Prima pagină » Local » Depozit mistuit de flăcări într-o comună din județul Iași. Intervenții extreme ale pompierilor ISU
Depozit mistuit de flăcări într-o comună din județul Iași. Intervenții extreme ale pompierilor ISU

Depozit mistuit de flăcări într-o comună din județul Iași. Intervenții extreme ale pompierilor ISU

25 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Un depozit din comuna Cotnari, județul Iași, a fost mistuit de flăcări. La incendiu au intervenit angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași. Pompierii ieșeni au intervenit la sfârșitul săptămânii trecute în mai multe zone din județ

Zeci de intervenții la finalul săptămânii trecute pentru pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași. Pompierii ieșeni au intervenit în mai multe situații legate de stingerea unor incendii, dar și în cazul unor accidente rutiere. De asemenea, pompierii ieșeni au mai intervenit și la ridicarea unor elemente de muniție provenite din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Angajații ISU au intervenit la zeci de misiuni de la începutul anului și până în prezent.

Depozit de furaje, mistuit de flăcări în comuna Cotnari

Pompierii ISU Iași au intervenit la finalul săptămânii trecute în localitatea Cotnari pentru a stinge un incendiu izbucnit la un depozit de furaje.

„În data de 21 mai 2021, ora 12:26, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cotnari, au intervenit în localitatea Cârjoaia. S-a intervenit la stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars 20 de tone de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Angajații ISU au intervenit și în municipiul Iași, la un autoturism care a luat foc.

„În data de 21 mai 2021, ora 8:50, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Aurel Vlaicu. S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars toate elementele combustibile din componența autoturismului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Incendiu puternic în zona Moara de Foc din Iași

Pompierii din cadrul ISU au mai intervenit și în alte situații la finalul săptămânii trecute.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe Șoseaua Moara de Foc, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. În urma incendiului au ars 4 containere din plastic destinate colectării selective a deșeurilor și aproximativ 800 de kilograme de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise”, au mai menționat cei de la ISU Iași.

În plus, pompierii ieșeni au intervenit și în comuna Moțca, unde au luat foc două anexe gospodărești.

„În urma incendiului a ars acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă al adăpostului pentru animale, pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Au mai ars magazia din lemn pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, bucătăria de vară pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați și aproximativ 300 de kilograme de fân”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Muniție de război, descoperită în județul Iași

Pompierii ISU au ajuns și într-o localitate din Iași pentru a ridica mai multe proiectile provenite din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Recent, în comuna Aroneanu, din județul Iași, au fost descoperite o serie de proiectile provenite de pe urma conflictului militar din vara anului 1944.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 de metri pătrați de teren viran din localitatea Zmeu, comuna Lungani. În urma intervenției au fost identificate 5 proiectile explozive calibrul 105 milimetri și 3 proiectile cumulative calibrul 105 milimetri. Acestea au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare”, au susținut pompierii ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *