Prima pagină » Stiri si curiozitati » Denumiri amuzante de localități din România: Căcăcioasa, Mădulari și Măciuca. Unde se află acestea

Denumiri amuzante de localități din România: Căcăcioasa, Mădulari și Măciuca. Unde se află acestea

18 ian. 2022, 11:18,
B, , h, , în Stiri si curiozitati

În România, se găsesc numeroase localități cu denumiri, care mai de care mai amuzante. Printre acestea se numără Căcăcioasa, Mădulari și Măciuca. Unde se află și ce i-a inspirat pe oameni să le ofere aceste nume.

Pentru majoritatea oamenilor, să spună din ce localitate provin este un motiv de mândrie. Însă, există și persoane care fie s-au născut, fie trăiesc în localități cu denumiri dintre cele mai haioase. Când vine vorba de nume ciudate de localități, Moldova pare să fie pe primul loc. De exemplu, în județul Vaslui, poți merge la Buda, Urlați sau Bălești. O altă zonă cu localități care stârnesc râsul este Bucovina. Aici se găsesc Fundu Moldovei, Ciocănești sau Știrbăț. Astfel de denumiri amuzante pot fi întâlnite în aproape toate județele din România.

Povestea lacului Căcăcioasa și a localităților Mădulari și Măciuca, din județul Vâlcea

Nu doar Moldova se mândrește cu denumiri haioase pentru localități, ci și județul Vâlcea. Locuitorii din această zonă nu sunt, însă, prea fericiți.

Localitatea Mădulari este atestată documentar din anul 1501. Se spune că denumirea acestei localități provine de la niște fosile vechi de sute de mii de ani, găsite în această zonă, pe care oamenii le-au numit „mădulare”, potrivit libertatea.ro. În privința localității Măciuca, numele acesteia provine de la un mare boier care trăia acolo și pe care îl chema Măciuceanu.

La marginea municipiului Râmnicu Vâlcea se află lacul Căcăcioasa. Potrivit locuitorilor din zonă, în acest lac se deversau, în urmă cu 20 de ani, dejecțiile provenite din oraș. Chiar dacă, în prezent, lucrurile s-au schimbat și dejecțiile nu mai ajung în lac, numele a rămas același.

De asemenea, în județul Vâlcea, mai sunt și alte localități cu nume ciudate: Cracii Doamnei, Mănăstirea Pătrunsa, Satul Păscoaia, Satul Cucoii, Dealul Bucii, Lungeşti, Muereasca și Milcoiu.

Lacul Căcăcioasa din județul Vâlcea

Potrivit locuitorilor din zonă, în acest lac se deversau, în urmă cu 20 de ani, dejecțiile provenite din oraș.

Denumiri amuzante de localități din România

În România se află peste 20.000 de localităţi, însă unele dintre ele au denumiri hazlii. Și, așa cum am menționat, multe se află în zona Moldovei, dar nici restul țării nu duce lipsă. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont că aceste denumiri au fost date de strămoșii noștri, care au trăit alte vremuri și au avut mentalități diferite de ale noastre.

Printre localitățile cu nume amuzante sau ciudate se numără: Băicoi (Prahova), Borăscu (Gorj), Băleşti (Vaslui), Buda (Vaslui), Bulbucata (Giurgiu), Căcăcioasa (Vâlcea,) Cacaina (Vaslui), Căpruţa (Arad), Cârpa (Caraş-Severin), Cioara de Sus (Alba), Cocoşeşti (Alba), Coţofenii din Dos (Dolj), Curva (Gorj), Fălcoi (Olt), Fierbinţi (Ialomita), Flămânzeni (Ilfov), Flămânzi (Botoşani), Fundătura (Cluj), Fundu’ Moldovei (Suceava), Fututa (Prahova), Gogoşari (Giurgiu), Însurăţei (Brăila), Labasint (Arad), Măciuca (Vâlcea), Mădulari (Vâlcea), Mierleştii de Sus (Olt), Milcoiu (Vâlcea), Miroşi (Argeş), Muereasca (Vâlcea), Paros (Hunedoara), Pârţeştii de Jos (Suceava), Sculeni (Iaşi,) Spermezeu (Bistriţa-Năsăud), Şpring (Alba), Ştirbăţ (Suceava), Teţcoiu (Dâmboviţa), Trebuci (Ilfov), Udaţi-Mânzu (Buzău), Urlaţi (Vaslui), Vărsătura (Brăila), Vârteşcoiu (Vrancea).

 

Orașul Băicoi

Trebuie să țineți cont că aceste denumiri au fost date de strămoșii noștri, care au trăit alte vremuri și au avut mentalități diferite de ale noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *