Prima pagină » Actualitate » Demiterea lui Marcel Boloș, pe ordinea de zi. Nicolae Ciucă: „Sunt discuţii pe care le vom avea în coaliţie”
Demiterea lui Marcel Boloș, pe ordinea de zi. Nicolae Ciucă: „Sunt discuţii pe care le vom avea în coaliţie”

Demiterea lui Marcel Boloș, pe ordinea de zi. Nicolae Ciucă: „Sunt discuţii pe care le vom avea în coaliţie”

29 aug. 2024, 18:40,
în Actualitate

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat joi, 29 august, că va face o evaluare împreună cu premierul Marcel Ciolacu privind activitatea ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, conform Agerpres. Această declarație vine pe fondul unor speculații că unii membri ai PNL ar fi nemulțumiți de modul în care Boloș gestionează portofoliul Finanțelor.

Întrebat dacă intenționează să îl mențină pe Boloș în funcție până la sfârșitul anului sau să îl înlocuiască, Ciucă a răspuns: „Este o analiză pe care o vom face împreună cu premierul, deoarece el este cel care evaluează activitatea miniștrilor.”

Pe 23 august, Nicolae Ciucă a anunțat că va discuta cu Marcel Boloș în urma zvonurilor privind nemulțumirile din interiorul partidului față de activitatea acestuia ca ministru.

Soarta lui Marcel Boloș la Finanțe urmează să fie decisă

Tot în ședința coaliției de joi, se vor aborda și criticile aduse PNL de către Sorin Grindeanu, ministrul PSD al Transporturilor.

Întrebat dacă va solicita colegilor de coaliție să îl retragă pe Grindeanu din Guvern, Ciucă a precizat: „Sunt discuții pe care le vom avea în coaliție astăzi.”

Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, a fost cel mai vocal, cerând chiar retragerea miniștrilor PNL din Guvern.

„Ceea ce a făcut domnul Grindeanu este total nedemn şi neelegant pentru un ministru. Şi dacă are onoare ar trebui să-şi dea demisia urgent cu tot cu ceasul acela scump de la mână pe care îl tot ascunde”, a declarat Cozma după Congresul PSD, unde Grindeanu a fost foarte critic la adresa partenerilor de coaliție.

Premierul Marcel Ciolacu a respins ideea de a renunța la Grindeanu în urma solicitării lui Cozma.

„Demisia, nu ştiu de unde, poate din Parlament a domnului Cozma, când la Satu Mare a făcut alianţă electorală cu AUR. Ştiţi că PNL a avut la Satu Mare alianţă politică şi electorală cu formaţiunea AUR. Am crezut că e o înţelegere de partid, nu m-am băgat în problemele lor”, a comentat Ciolacu înainte de ședința de joi a coaliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
29 august 2024
29 august 2024