Prima pagină » Local » Denisa Ionașcu, secretarul Primăriei Iași, va fi evaluată! Consiliul Local îi verifică performanțele
Denisa Ionașcu, secretarul Primăriei Iași, va fi evaluată! Consiliul Local îi verifică performanțele

Denisa Ionașcu, secretarul Primăriei Iași, va fi evaluată! Consiliul Local îi verifică performanțele

24 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Activitatea secretarului Primăriei Iași, Denisa Ionașcu, va fi evaluată de doi aleși din cadrul Consiliului Local al municipiului. Primarul Mihai Chirica s-a arătat nemulțumit de activitatea acesteia, dar și de modul cum a reușit Denisa Ionașcu să blocheze activitatea instituției

Consiliul Local Iași va stabili doi consilieri care vor monitoriza activitatea și performanțele secretarului municipiului. Un proiect de hotărâre legat de activitatea secretarului Denis Ionașcu va fi pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din data de 28 ianuarie 2022. Consilierii locali desemnați de Deliberativul Primăriei vor trebui să evalueze performanțele individuale profesionale ale secretarului municipalității ieșene pe parcursul anului 2021.

De altfel, în ultima perioadă s-au înmulțit plângerile la adresa acesteia, foarte mulți ieșeni reclamând că mai multe proiecte sunt blocate de către aceasta în mod voit.

Denisa Ionașcu, secretarul Primăriei Iași, va fi evaluată

Proiectul de hotărâre inițiat de Executivul Primăriei arată cum va fi evaluată activitatea secretarului municipalității.

”Comisia de evaluare, formată din primar și cei doi consilieri locali, nominalizați de către consiliul local, se va constitui prin dispoziția primarului, pe baza propunerilor, nominalizării Consiliului. Procesul de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general al unității administrativ-teritoriale reprezintă aprecierea obiectivă a performanțelor profesionale individuale ale funcționarului public prin compararea gradului și a modului de îndeplinire a obiectivelor individuale și a criteriilor de performanță stabilite cu rezultatele obținute în mod efectiv de funcționarul public”, se arată în proiectul de hotărâre.

În ultima perioadă, Denisa Ionașcu a fost implicată și în unele scandaluri imobiliare, dup ce a blocat emiterea unor avize.

Plângeri la adresa secretarului municipalității ieșene

În plus, Denisa Ionașcu, secretarul municipalității, s-a ales cu mai multe reclamații și plângeri legate de activitatea acesteia din primărie. Chiar edilul Mihai Chirica a menționat că sunt plângeri privind activitatea comisiei de fond funciar, de probleme nesoluționate în ceea ce privește comisia de disciplină etc. Practic, secretarul Primăriei ar fi dat dovadă de lipsă totală de profesionalism în activitatea sa. În plus, reclamațiile depuse de ieșeni privind blocarea unor proiecte par că au pus capac. Mai mult, este cunoscut și faptul că secretara Consiliului Local blochează toate investițiile din acest oraș, detaliu care a stârnit nemulțumirea șefilor Primăriei.

Evaluare finală până la 31 martie 2022

Activitatea secretarului va fi evaluată până la finalul lunii martie 2022, conform proiectului de hotărâre ce va fi discutat de plenul Consiliului Local Iași.

”Evaluarea se va face anual, în perioada cuprinsă între 1 ianuarie-31 martie din anul următor perioadei evaluate, pentru toți funcționarii publici care au desfășurat efectiv activitate minimum 6 luni în anul calendaristic pentru care se realizează evaluare”, se mai arată în proiectul de hotărâre ce va fi discutat de plenul Consiliului Local Iași.

Denisa Ionașcu, secretarul Primăriei Iași, nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *