Elevi și profesori ai Liceului Tehnologic Economic de Turism, în colaborare cu chef Cristian Zamfir de la Restaurantul „La Castel” și în parteneriat cu elevi și profesori ai Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu”, au susținut o demonstrație de gastronomie sustenabilă. Evenimentul a fost dedicat elevilor și cadrelor didactice din Franța, Bulgaria, Italia și România, parteneri în proiectul Erasmus+ „Mapping the Sustainability”.
În cadrul activității, musafirii au avut ocazia să descopere tehnici inovatoare de gătit cu „zero waste” și să deguste preparate realizate exclusiv din ingrediente valorificate în totalitate. Demonstrația a evidențiat importanța unui consum responsabil de resurse și a promovării unor practici sustenabile în bucătărie.
Evenimentul a fost coordonat de profesorii Baciu Monica și Ifrim Mariana, oferind participanților o experiență educativă interactivă și inspirațională.
Prin acest proiect Erasmus+, elevii și profesorii implicați promovează bune practici în domeniul sustenabilității și dezvoltă abilități esențiale pentru un viitor mai verde și mai responsabil.
Cand alaturi turismul de mancatul din gunoaie, nu poate iesi nimic bun. Hai sictir.