Prima pagină » Eveniment-Social » Demonstrație de gastronomie sustenabilă la Liceul Tehnologic Economic de Turism, în cadrul proiectului Erasmus+ „Mapping the Sustainability”

Demonstrație de gastronomie sustenabilă la Liceul Tehnologic Economic de Turism, în cadrul proiectului Erasmus+ „Mapping the Sustainability”

19 mart. 2025, 13:02, 1 ,
Redacția BZI în Eveniment-Social

Elevi și profesori ai Liceului Tehnologic Economic de Turism, în colaborare cu chef Cristian Zamfir de la Restaurantul „La Castel” și în parteneriat cu elevi și profesori ai Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu”, au susținut o demonstrație de gastronomie sustenabilă. Evenimentul a fost dedicat elevilor și cadrelor didactice din Franța, Bulgaria, Italia și România, parteneri în proiectul Erasmus+ „Mapping the Sustainability”.

În cadrul activității, musafirii au avut ocazia să descopere tehnici inovatoare de gătit cu „zero waste” și să deguste preparate realizate exclusiv din ingrediente valorificate în totalitate. Demonstrația a evidențiat importanța unui consum responsabil de resurse și a promovării unor practici sustenabile în bucătărie.

Evenimentul a fost coordonat de profesorii Baciu Monica și Ifrim Mariana, oferind participanților o experiență educativă interactivă și inspirațională.

Prin acest proiect Erasmus+, elevii și profesorii implicați promovează bune practici în domeniul sustenabilității și dezvoltă abilități esențiale pentru un viitor mai verde și mai responsabil.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2025
13 decembrie 2025