeană! Statul român trebuie să ia urgent măsuri! (P)

Deputat PSD Marius Ostaficiuc: Războiul din Ucraina lovește în economia europeană! Statul român trebuie să ia urgent măsuri! (P)

26 feb. 2022, 12:01,
în Actualitate

Un val de mii de refugiați din Ucraina a ajuns în ultimele zile în România, după ce Rusia a atacat statul vecin. La granița României cu Ucraina situația este din ce în ce mai dramatică, iar informațiile sunt contradictorii. Până la aplanarea conflictului militar, până la găsirea unei soluții pentru pace, vedem cum de la minut la minut tot apar victime omenești. Este un conflict militar din care nu are nimeni de câștigat și pe care toți îl doresc finalizat cât mai repede. Într-o perioadă în care au apărut și analiști militari peste noapte, cred că este cazul să ne păstrăm luciditatea și să gândim la rece. Ceea ce este important acum este ca România să asigure spijinul necesar cetățenilor ucraineni care intră în țară, fie că doresc să rămână la noi, fie că vor să plece spre alte destinații.

Un lucru este însă cert: orice război atrage consecințe. Iar acestea ne privesc acum pe toți. De exemplu, prețurile cerealelor au crescut masiv și ne așteptăm să crească și mai mult. În condițiile în care deja ne confruntăm cu o criză globală în privința prețurilor la energie, gaze, produse de bază etc. Un lucru este sigur, războiul aruncă în aer prețurile la materiile prime, iar asta face să suferim cu toții. Acest lucru va avea un efect de domino în lanț, detaliu care va afecta economia și mai mult. Pe lângă situația de fapt a războiului, a victimelor omenești, a pierderilor materiale, acest conflict poate avea efecte pe termen lung, iar cei responsabili trebuie să preîntâmpine acest lucru. Statul trebuie să țină cont de efectele în lanț, de cursul de schimb, de faptul că vor fi afectate importurile și exporturile, că investițiile ar putea bate pasul pe loc și nu numai. Factorii politici trebuie să înțeleagă că nu ne putem permite să ne jucpm cu viețile cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *