Prima pagină » National » Demisii colective la o multinațională din România! Angajații nu sunt de acord cu noile cerințe ale conducerii
Demisii colective la o multinațională din România! Angajații nu sunt de acord cu noile cerințe ale conducerii

Demisii colective la o multinațională din România! Angajații nu sunt de acord cu noile cerințe ale conducerii

01 oct. 2024, 10:00,
Mirela Gabriela Todosi în National

Au fost anunțate demisii colective la o multinațională din România! Este vorba despre Amazon, una dintre cele mai mari și importante companii din țară. Personalul a decis să renunțe la locul de muncă după ce au fost schimbate regulile în cadrul firmei. Angajații nu sunt de acord cu noile cerințe ale conducerii.

Demisii colective la o multinațională din România!

Amazon le-a cerut angajaţilor corporativi să lucreze cinci zile pe săptămână la birou, în loc de trei, iar această decizie a stârnit un val de nemulțumiri în rândul angajaților. Angajaţii corporativi sunt aşteptaţi să fie la birou cinci zile pe săptămână.

Majoritatea angajaților Amazon au raportat că nu sunt mulțumiți de această obligativitate și că își caută un nou loc de muncă. Peste 90% dintre lucrătorii Amazon sunt „nemulțumiți” de noua politică a companiei în birou, așa că mulți au decis să demisioneze. Acum, compania le acordă angajaţilor timp până pe 2 ianuarie 2025 pentru a începe să adere la noua politică.

Concedieri masive se fac și în industria auto. Mai multe fabrici renunță la o parte din angajați și își restrâng activitatea din cauza vânzărilor scăzute pe piață, a scăderii profitului și a instabilității economice în țară. Angajații sunt concediați sau trimiși în șomaj.

Concedieri masive în domeniul IT

În ultima vreme, se observă un val de concedieri masive în domeniul IT. Angajaţi din IT rămân fără loc de muncă, iar în România există o tendință de încetinire a ritmului de angajare în IT. Criza în companiile IT din România afectează tot mai mulți angajați. Mai multe firme de profil au făcut concedieri masive, iar ritmul de angajare a încetinit considerabil. De exemplu, vara aceasta compania NTT Data România a concediat 2% dintre angajați, iar GAMELOFT, filiala din Cluj a fost închisă, fiind înregistrate 136 concedieri. Specialiștii în domeniul financiar sunt de părere că valul de disponibilizări vine în urma dezvoltării inteligenței artificiale.

Un alt fenomen prezent pe piața muncii este cel al concedierilor în rândul tinerilor. Companiile din întreaga lume fac concedieri masive în rândul angajaților din generația Z. Patronii declară că i-au concediat deja pe unii dintre absolvenții pe care i-au recrutat la începutul anului, iar anul viitor nu au de gând să mai angajeze tineri din generația Z.

Antreprenorii se plâng de faptul că mulți tineri din această generație nu dau dovadă de profesionalism, au probleme cu abilitățile de comunicare, nu sunt motivați și nu respectă programul de muncă. O statistică recentă a arătat problemele cu care se confruntă angajatorii care oferă locuri de muncă celor din generația Z. La rândul lor, tinerii acestei generații au precizat că nici sistemul educațional nu îi ajută să își găsească un loc de muncă în domeniu sau să își dezvolte anumite abilități. Domeniile care îi atrag cel mai mult pe tineri sunt retail, call center, servicii, IT / telecom, banking și turism. Salariul mediu net la nivel național, pentru cei care au maximum doi ani de experiență este de 3.500 de lei pe lună. Așteptările lor, pe de altă parte, sunt de 4.500 de lei lunar, dar realitatea este alta.

Concedieri colective au loc și la multinaționala Amazon. Angajații nu sunt de acord cu regulile conducerii, și anume să lucreze cinci zile pe săptămână la birou, în loc de trei, cum era până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`