Prima pagină » Titlurile zilei » Demascarea industriei FEG! Cum fabrică angajații lui Cristian Stanciu infirmieri pe bandă rulantă! Cursanții nu trebuie să se prezinte la ore, obțin diplome doar cu bani! – Episodul I, Înregistrare Audio

Demascarea industriei FEG! Cum fabrică angajații lui Cristian Stanciu infirmieri pe bandă rulantă! Cursanții nu trebuie să se prezinte la ore, obțin diplome doar cu bani! – Episodul I, Înregistrare Audio

13 oct. 2022, 02:00, 17 ,
în Titlurile zilei

FEG, fundația deținută de politicianul PSD Cristian Stanciu, fabrică infirmieri pe bandă rulantă. Cursanții trebuie doar să plătească taxa de școlarizare și pot fi siguri că, în doar câteva luni, vor avea diploma care le permite să îngrijească bolnavii din orice spital de stat sau din mediul privat. Pentru cursanții de la FEG, prezența la cursurile de calificare este facultativă, obținând note peste 9 chiar și cei care nu iau parte la nicio oră

Infirmierii care ar trebui să se ocupe cu alimentarea și igiena personală a pacienților, igienizarea spațiului în care sunt îngrijite persoanele spitalizate, transportul pacientului și a rufăriei acestuia ajung să lucreze în spitale publice chiar dacă nu au mers deloc la orele de pregătire teoretică și practică. Toate acestea sunt posibile la Fundația Ecologică Green, „o instituție de cultură și învățământ, fără scop politic și patrimonial, autonomă și non-profit”, controlată de Cristian Stanciu. Fundația a avut, la finalul anului 2021, un venit total de 17,5 milioane de lei.

o imagine de la cursul de infirmier predat la FEG

Cursanții trebuie doar să plătească taxa de școlarizare și pot fi siguri că în doar câteva luni vor avea diploma care le permite să îngrijească bolnavii din orice spital de stat sau din mediul privat

FEG fabrică infirmieri pe bandă rulantă, contra unei taxe de 800 de lei

Fundația Ecologică Green oferă o gamă largă de cursuri de calificare, pregătind persoane care doresc să devină tehnician maseur, frizer, cosmetician, ospătar, bucătar, cameristă și infirmier.

 Cei care doresc să urmeze cursul de infirmier de la FEG trebuie să achite o taxă în valoare de 800 de lei. Din suma totală, 50 de lei reprezintă taxa de înscriere, 700 de lei fiind taxa de școlarizare, tot 50 de lei ajungând și taxa de examinare. Pentru fiecare astfel de curs, patronul Fundației FEG obține 20.000 de lei, cursanții achitând taxa, deși nu se prezintă la ore. Afacerea este una cât se poate de profitabilă, cheltuielile fiind minime, întreg cursul fiind predat de o singură persoană, as. med. pr. Speranța Agapie. Neregulile legate de acest curs sunt nenumărate și ne-au fost semnalate de către unii dintre cursanți.

Deși în pliantul cu oferta educațională se precizează că acest curs durează 2 luni, în contractul de studii încheiat de către cursanți se precizează că durata de desfășurare a cursului de calificare este de 5 luni, din care 2 luni sunt alocate perioadei de practică. Cursul trebuia să înceapă pe 1 martie, însă acesta a debutat, de fapt, pe 25 februarie. Deși, în mod normal, cursul de infirmier trebuia să numere 250 de ore, în perioada 25 februarie 2022 – 22 iulie 2022, Speranța Agapie a predat 16 cursuri, care durau circa 1.30-2 ore și se desfășurau în sediul FEG de la Casa Modei.

De aici rezultă că persoanele care au optat pentru cursul de infirmier au făcut de 8 ori mai puține ore decât era prevăzut în program. Nu știm cum a reușit Speranța Agapie să predea toate informațiile pe care trebuie să le dețină un infirmier într-un timp atât de scurt, dar știm că numeroși cursanți s-au arătat nemulțumiți de modul în care asistenta a ales să desfășoare cursurile. Aceasta se ajuta de prezentări PowerPoint de pe care citea informațiile, doar în cazuri excepționale oferind și explicații suplimentare. Astfel, la finalul orelor, cursanții abia știau cum trebuie să se spele corect pe mâini înainte de a intra în salonul pacienților, darămite să aibă grijă cu adevărat de un bolnav.

„Doamna profesoară doar citea de pe PowerPoint, nu ne oferea decât extrem de rar explicații suplimentare. Aveam colege care spuneau că nu înțelegeau mai nimic la curs, iar pentru teste învățau totul ca pe apă”, a explicat o cursantă FEG.

La școala lui Cristian Stanciu, cursanții iau note de 10 fără prea multă bătaie de cap

o imagine de la cursul de infirmier predat la FEG

Pentru cursanții de la FEG prezența la cursurile de calificare este facultativă, obținând note peste 9 chiar și persoanele care nu au luat parte la nicio oră

La cursul de calificare infirmier de la FEG s-au înscris 25 de persoane, dar au luat parte la orele de predare doar 10-11, existând și oameni care nu s-au prezentat deloc nici la orele de teorie, nici la practică. Cu toate acestea, la final, toți cursanții au avut mediile încheiate, cu toții obținând note peste 9. Bineînțeles că această situație a stârnit discuții între colegi.

„S-a spus să mergem când putem, dar de ce cei care nu au fost deloc la practică au luat punctaje atât de mari. Eu știu cât ai muncit, de ce tu ai aceeași notă ca mine, când ai stat acasă o lună de zile. Nu e corect! Nu am fost scutită nicio zi, nu am fost o dată la practică și m-a întrebat asistenta șefă ce s-a întâmplat. Ne-a zis să facem patul după ce s-a externat un pacient și s-o chemăm să verifice. Mă trezeam la 5, la 6 fără 20 eram la spital. Sunt persoane care nu au dat niciun test, dar au media încheiată. Unde e corectitudinea? Nu am lipsit niciodată. Nici nu pot să-i zic ceva doamnei profesoare, pentru că tot timpul ne-a lăsat să copiem, ne-a înțeles, dar nu cred că, dacă nu veneam, aveam note așa de mari”, a declarat o cursantă.

Nici în cazul pregătirii practice situația nu a fost mai fericită. Practica s-a desfășurat în 2 sesiuni, între 9 mai 2022 – 10 iunie 2022 și 25 iulie 2022 – 8 august 2022, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași. Cursanții au fost împărțiți în 3 grupe. Dacă la prima sesiune s-au prezentat mai mulți, la sesiunea de practică desfășurată în perioada 25 iulie – 8 august 2022 a luat parte doar o singură persoană. Ceilalți cursanți au lipsit fie din cauza serviciului, fie pentru că au fost plecați în concediu. Nu putem să ne închipuim cum poate avea grijă de un pacient o persoană care nu a făcut în prealabil nicio oră de practică. Pentru profesoara de la curs și pentru conducerea FEG, absența cursanților a fost perfect de înțeles, din moment ce o persoană care nu a fost deloc la spital pentru practică a obținut nota maximă. Singura problemă a profesoarei era ca elevii săi să achite cât mai repede taxa de școlarizare. Astfel, în timpul cursurilor, as. med. pr. Speranța Agapie îi îndemna pe cursanți să achite tranșe din taxă, pentru ca reprezentanții FEG să fie siguri că nu se vor retrage.

„Să vă duceți să mai achitați din taxă, ca să aibă și cei de la școală o certitudine că veți continua”, a menționat Speranța Agapie.

De altfel, în contractul de studii se menționează că:

„În caz de retragere (renunțare expresă sau tacită) sau exmatriculare din vina beneficiarului, taxele achitate nu se mai restituie”.

o imagine de la cursul de infirmier predat la FEG

Fundația Ecologică Green oferă o gamă largă de cursuri de calificare, pregătind persoane care doresc să devină tehnician maseur, frizer, cosmetician, ospătar, bucătar, cameristă și infirmier

Cursanții se joacă de-a infirmierii: „Odată ce am trecut prin materie, trebuie să o ştiţi, dar văd că nu e aşa!”

o imagine de la cursul de infirmier predat la FEG

La cursul de calificare infirmier de la FEG s-au înscris 25 de persoane, dar au luat parte la orele de predare doar 10-11 persoane, existând și persoane care nu s-au prezentat deloc nici la orele de teorie și nici la practică

Pe durata cursului, as. med. pr. Speranța Agapie le-a dat cursanților 8 teste pentru a le verifica cunoștințele. Dintre acestea, 4 au fost grilă, restul fiind clasice, cu 3 întrebări. În ambele cazuri, profesoara le dicta cursanților întrebările, pierzând minute bune cu această activitate, în loc să le ofere subiectele listate. În timp ce dicta, profesoara oferea și răspunsurile la unele din întrebări. În timpul testelor, cursanții aveau acces la telefoane mobile și materiale informative, de unde se și inspirau.

Spre exemplu, la unul dintre teste, au avut de răspuns cu adevărat sau fals la următoarea întrebare:

„Infecția nozocomială reprezintă îmbolnăvirea de natură infecțioasă contractată în spital?”.

La auzirea acestei întrebări, persoanele prezente au dat răspunsul în cor.

Înainte de Paște, în data de 15 aprilie 2022, cursanții au dat un test. Pentru că una din eleve a cerut să fie ceva mai ușor, având în vedere sărbătoarea care se apropia, Speranța Agapie a scăzut numărul de subiecte de la 5 la 3, cursanții trebuind să trateze următoarele subiecte: reguli de bază în efectuarea toaletei pacientului, schimbarea lenjeriei de pat (pe lungime și pe lățime) și tehnica corectă de spălare a mâinilor.

Speranța Agapie era conștientă de superficialitatea acestor testări, la unul dintre cursuri spunându-le celor prezenți că va schimba foaia și că întrebările vor fi mult mai serioase.

„O să mai treacă un pic şi o sa daţi o lucrare de adevăratelea, ca să văd unde sunteţi, la ce nivel, ca să ştiu ce fac mai departe. Odată ce am trecut prin materie şi am parcurs-o, trebuie să o ştiţi, dar văd că nu e aşa”, preciza la unul dintre cursuri Speranța Agapie.

Profesoara îi și asculta pe cursanți, însă nici în acest caz situația nu era prea roz. Unii abia reușeau să îndruge câteva cuvinte despre subiectul despre care erau întrebați. Astfel, în loc să insiste pe explicații, Speranța Agapie îi îndemna să exerseze vorbitul în fața oglinzii, crezând că nu pot oferi răspunsurile corecte din cauza emoțiilor.

As. med. pr. Speranța Agapie, persoana care le-a predat persoanelor înscrise la cursul de infirmier, a declarat pentru reporterii BZI că nu au fost foarte mulți elevi care au lipsit de la orele de curs.

„Nu este adevărat că elevii nu se prezintă la cursuri, nu știu cine v-a zis dumneavoastră, dar probabil nu avea informațiile corecte. Nu este adevărat, nu am ce să zic, dacă doriți să vorbiți, sunați la cei de la FEG, nu sunt purtătorul de cuvânt al instituției. Am predat cursurile, am pus note, dar se poate verifica acest lucru. Au documente, nu sunt la mine, sunt la ei, la FEG. Dacă este cineva care a participat la curs, dar nu a venit la examen, poate să-l dea altă dată, dacă asta dorește”, a declarat Speranța Agapie.

Întrebat despre persoanele care, deși nu au participat deloc la orele de teorie și la pregătirea practică, au reușit să obțină diploma de infirmier, Cristian Stanciu a declarat:

„Nu cred că este adevărat. Altceva nu am ce să comentez”.

FEG scoate infirmieri pe banda rulantă, totul spre folosul patronului, Cristian Stanciu, care profită de dorința unor persoane ce doresc să activeze într-un domeniu bine plătit pentru a-și rotunji conturile.

În edițiilor următoare, vom reveni cu mai multe articole cu dezvăluiri despre Fundația FEG. În ciuda dezvăluirilor făcute în acest articol, suntem siguri că instituțiile statului nu vor lua nicio măsură.

Comentarii
  • Astia is minciuna pe langa UPA

  • La fel și cu asistentele medicale …cu sau fara bac,viitoare spărgătoare de căsnicii in spitale și nu numai ,purtătoare obligatorii de brățara la picior ,tatuaje ,gene false ,unghii false ,iar cele care ajung mai pricopsite silicon,botox …

  • Profitor ordinar ca taicasu !

  • Față de ecologica, Spiru, Titulescu și doctorate, ăștia sunt o picătură de apă în ocean…

  • La fel si la asistente ….medicale

  • Veniţi şi la pseudo scoala STEFAN CEL MARE din Pascani,precum toate privatele de asistenti dintară reprezintă un pericol public national pt sănătatea oamenilor ! UMF IASI NU ESTE DEPARTE la nivel de pregătire al MEDICILOR !

  • Manichiura falsa cat mai colorata si mai ascutita, gene false, silicon, botox, bijuterii…atat stiu….Oare procedura nu obliga personalul medical sa aiba unghiile taiate scurt, fara oja? Ca sa nu fie purtatoare de microbi? Intreb si eu…

  • FEG, o mare teapa!! Asa fac bani smecherii!

  • anulati diplomele feg din ultimii 5 ani !!!!!!!!!!!!!!!!

  • sesizare online la ministerul invatamantului sa le ridice acreditarea

  • Ciordelei psd-ului stanciu clan corupt și tătucu cu șpagă și pensie nesimțită de la parlamentu rușini naționale și corupte

  • Nu este singurul vinovati. Dl Chifan pleaca la pensie multumit de cum arata coruptie in ograda lui? Sau are sprijin politic si dispozitii pe masura? Rusinos.

  • Stanciu Sharlatanul Iasului, publicati va rugam care este valoarea contractelor de inchiriere ale spatiilor in care isi desfasoara activitatea centrele FeG(unoi).

    Spatiile sunt proprietate publica ( primarie / cj ) iar el le a luat aproape gratuit!

  • Minciuni, am fost acolo și sunt doar minciuni.

  • De ce nu dați și adevărul, rușine, ascultați doar minciunile și le publicați.

  • Nu este adevărat ce se spune sunt doar minciuni, școală mi se pare o școală corecta, profesoara este o profesoara de nota 20 mia plăcut cum a predat la curs și am avut ce învață

  • Ce sa arătat în legătură cu cursurile de infermiere feg perioada august este o mare, dar mare minciună. Nimik nu este adevărat. Colega in loc sa fie atentă la curs și la explicațiile doamnei a fost preocupată să se joace de-a detectivi. Rușine… Dumnezeu è mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024