Prima pagină » Actualitate » Demisia Ancăi Dragu, șefa Senatului, cerută de premierul Florin Cîțu: „Dacă mai are onoare!” – VIDEO
Demisia Ancăi Dragu, șefa Senatului, cerută de premierul Florin Cîțu: „Dacă mai are onoare!” - VIDEO

Demisia Ancăi Dragu, șefa Senatului, cerută de premierul Florin Cîțu: „Dacă mai are onoare!” – VIDEO

28 sept. 2021, 16:11,
în Actualitate
În conferința de presă susținută astăzi, 28 septembrie 2021, președintele PNL, Florin Cîțu, a făcut declarații despre Anca Dragu, afirmând că aceasta ar trebui să-ți dea demisia de la șefia Senatului dacă „mai are onoare”.
Premierul afirmă faptul că Dragu ar trebui să ia această decizie imediat după publicarea motivării CCR.

Florin Cîțu cere demisia Ancăi Dragu, șefa Senatului

În contextul în care Curtea Constituţională i-a dat dreptate premierului Florin Cîțu, în ceea ce privește conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, acesta

„Astăzi ar fi trebuit să-și dea demisia. Cred că după ce vom avea motivarea CCR, dacă există onoare, vom avea și demisia celuilalt președinte al Parlamentului. Președintele Senatului își va da demisia pentru că…”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă va trimite conducerii Parlamentului demisia lui Ludovic Orban, Cîțu a evitat un răspuns direct:

„Decizia este un act unilateral”.

Un parlamentar social democrat a cerut demisia lui Lucian Bode

Radu Cristescu, parlamentar PSD îi cere demisia ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Motivul din spatele acestei cereri este faptul că Lucian Bode a permis organizarea congresului Partidului Național Liberal de la București, unde au participat nu mai puțin de 5.000 de persoane, în contextul actual al pandemiei de Covid-19.

„BODE, IRESPONSABILULE, ITI CER DEMISIA URGENT.

Au trecut 72 de ore de la festivalul nesimțirii, alias congresul PNL de la Romexpo, în care 5000 de inși s-au adunat să-și aleagă noul Papă, în plină pandemie, vrînd parcă să se asigure că virusul va fi împrăștiat în toate județele țării. Nimic nou sub soare: în secolul 14, un alt Papă chema credincioșii să vină și să se roage în grup împotriva Marii Ciume, reușind doar să o răspîndească și mai tare. Au trecut 72 de ore și ministrul de Interne – și, mai grav, ministru interimar la Justiție -, Lucian Bode, încă nu a avut decența să-și prezinte demisia după ce a girat iresponsabilitatea de la Romexpo, încălcând toate legile și regulamentele în vigoare.

Ori poate acele reguli se aplică doar românilor de rînd, cei care plătesc taxele, nu le și spoliază. Chiar „trebuie să moară oameni”, cum zicea Iohanis după tragedia de la Colectiv, pentru ca acest figurant liberal să plece? Lucian Bode, șarlatan iresponsabil, tu nu mai ai dreptul să stai un minut pe scaunul de ministru. Dă-ți demisia neîntîrziat și cere scuze tuturor românilor”, a spus Radu Cristescu pe pagina sa de Facebook.

Adrian Oros şi-a anunţat demisia din Guvernul lui Florin Cîțu

Adrian Oros, Ministrul Agriculturii, a anunțat faptul că îşi dă demisia. Nemulţumirea vine de la fondurile alocate de premierul Florin Cîțu pentru Ministerul condus de acesta.

„Azi îmi voi depune demisia din funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale!

Pentru Premierul Florin Câțu, agricultură și industria alimentară nu au fost niciodată priorități, ca atare:

1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.

2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deși în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/ drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare şi distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR.

3. Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. Astfel, orice subvenție, orice formă de sprijin devine ineficientă.

Mulţumesc tuturor celor cu care în această perioadă am colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziție, la viitorul Program Național Strategic, dar și în activitatea curentă.

Am avut onoarea și norocul să cunosc oameni deosebiți, profesioniști, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.

M-am bucurat să pot promova pe pagina mea și a ministerului, pe toți cei întâlniți în deplasările prin țară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes.

Am vrut să arăt că și în România #SePoate!”, scrie Adrian Oros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *