Prima pagină » Local » Deontologii din presa națională nu au dat toată declarația făcută de reprezentanții UPU Iași, în legătură cu părintele Calistrat: ”Pacientele au devenit agresive verbal cu medicii. Nu au prezentat niciun pic de respect față de pacienții gravi care se aflau în spital” – UPDATE

Deontologii din presa națională nu au dat toată declarația făcută de reprezentanții UPU Iași, în legătură cu părintele Calistrat: ”Pacientele au devenit agresive verbal cu medicii. Nu au prezentat niciun pic de respect față de pacienții gravi care se aflau în spital” – UPDATE

11 nov. 2022, 08:04, 45 ,
în Local

Părintele Calistrat Chifan este acuzat de două surori că le-ar fi agresat. Toată presa națională, în special cei care se doresc a fi deontologi, au preluat știrea dând declarațiile incomplete făcute de reprezentanții UPU Iași. Cotidianul Bună Ziua Iași își păstrează calitatea redacțională și consideră că este extrem de important ca declarațiile să nu fie trunchiate după bunul plac al unora care pozează în deontologi.

Vă aducem aminte faptul că părintele Calistrat Chifan a venit cu o explicație extrem de importantă legată de evenimentele care s-au produs. Duhovnicul iubit de milioane de români a explicat, într-o emisiune BZI LIVE faptul că i s-a pus piedică, că femeile l-au înjurat și totul a fost regizat în așa fel încât să facă rău mânăstirii din care face parte.

UPDATE: Un martor la incident a declarat, în mod anonim, pentru jurnaliștii bzi.ro că una dintre femei deținea un obiect ce părea ca ar fi o armă albă, iar ulterior l-a aruncat în afara curții mânăstirii. Jurnaliștii s-au deplasat la fața locului dar nu au găsit nicio probă de acest fel. Informația nu a putut fi verificată și aparține unui martor care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea.

UPDATE: Cotidianul BZI.RO a luat legătura cu unul dintre medicii care erau de gardă în acea seară la UPU Iași. Acesta a povestit, sub protecția anonimatului, că cele două surori aveau un comportament deviant, cu semne mari de întrebare asupra sănătății psihice, dar și că nu aveau absolut nimic refuzând orice investigație suplimentară:

Am fost de gardă in seara in care au ajuns cele două surori la spital. Vă pot spune că cele două persoane aveau o deviație de comportament specifică unor cazuri de psihiatrie. Cel mai probabil, cele două persoane în cauză au unele probleme de ordin psihic. Acestea au refuzat orice tip de investigație. Nu aveau absolut nicio urgență. Au avut un comportament violent verbal. Două ore au stat, deși nu aveau nimic. Asta în timp ce vorbeau urât și ne adresau injurii. În tot acest timp, oamenii stăteau cu plăgi, având și cazuri grave în unitate. ”  a spus un medic care se afla de gardă și care a dorit să rămână anonim.

 

Prof. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU Iași: Pacientele au devenit agresive verbal cu medicii

Cele două surori care sunt din Neamț și care au fost puse pe scandal, s-au prezentat de două ori la UPU Iași pentru, chipurile, îngrijiri medicale. Ținta acestora a fost incă de la început obținerea unui certificat medico-legal. De altfel, prof. dr. Diana Cimpoeșu a declarat faptul că cele două persoane au prezentat un comportament inadecvat față de medicii care îngrijeau pacienți ce se aflau în stare foarte gravă de sănătate. În traducere, cele două surori puse pe scandal au început să îi înjure pe medici, să nu le pese de pacienții care se aflau cu urgențe extraordinare. Practic, nici nu le-au păsat de faptul că medicii se chinuie să salveze viața unor persoane ce se aflau în suferință. Ori, un astfel de comportament este cel mai bun exemplu asupra faptului că cele două persoane au posibile probleme psihice. Redăm integral, declarația făcuta de prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași:

Pacientele, surori, de 34 și 43 de ani s-au prezentat inițial, în Unitatea Primiri Urgențe la ora 19 declarând că au fost agresate de către un bărbat. Au plecat imediat și au revenit la ora 20.30 solicitând din nou consul medical. Au fost evaluate, atât de către medicul primar de medicină de urgență, cât și de colegii de gardă din oftalmologie și ORL. Diagnosticul a fost de agresiune declarativ, traumatism cranio cerebral cu pierderea stării de conștiență, de asemenea declarativ. S-au evaluat durerea de la nivel parietal, nivelul capului şi a urechii. A mai fost declarată o durere la nivelul toracelui și au fost evidențiate două escoriații la pacienta de 34 de ani, una la nivelul cotului, una la nivelul genunghiului. Pacientele, cealaltă avea doar traumatism cranio cerebral, cu pierderea stării de conștiență, la fel agresiune declarativă. Ca mecanism al acestui traumatism nu au fost evidențiate leziuni care să necesite internare sau vreo intervenție medicală. Au refuzat continuarea investigațiilor medicale, radiografia toracică, a fost temporizată sub semnătură. Au fost îndrumate către consult de neurochirurgie la spitalul Prof. Nicolae Oblu și de asemenea au fost îndrumate către IML în condiţiile în care declară o agresiune fizică. Au fost ca stare generală, destul de influențată în sensul agresiunii verbale către personalul medical, către medicii primari de urgență și o atitudine inadecvată față de pacienții foarte gravi care se aflau în urgență în acel moment.” declară prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Cu alte cuvinte, deontologii din presa națională omit să dea toată declarația. Declarație care schimbă în totalitate datele problemei. Dacă erau două enoriași normale, atunci de ce au început să înjure medicii? De ce au avut lipsă de respect asupra pacienților care, repetăm, se zbăteau pentru propria viață? În această situația se poate observa faptul că cele două surori au spus doar declarativ, FĂRĂ PROBE și fără să dorească investigații suplimentare că și-au pierdut conștiență. Ba mai mult, au refuzat orice investigație medicală suplimentară care putea să descopere că spun numai minciuni (nu au fost la un consult neurologic, au refuzat radiografia toracică.)

Ce spune părintele Calistrat Chifan despre incident: Sunt două surori mereu puse pe scandal

Părintele Calistrat Chifan a oferit lămuriri suplimentare despre incidentul care l-a avut în prim plan. Acesta a declarat la BZI LIVE despre faptul că i s-a pus piedică, a fost înjurat, a căzut din picioare și că totul era pregătit pentru o regizare de zile mare. De altfel, se poate vedea în filmarea publicată online că momentul surprins este doar cel în care preotul o împinge pe una dintre femei. De ce, cele două surori erau atât de pregătite să filmeze doar un moment? De ce nu s-a filmat toată scena? Sunt întrebări pe care organele de cercetare trebuie să și le pună. De altfel, sunt surse alte BZI.RO care susțin că cele două femei au fost internate la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași cu mari probleme de ordin psihic. Redăm o parte din declarațiile făcute de părintele Calistrat Chifan la BZI LIVE:

”  (….) Eu m-am dus în continuare la spovedit, şi între timp a venit agentul de poliţie, chemat tot de ele. Şi oamenii care erau acolo au dat declaraţii. Dar ele au mai făcut scandal şi în altă parte. Că ele au reclamat că nu e drept dealul în cimitir.

Eu am crezut că e o chestie banală, nu ştiam că a ajuns şi pe aici.

Nu vreau să acuz pe nimeni, poate să fie şi un aranjament sau o simplă coincidenţă.

Facem teatru în faţa oamenilor şi nu a mai călcat de atunci. Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân. Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora sa, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea a încălcat toate regulile mănăstirii. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii. ” a explicat părintele Calistrat Chifan. Întreaga declarație a duhovnicului o puteți citi aici.

Așadar, presa deontologică din România omite să dea toată declarația făcută de un specialist. Lucru care dăunează grav ideii de presă. Desigur, putem bănui că sunt interese la mijloc pentru a-l înlătura pe părintele Calistrat Chifan.

Comentarii
  • Vin unele la biserică fără batic, cu decolteu și minijup.
    Nu e normal așa, să vii în fustă scurtă la Vecernie, când se știe că, iarna, după ora 16 se lasă frigul.
    Ursul carpatin se retrage în bârlog in jur de 15:20, hai 15:40.
    Iepurele de câmpie gri, cu urechi teșite, nu mai vânează după ora 16. De ce? Fiindcă prada lui se adăpostește in jurul acelei ore. Tropăitul iepurelui îl dă de gol și prada se ascunde din timp sub patul de frunze uscate al începutului de iarnă.
    Iar tu vii la Vecernie in minijup??? În luna noiembrie….
    Nu, nu și iar nu.

  • Indiferent de situatie si indiferent de comportamentul celor doua femei, NU AI VOIE, repet !!!!!!!!! NU AI VOIE tu ca preot sa te porti de o asa maniera !!! Eu stau si ma intreb cum a ajuns preot un astfel de om???? Cum poti tu ca om sa bati un cal pana il omori si apoi sa fii preot???????????????????? C U M?????????????????? CINE i a permis sa fie preot ?????????????? TU CA PREOT, trebuie sa fii calm, rabdator, sa fii un exemplu de bunatate, sa intorci si celalalt obraz asa cum spune si Bibilia !! Nu se poate asa ceva !! daca acceptam un astfel de comportament violent din partea unui preot, ce asteptari putem avea de la barbatii de rand?! Ei ce trebuie sa faca?! sa si bata femeia de fiecare data cand nu le convine ceva?? Nu se poate tolera un astfel de comportament care vine – incredibil !!!!!!!!!!!!!!!!!! – din partea un preot destul de cunoscut …………

  • Nu mai încercați sa îi luati apărarea, ca preot nu are voie sa faca asa ceva,pt faptele trebuie sa plateasca

  • Nu este corect cum .a procedat și tocmai în biserica, comportament de borfas.Voi ca ziar nu mai încercați sa I scoateți nevinovat.

  • cine va credeți voi sa judecați sluga lui DUMNEZEU? vai de capul vostru…

  • Nu suntem prosti!

    Voi, cei de la ziarul acesta, ii acuzati pe alti ziaristi de lipsa de deontologie, dar noi nu suntem prosti. Imaginile vorbesc de la sine, scuzele si explicatiile voastre si ale popii sunt penibile.

  • De acum începe bălăcăreala și vrăjeala , din popa negru îl faceți alb și din femei albe le faceți negre și veninoase !, orice ați încerca să faceți să îl albiți pe popă un lucru este foarte clar în imaginile filmate !, popa ăsta ia tras un neveu , un pumn putermic și golănește unei femei de a zburat pe jos , asta în locașul Domnului unde ar trebui să gasească adăpost dragoste milă și înțelegere orice suflet năpăstuit!, na fost să fie iar popa sclerozat nu este ucenicul lui Isus !

  • voi sunteți adevărații „deontologi”. ziarul cu patroni condamnați pentru șantaj in presă care, firește, ia apărarea unui preot care a bătut o femeie, a provocat scandal prin toate manastirile prin care s-a dus si… A OMORÂT ÎN BĂTAIE UN CAL! Voi sunteți sănătoși la cap?

  • USR vine si provoaca preoti in biserici si apoi urla in mass-media ca sunt agresati. Vor mai fi situatii similare pt ca preotii care nu au sprijinit miscarea de intepat, cum e Calistrat, trebuie crucificati in mass-media de miscarea progresista USR Plus Reper si alti ong-isti.

    Alaturi de parintele Calistrat!

  • Miscarea ONG-ista USR incepe sa atace bisericile. Nu va lasati manipulati de niste ong-isti obositi.

  • satana in sutana

  • Doamne , primitivi mai sunt unii oameni . Cum pot ei sa se spovedeasca la un asemenea individ
    , fara pic de empatie ptr. doua femei neajutorate .Ditamai huiduma de mosneag loveste doua femei si asa zisi credinciosi stau si se uita . Se comporta parca era pe mosia sa pe proprietatea sa , tot ce este acolo sunt realizate din banii nostri , din donatii , nu din banii preotului . Rusine lui , rusine bisericii cu asa slujitori , rusine celor ce au asistat la agresiune si nu au intervenit a calma pe bataus .MI-E SILA .

  • D-na doctor,de ce sunteți imparțială,este o anchetă în desfășurare ,

  • Ia auziți la unii !, cică ONGurile și USRul ia dat un pumn în bot unei femei de a aruncato pe jos !, tot ei au omorît un cal cu parul , tot ei au făcut scandal și panaramă prin toate mănăstirile nu popa ăsta scandalagiu isteric

  • Vipasana Mentosana

    Dar dacă voi sunteți mai profesioniști și mai deontologi de ce nu ați pus filmarea și voi unde se vede clar cu subiect și predicat comportamentul popii bătăuș care ia dat un croșeu din fundu grădinii unei femei de a zburato pe jos ? Doar așa ca să știe unii ce comentează pe aici , că restul am văzut filmarea pe alte ziare mai deontoloage decît voi ! Da , popa ia dat golănește o perversă de trebuia numărată femeia de pe jos ca în ring

  • Un golan !!! un derbedeu !!

  • Femeile alea nebune trebuiau bătute și mai ră ! , sfinția sa părintele trebuia să le rupă capul la bulangioaice, vin ele făra batic și fără fustă lungă la sfînta , adevărata și singura biserică dreaptă a lumii să comenteze ele !, bine lea făcut !, sărumîna părinte !, așa să bați toate scroafele tulburătoare de pacea Divină , Doamne ajuta , Doamne miluiește

  • Un oligofren cu pretentii de “parinte” !

  • Intrebam in calitate de cetateni, în uruma sesizarilor (facute de calugarii de la Manastirea Vladiceni, cat si de catre credinciosi) adresate organelor de politie, de ce le-au lăsat sa cirucle libere si sa continue cu scandaluri si injurii, etc.? Atfel de femei sunt un pericol public. In urma comportamentului deviant este de competenta psihiatrilor. Dumnezeu nu i-a ”plonjat!” pe psihiatri doar să le fie enunțate nume de specialisti in psihiatrie, ci să se apeleze la dumnealor pentru astfel de comportamente.

  • daca ai avea dreptate nu te-ai ascunde sub user de nume fals. In primul rand nu la lovit pe acea femeie, ci i-a smuls telefonul si i l-a aruncat. Ea nu avea voie sa filmeze acolo, i s-a spus, ea a provocat scandal, asa cum a mai provocat cu sora ei si alte nenumarate scandaluri la Manastire, cu injurii si amenintari la adresa calugarilor cat si a credinciosilor. Vezi-ti tu de ”buele” capului tau, ca sigur ai multe.

  • Alo! daca ai fi credincios nu te-ai ascunde sub nume fals. ”Borfas” – vezi ce esti tu de jignesti.

  • Pentru Lorena

    Frumos limbaj! Invatat tot de la popa boxer? Prefer fusta scurta, nu limba inveninata. Ce hal de suflet ai, poti sa-l imbraci cu toate fustele lungi si baticurile de pe planeta, vai de el. Puteti sa-i luati apararea cat vreti, spalatelor si spalatilor pe creier, filmarea este clara.

  • vai de mintea ta sectare

  • Voi ăștia borfașilor cu nume false nu vă mai luați de iubitul inimii mele !, bine a făcut preaiubitul că lea zdrncinat creierii cu pumnii, el de fapt e foarte mîngîietor și umple cu energie pe oricine își pune poala sutanei

  • Lăsați l în pace pe pr
    Kalistrat satane lor
    Nu va luați de el
    ATI terminat o cu pr
    Visarion și începeți cu alții
    Rușine sa va fie bolnavelor
    O sa plătiți scump pt asta

  • Probabil au declarat că si-au pierdut conștiența, că de conștiință…..greu de crezut să fi avut, din moment ce au provocat tot circul acela!!! Domnilor ziariști; – conștienta se pierde când leșini, nu conștiința, cu atât mai puțin, cunoștința !

  • Părintele Calistrat este om, și ca orice om este supus greșelii. Ar fi trebuit să anunțe de mai mult timp poliția și superiorii săi din cadrul Bisericii despre ce fac cele două nebune la mânăstire. Alea ori sunt manevrate de dușmanii Bisericii ori sunt pur și simplu nebune și fac asta din cauza bolii lor. Să li se facă o expertiză psihiatrică, să vedem exact ce au. Nu pot să nu văd cum se bucură diavolii cu chip de om ori de câte ori se întâmplă genul ăsta de provocări la adresa preoților.

  • Sipsas Maria

    Au ieșit sectanții sa il condamne pe pr Calistrat!!!!

  • Este evident o inscenare făcută de femei, care au provocat și iar au provocat fiind pregătite să filmese și să dea filmul editat special pentru scandal.

    Părintele a greșit că nu a chemat politia mai devreme să le dea ordin de interdicție, probabil că nu și a imaginat că vor ajunge așa departe. Și a pierdut cumpătul din păcate și acum plătește inscenarea in aplauzele fraierimii care abia aștepta oricum un scandal cu un preot că așa au fost setați de presa mercenară.

    Probabil că inscenarea e mai adâncă, face parte din planul mai amplu al serviciilor de a discredita Biserica pentru că este ultima redută a poporului român.

    in fiecare scandal cu preoți, se dau lovituri mari pe buget,. De exemplu poporul prost nu vede că CCR tocmai a desuveranisat România prin legile justiției. In loc să se ocupe de cum România și a pierdut oficial supremația Constituției și a fost vasalisată de UE, stă prostit la un scandal absolut neimportat că niște isterice care au agresat un preot și au luat o palmă.

    atât de proști sunt dăștepții că nu văd the big picture…

  • Multa mu,,,e popii,celor care îl susțin și mai multă,înapoiați,analfabeți,care pupa poala popii,

  • Cele două femei,au revenit după o oră ,pt că li se a spus că sunt urgente și nu pot fi consultate,de aceea au plecat,s au întors în ideea că s a eliberat oarecum,acesta e adevărul,nu cum au apărut declarații ,că au revenit să facă scandal,a fost discuția mai aprinsă că nici după ce au revenit nus a intenționat să fie consultate,s a sperat că vor renunța,tocmai pt a fi ajutat popa Calistrat,acesta e adevărul,D na Dr Cimpoesu,a încercat să l favorizeze pe popa ,nu D na Dr,nu toți popii sunt in slujba creștinilor,

  • Așa au stat lucrurile

  • Așa au stat lucrurile :cele două tinere au revenit deoarece l i se a spus că nu pot fi consultate ,sunt cazuri grave care nu suporta amânare,au plecat și când s au întors l i se a spus același lucru,normal că au vb pe un ton mai ridicat,s a sperat că nu mai revin,incercandu se favorizarea popii,nu D na Dr Cimpoesu,nu toți popii sunt in slujba creștinilor,acest individ i a aplicat o palmă peste cap femeii ,încât aceasta a văzut la pământ,a provocat numeroase scandaluri in locașuri sfinte,a ucis în bătaie un biet cal,aveți o profesie nobila,cu siguranță sunteți un om și un medic salvator de vieți,acest om pe nume Calistrat a lut o viață,chiar daca a unui biet cal,fără aparare

  • Un dement,care a înțeles că își poate permite orice,drept de viață și de moarte,așa cum vrea mintea lui bolnava,daca cei în drept vor face dreptate ,locul acestilui monstru ,este la ospiciu,nu intre oameni

  • Prietene Alin,de ce îți ascunzi numele,ești un fost securist comunist,obișnuit cu înscenări,acestui gunoi Calistrat,nu ia făcut nici dracul vreo înscenare,ești tu pe câmpii tataie ,iar acest gunoi Calistrat nu discreditează Biserica ortodoxă,s a dat comunicat că gunoiul nu este preot,așa cum voi foștii se curiști ați făcut atât rău acestui popor

  • Lorena,ai dreptate să te rogi cu ,,Doamne ajuta,, să înveți și tu să scrii corect,popa are nevoie de susținători că tine,ne bucurăm că ,,te umple de energie,,dar mergeți voi undeva departe ,mai luați și alți enoriași ,că tine,și Amin,mâine ,daca se poate

  • Preotii sunt angajati ai Cultului din care fac parte, nu sunt slujile lui Dumnezeu. Confirmare:Patriarhull, Mitropolitii, Preotii in functie de pozitie primesc Salariu de la Bugetul de Stat la care se aduna contributia de la enoriasi. Asa ca, mai lasati vrajeala ca ei il slujesc pe Dumnezeu. Sunt angajati ai Cultelor si nimic mai mult. DUMNEZEU nu are ce cauta in aceasta situatie. DUMNEZEU este TATAL.

  • Corect,dar nu toți pricep,nu toți credincioșii gândesc,

  • Bine explicat,doar că ,,enoriașii,, refuza explicația,ar fi in defavoarea,,sfinților popi,,

  • Sunt câțiva fătălăi pe aici care acasă sunt conduși de femei. Ăștia pentru 3 minute de păsărică ar vinde-o și pe mumă-sa, nu numai pe popa !

  • Ce,țoapă analfabeta,ce înapoiată marlanca,Ana,unde trăiești,așa vb cu țopârlanul tau,,ce specie,ești,toanto?

  • Mai exista,asemenea prosti,că această zisa Ana,da idioata ,ești ,femeie,vrem o poza,sa te vedem,un exemplar,rar

  • Ano,mai era Catone,care comentează,că și tine,sunteți surori,toantelor,înapoiate,luați va de mana,nu uitați să vă luați și țărănoii voștri și ducetiva,Intr o pădure,cât mai departe,proștilor,când mai scăpăm de voi ?înapoiaților,

  • D na Dr Cimpoesu,nu trebuia să se pronunțe,se tot aduce în discuție,declarația domniei sale,cele două paciente ,au fost refuzate și când au revenit,v ați pronunțat că au fost ,,recalcitrante,,speram că nu ve ți repeta🇨🇭,ieșenii,va respecta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`