Prima pagină » Eveniment-Social » Demisie importantă a unui profesor dintr-o poziție-cheie de conducere a UAIC din Iași! Rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a desemnat un director interimar (EXCLUSIV)
Demisie importantă a unui profesor dintr-o poziție-cheie de conducere a UAIC din Iași! Rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a desemnat un director interimar (EXCLUSIV)

Demisie importantă a unui profesor dintr-o poziție-cheie de conducere a UAIC din Iași! Rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a desemnat un director interimar (EXCLUSIV)

22 dec. 2020, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Demisie dintr-o funcție importantă, a unui profesor, aflat la conducerea unui for important din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, i-a acceptat demisia prof. univ. dr. Nelu Zugravu – Facultatea de Istorie din poziția de director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat

Demisie dintr-un for important de conducere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, din motive personale!
Rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, i-a acceptat demisia prof. univ. dr. Nelu Zugravu – Facultatea de Istorie din poziția de director al Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD). Asta, pentru mandatul 2020-2024. În consecință, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu, prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe este interimar. La începutul anului 2021 va fi reluat concursul pentru conducerea CSUD.

Profesorul și cercetătorul Ionel Mangalagiu, implicat în proiecte și activități de înalt nivel al cercetării și activităților științifice

Fost decan al Facultății de Chimie, prof. univ. dr. Ionel Mangalagiu a fost și este coordonator al unor proiecte de cercetare senzaționale în valoare de milioane bune în euro, creator al unui laborator la standarde occidentale. Este omul care a impresionat, pe plan național și internațional, prin ceea ce a realizat alături de colegii săi, implicat pe zona obținerii unor tratamente pentru combaterea cancerului pulmonar, creator al calculatorului viitorului, partener al unor proiecte cu Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), promotor al tinerilor de valoare, certificat de Comisia Europeană (CE) din perspectiva excelenței în mediul științific pe zona resursei umane.

De reamintit că acesta, din 2013, a coordonat „Centrul Integrat de Studii în Știința Mediului pentru Regiunea de dezvoltare Nord-Est – CERNESIM”. Acesta este dotat cu laboratoare ce au aparatură ultra-modernă, de la aparate cu rezonanță magnetică nucleară, singurul de acest gen din România la aceea vreme, la un difractometru de raze X pe monocristale. A oferit soluții anti-tuberculoase care au fost testate de National Institutes of Health din Statele Unite ale Americii (SUA).

Valoroși membri ai comunității științifice sau academice din România și străinătate coordonează activitatea pe zona de doctorate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

De precizat că personalități ale comunității științifice și academice din România, respectiv străinătate, fac parte din Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Printre aceștia se află: academicianul Viorel Barbu și academicianul Bogdan Simionescu, Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” Iași și vicepreședinte al Academiei Române, alături de prof. univ. dr. Jose Luis de la Cuesta, Universitatea din San Sebastian, Spania și prof. univ. dr. Claudiu Supuran, Universitatea din Florența, Italia. Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a validat 9 membri ai Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD), pentru mandatul 2020-2024, numiți de către rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Aceștia sunt, după cum urmează: academician Viorel Barbu, Universitatea „Cuza” din Iași, academician Bogdan Simionescu, Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”și vicepreședinte al Academiei Române alături de prof. univ. dr. Jose Luis de la Cuesta, Universitatea din San Sebastian, Spania și prof. univ. dr. Claudiu Supuran, Universitatea din Florența, Italia. Totul este completat de: prof. univ. dr. Matthias Tamm, Universitatea Tehnică din Braunschweig, Germania, respectiv conducători de doctorat: prof. univ. dr. Carmen Tamara Ungureanu, Școala Doctorală de Drept, prof. univ. dr. pr. Ion Vicovan, Școala Doctorală de Teologie și studenți doctoranzi: Codrin Ichim Sîrcu, student doctorand la Școala Doctorală de Drept și Cozmin Broșteanu, student doctorand la Școala Doctorală de Istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *