Prima pagină » Actualitate » Departamentul de Stat al SUA realizează un raport dur la adresa României: ”Corupție și abuzuri în România ”

Departamentul de Stat al SUA realizează un raport dur la adresa României: ”Corupție și abuzuri în România ”

26 apr. 2024, 16:01, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Departamentul de Stat al SUA scrie in raportul pe care la dat publicării despre corupția și abuzurile din România de la nivelul Guvernului PSD- PNL:

„Nu au existat schimbări semnificative în ceea ce privește situația drepturilor omului în România în cursul anului. Printre problemele semnificative legate de drepturile omului s-au numărat rapoarte credibile privind: tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante aplicate de către guvern sau în numele guvernului; și corupție guvernamentală gravă”, se arată în concluziile raportului.

Se evidențiază, de asemenea, numeroase situații în care accesul la informații de interes public a fost refuzat atât persoanelor private, cât și jurnaliștilor. Într-un comunicat, se menționează că această restricție a împiedicat părțile interesate să obțină informații în mod prompt, ceea ce a afectat posibilitatea de a iniția proceduri administrative sau de a accesa sistemul judiciar în timp util.

De asemenea, raportul abordează cazul jurnalistei Emilia Șercan, care a relatat amenințări și tentative de șantaj după ce a publicat o investigație referitoare la presupusul plagiat în lucrarea de doctorat a lui Nicolae Ciucă, fost premier. Într-un alt pasaj se menționează că pe 24 octombrie 2023, Parchetul Curții de Apel București a închis ancheta privind presupusele hărțuiri, amenințări, șantaj și încălcări ale vieții private la adresa jurnalistei de investigație Emilia Șercan.

Mita din sistemul de sănătate și din vămi a fost un alt semnal de alarmă tras de americani.

„Corupția și utilizarea abuzivă a fondurilor publice au fost larg răspândite. Transparency International a observat că au fost raportate niveluri ridicate de corupție la vamă și în interiorul unităților de poliție. Mita a fost percepută ca fiind frecventă în sectorul public, în special în sistemul de sănătate”, a transmis Departamentul de Stat.

PSD-PNL un model de corupție pentru România

Situația este una extrem de tensionată și se poate vedea cu ochii liberi că ciuma roșie PSD și febra galbenă PNL anihilează justiția din România. Ba mai mult, țara colcăie de corupție în contextul în care Partidul Comasat Român face absolut ce dorește pentru că nimeni, niciun procuror sau judecător nu mai are curajul să ancheteze, sau să îi condamne. România a ajuns un veritabil pământ texan unde fiecare face ce îi taie capul.

De la faptul că niciun procuror NU anchetează modul în care covrigarul și cel fără de Bacalaureat, Marcel Ciolacu a jucat la bursă, spunând că România va pierde procesul cu Gabriel Resources pe Roșia Montană – fapt care s-a dovedit neadevărat și care a dus la o speculă pentru că acțiunile companiei s-au dublat – până la faptul că protocolul PSD-PNL a fost rupt și aprobat de BEC, chiar dacă termenul limită trecuse. Ba mai mult, nimeni nu anchetează cum au timp cei de la PSD și PNL să strângă zeci de mii de semnături în doar câteva zile. Vedem cum în fiecare județ, candidații PNL-PSD sunt pur și simplu ocrotiți de procurorii care, și să vrea, nu fac nimic! Asta este țara care suferă de cea mai mare inflație, țara care este aspră criticată de Departamentul de Stat din SUA ce afirmă că este plină de corupție în Guvern.

Românii trebuie să se deștepte și să înțeleagă că adevărata schimbare începe cu data de 9 iunie dacă vor vota suveraniști și patrioți în funcții publice. Oameni capabili, fără să aibă vreo agendă ascunsă, oameni cărora să le pese de cetățeni și de bunăstarea lor.

Comentarii
  • Coruptie maxima , dictatura terorista militara comunista a lui iohannis ,, viitorul sef al nato” adica viitorul sef la inchisoarea Rahova cu ciuca si colacu, simonis si tot neamul lor adormit de natarai Psd Pnl , Usr. Trezirea romani, toate tarile din afara ne considera un popor prost , slugile tradatoare au facut pres din Romania , au ingenuncheat Romania si romanii. Trezirea la vot . Avertismente din afara vin dar poporul roman nu se trezeste la realitate. Suveranistii trebuie sa castige alegerile AUR si SOS!!! Partidele suveraniste vor domina in PE , sunt pe primul loc in toate tarile Ue la alegerile europarlamentare si la celelalte alegeri. Trezirea romani ,fara Psd Pnl, Usr – alianta dreapta unita . Trezirea!

  • Teodor, dar nu Rusvelt

    Câtă nesimțire au hamericanii! Corupția la ei este endemică. Ex: am trecut granița din Canada în USA. Mă-au controlat și în cur, dar mi-am bătut joc de ei, elegant. O namila de grănicer, m-a întrebat de ce vin în America; păi am copii cetățeni, soția este doctor cu contract la voi și fug de corupție. El a ras ca prostul când m-a auzit ca în America nu este corupție. Este și este mare și băloasă corupția anglo saxona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *