Prima pagină » Actualitate » Depășire „criminală” surprinsă de camera de bord, la Iași! O tragedie se putea petrece din cauza acestui șofer de camion. Inconștientul a mers sute de metri pe contrasens în zona Metalurgiei

Depășire „criminală” surprinsă de camera de bord, la Iași! O tragedie se putea petrece din cauza acestui șofer de camion. Inconștientul a mers sute de metri pe contrasens în zona Metalurgiei

21 aug. 2024, 02:00, 3 ,
Petronel Ștefan în Actualitate
Depășire „criminală” surprinsă de camera de bord, la Iași! O tragedie se putea petrece din cauza acestui șofer de camion. Inconștientul a mers sute de metri pe contrasens în zona Metalurgiei

Incidentul a avut loc pe bulevardul Chimiei, sensul de mers spre Podul Metalurgiei. Un șofer de basculantă a încercat să depășească un TIR, astfel că a călcat linia continuă și a mers pe contrasens sute de metri. Un ieșean a surprins momentul cu ajutorul camerei de bord, în timp ce se afla în spatele celorlalte mașini.

Șoferul de camion putea produce o tragedie

Inconștiență din partea unui șofer de basculantă. Nu l-a interesat că-i pune în pericol pe ceilalți participanți la trafic și a intrat pe contrasens, pentru a depăși un TIR. Acesta a mers sute de metri pe contrasens, inclusiv într-o curbă. Din fericire, la început, nu venea nimeni de pe contrasens, însă în ultimul moment, a apărut o mașină. Șoferul de pe basculantă a accelerat disperat pentru a depăși TIR-ul, având în vedere că din față venea un autoturism. În urmă, a lăsat un nor de praf care s-a răspândit pe toată strada. Șoferul de TIR circula regulamentar și nu avea de ce să încetinească. Videoclipul a apărut pe rețelele de socializare și a stârnit zeci de reacții din partea oamenilor. Toți sunt revoltați de modul cum a condus șoferul.

„Ăsta e caz de încarcerare, linie continuă în curbă! Dacă venea cineva, era direct deces”, a comentat Andrei.

Mulți au cerut ca Poliția Română să facă sesizare în acest caz și să îl sancționeze pe șoferul vinovat.

„Trimiteți filmarea la IPJ Iași. Dacă venea vreun ghinionist din curba aia, nu ieșea bine”, a spus George în comentarii.

Oamenii sunt revoltați de imagini și se gândesc că ar fi fost o tragedie dacă era o mașină, de pe contrasens, în curbă.

„Asta chiar merită lăsat pieton. Ce nenorocire făcea dacă venea mașină din față! Ferească Dumnezeu!”, a precizat un ieșean în comentarii.

Șoferul riscă să rămână fără permis

Conform legii, efectuarea unei depășiri, prin încălcarea marcajului continuu, este strict interzisă. Astfel că șoferul în cauză ar trebui să rămână fără permis, pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, va fi sancționat și cu o amendă de peste 1.000 de lei. Legile ar trebui să fie mult mai drastice pentru șoferii care încalcă legea, având în vedere că în România sunt sute de accidente mortale în fiecare an. În alte țări, din Uniunea Europeană, o astfel de manevră poate fi sancționată cu închisoarea. Rămâne de văzut dacă Poliția Română se va sesiza în acest caz și îl va depista pe șoferul inconștient care a încălcat legea flagrant.

Șoferul de camion putea produce o tragedie însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Totuși, șoferul nu ar trebui să scape nepedepsit pentru ce a făcut.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *