Prima pagină » Local » Denis Vieru are master la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și a obținut rezultate extraordinare pe plan internațional! Performanțele au venit în urma sprijinului primit de la Balkan Pharmaceuticals

Denis Vieru are master la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și a obținut rezultate extraordinare pe plan internațional! Performanțele au venit în urma sprijinului primit de la Balkan Pharmaceuticals

08 iun. 2022, 02:05,
Violina GORCINSCHI, în Local

Denis Vieru este un sportiv din Republica Moldova a obținut rezultate extraordinare în urma participării la Grand Slam-ul din Tbilisi, Georgia. Acesta deține titlul de Campion Mondial la categoria sa de greutate și are planuri mari de viitor. Judoka moldovean se pregătește pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. Tânărul în vârstă de doar 25 de ani are și studii masterale, în fitness, la Extensiunea Chișinău a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Denis Vieru a venit acasă cu rezultate extraordinare de la competițiile internaționale de judo. Tânărul sportiv a obținut a cincea sa medalie de aur la Grand Slam-ul din Georgia, la categoria de greutate 66 de kg. La performanțele sale sportive a contribuit și Balkan Pharmaceuticals, în calitate de sponsor. Pentru judocanul din Republica Moldova, calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 nu este o provocare, acesta țintind și mai sus. Denis Vieru se pregătește pentru următoarele competiții, care îl vor aduce mai aproape de medalia olimpică mult visată.

Denis Vieru, un sportiv cu rezultate extraordinare

Un practicant de judo din Republica Moldova, Denis Vieru, este recunoscut mondial pentru performanțele sale. Tânărul în vârstă de 25 de ani povestește despre momentul în care judoul a devenit pasiunea vieții sale.

„De mic eram un copil foarte energic. Din acest motiv, părinții mei mi-au sugerat să practic un sport, ca să îmi descarc energia. Mi-au oferit mai multe opțiuni și mi s-a părut interesant cuvântul «judo». Am văzut și echipamentul, care mi-a atras atenția și asta m-a împins să decid că va fi sportul pe care îl voi practica. Percepeam că este un stil de luptă japoneză, că are origini din Japonia, o țară cu tradiții frumoase și interesante. E un gen de sport asiatic”, spune Denis Vieru.

Printre antrenamentele intense care îi ocupă aproape tot timpul, Denis Vieru a reușit să își finalizeze studiile masterale. Acesta a învățat la secția de Fitness, la Extensiunea Chișinău a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Am făcut masterul de Fitness în cadrul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova. Datorită Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, am diplomă recunoscută la nivel european, dar am făcut-o la Chișinău. Perioada masterului a fost una destul de plăcută. Nu a durat mult, un an și jumătate, însă m-am bucurat de experiență. Am cunoscut persoane noi și îmi pare bine, pentru ca a fost o etapă minunată, în care am învățat multe. Pe zi ce trece, atâta timp cât trăiești, înveți. Poți face oricând o facultate, important e să ai dorință, plăcere și timp. Eu nu mă dau în lături să stau la o discuție cu oamenii din alte domenii, pentru ca aflu lucruri noi. Un om informat este un om înarmat. Legat de domeniul meu, cunosc mulți sportivi, dar nu am legat prietenii prea strânse. Ne întâlnim, vorbim pe la diferite stagii, competiții, dar rămânem la stadiul de cunoștințe. Cred că prietenii adevărați care îți doresc binele și te susțin îi poți număra pe degete”, precizează moldoveanul.

Sportivul declară încântat că, după mulți ani de trudă, acum culege roadele și se bucură de succesul obținut.

„A fost un drum destul de lung și acum realizez că a rămas puțin timp. Savurez din plin ceea ce am clădit în acești ani. Este foarte plăcut, mai ales când faci ceva ce îți place și îți iese. Grand Slam-ul din Georgia a fost destul de greu, acesta este al 5-lea câștigat”, adaugă sportivul.

Reușite obținute grație sponsorului său, Balkan Pharmaceuticals

Sportivul spune că nu ar fi reușit să aibă acest succes răsunător la nivel internațional dacă nu ar fi avut susținerea apropiaților și a sponsorului său, Balkan Pharmaceuticals, firmă deținută de Alin Daniel Haucă. Acesta mai deține și Lotus Village, cel mai mare proiect rezidențial de lângă Iași.

„Susținerea a venit, în primul rând, de la părinți. Au depus mult efort, au investit timp pentru dezvoltarea mea. Și antrenorii au fost un factor important. Cu toate acestea, când devii senior și trebuie să aduci rezultate excepționale, este nevoie de sponsori. Blakan Pharmaceuticals m-a susținut foarte mult în ultimii ani și le sunt recunoscător. Nu pot da detalii, însă am fost primit un suport puternic din partea lor, ca orice alt sportiv susținut de sponsori. De exemplu, și suplimentele pe care le iau de la ei în ultima perioadă au dar rezultate. Un sportiv, pe lângă substanțele nutritive pe care le ia din mâncare, are nevoie de ceva suplimentar. La antrenamente, sportivul transpiră foarte mult și e foarte greu să le recupereze doar din alimentație”, susține judocanul.

Moldoveanul mai spune că randamentul unui sportiv depinde de foarte multe lucruri, astfel că, pentru a obține rezultatele dorite, este nevoie de o viață extrem de echilibrată.

„Pentru un sportiv e important să se simtă el bine. El nu trebuie să își facă griji de alimentație, de timp sau de asigurarea unui stil de viață sănătos. Trebuie să aibă oameni în jurul lui care îi construiesc un program bine stabilit săptămână cu săptămână, să fie bine dispus și susținut. Pentru mine, personal, o stare emoțională bună duce la rezultate pe măsură”, argumentează Denis Vieru.

Campionul mondial are planuri mărețe de viitor. Acesta susține că se pregătește pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2024, însă nu are mari emoții cu privire la acest obiectiv.

„Sunt de 2-3 luni nr. 1 mondial și vreau să îmi mențin această poziție an de an, să dovedesc lumii că sunt cel mai bun. Vreau să dedic publicului și familiei o luptă frumoasă si echilibrată. Timp de 3 săptămâni va avea loc o competiție în Mongolia care dă startul pentru punctele de calificare spre Jocurile Olimpice. După, va urma un Grand Slam în Budapesta. Sunt primele 2 turnee care oferă ocazia calificării pentru Jocurile Olimpice. Mai mulți sportivi buni se vor încadra în acest turneu și fiecare dorește o calificare și o medalie olimpică. O calificare la Jocurile Olimpice din 2024 nu este o problemă, cel puțin pentru mine. Nu doar eu, ci și echipa țintim spre medalia olimpică. Va fi cel mai important rezultat”, menționează judocanul cu rezultate excepționale, care încearcă acum să își mențină titlul de campion mondial și să își dovedească potențialul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *