Prima pagină » Local » Demitere cu scandal la vârful unei instituții din Iași. „Mi-au reproșat probleme din perioada în care nu eram în direcție”
Demitere cu scandal la vârful unei instituții din Iași.

Demitere cu scandal la vârful unei instituții din Iași. „Mi-au reproșat probleme din perioada în care nu eram în direcție”

12 feb. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Directorul unei instituții publice din Iași a rămas recent fără funcție. Instituția subordonată celor de la Consiliul Județean Iași va trece printr-o reorganizare completă până la finalul acestei luni. Mihai Lucaci, șeful de la Direcția Județeană de Pază și Protecție, a fost înlăturat, în locul său fiind numit un interimar cu state vechi. Culmea, fostul director a fost înlăturat după ce i s-au reproșat probleme din perioada în care nu era la conducerea Direcției

Reorganizare cu scandal într-o instituție subordonată Consiliului Județean Iași. Decizia forului județean de a modifica organigramele a dus la căderea primului șef de instituție subordonată. Direcția Județeană de Pază și Protecție (DJPP) Iași a fost zguduită de un scandal fără precedent, după ce directorul Mihai Lucaci a rămas fără funcție. Acesta a intrat într-o comisie organizată la nivelul CJ Iași și a fost pus în fața faptului împlinit. În locul său a fost numit interimar Dănuț Podea, un om cu state vechi în DJPP și care s-a aflat în conflict cu fosta conducere. Podea a mai fost șef la Direcția de Pază, însă în această postură comportamentul său a lăsat de dorit. Podea s-a bătut cu un alt fost director în urmă cu mai mulți ani în curtea instituției.

Fostul director a ajuns la comisia de disciplină

Fostul director a ajuns la o comisie de disciplină din CJ Iași, unde i s-au adus la cunoștință o serie de reclamații. Mihai Lucaci a mai fost reclamat de unii angajați pe care i-a prins cu diverse nereguli. Aceștia au ajuns acum să se răzbune și l-au trimis la comisie. Membrii comisiei se pare însă că au interpretat greșit situația și l-au pedepsit pe fostul director.

„Am fost chemat la o comisie de disciplină, unde mi s-au adus niște acuzații din vremea în care nici nu eram în instituție. Nu mai vreau să comentez nimic acum, mă voi adresa forurilor competente. Au fost făcute reclamații de 2-3 indivizi, minciuni despre situații care nu au nicio legătură”, a spus Mihai Lucaci, fostul director DJPP Iași.

Dispute la sânge în Direcția Județeană de Pază

Fostul director a arătat că a avut de furcă cu unii subordonați pe care i-a prins că nu vin la serviciu. Unul dintre aceștia a fost și Petru Niculau, angajat cu zile record de concedii medicale. Petru Niculau se numără printre cei care s-au plâns la CJ de fostul director. Lui Nicolau i s-a reproșat faptul că a preferat să stea în concedii medicale în loc să vină la serviciu, iar atunci când a dat pe la birou nu și-a făcut corect treaba.

Organigrame noi în mai multe instituții din Iași

Conducerea CJ Iași a cerut ca la toate instituțiile subordonate să se facă modificări de organigrame pentru eficientizarea acestora. Modificările de organigrame au cuprins chiar și aparatul propriu al CJ Iași. Mai mulți pensionari care încă lucrau în Consiliu au fost scoși la pensie. Organigramele vor fi supuse în dezbaterea plenului CJ Iași la ședința ordinară din data de 24 februarie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`