Prima pagină » Culinar » Delicii sănătoase care te pot ajuta să slăbești. Gustări rapide și pline de nutrienți

Delicii sănătoase care te pot ajuta să slăbești. Gustări rapide și pline de nutrienți

15 dec. 2023, 15:30,
în Culinar

Gustările reprezintă porții mai mici din diverse alimente pe care le consumăm între mese. Optează pentru delicii sănătoase bogate în proteine, fibre și grăsimi bune pentru a te ajuta să te menții sătul pe tot parcursul zilei.

Deși cercetările în privință pierderii în greutate prin gustări în porții mici și frecvente sunt contradictorii, unele date sugerează că această metodă ar ajuta la o mai bună gestionare a foamei și la reglarea glicemiei. În plus, deliciile sănătoase pot contribui la creșterea aportului de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele, iar majoritatea oamenilor nu consumă o cantitate suficientă din această gamă de alimente.

Delicii sănătoase care te pot ajuta să slăbești

Prin planificarea în avans și concentrarea pe alimente bogate în nutrienți, gustările te pot ajuta să pierzi în greutate prin gestionarea foamei și menținerea sațietății între mese. Deși nicio gustare nu te poate să slăbești așa cum ar face-o un program de exerciții fizice, deliciile sănătoase sunt o parte importantă a unui plan alimentar sănătos.

Ardei gras cu guacamole. Deși toți ardeii grași sunt nutritivi, cei roșii sunt în mod deosebit bogați în antioxidanți. Guacamole este, de asemenea, o sursă bogată de nutrienți și minerale. Asocierea unui ardei gras roșu cu 1/4 cană (60 grame) de guacamole combină beneficiile ambelor alimente menținând totuși numărul de calorii sub 200.

Iaurt grecesc cu fructe de pădure mixte. Iaurtul grecesc are un conținut ridicat de proteină, iar fructele de pădure sunt printre cele mai bune surse de antioxidanți. Adaugă o combinație de fructe de pădure colorate diferit în iaurt pentru a obține o varietate de nutrienți și o combinație de arome dulci și acide.

Felii de măr cu unt de arahide. Mărul este un fruct bogat în fibre. Alunele furnizează grăsimi sănătoase, proteine de origine vegetală și fibre – practic toți nutrienții de care ai nevoie într-o gustare. Prin combinarea mărului cu untul de arahide, vei avea parte de o gustare crocantă și cremoasă. Caută un unt de arahide care conține doar arahide și sare, fără zahăr.

Ciocolată neagră și migdale. Ciocolata neagră și migdalele fac o pereche fantastică. Ciocolata neagră conține antioxidanți, iar migdalele sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase. Încearcă o gustare din câteva lingurițe de fulgi de ciocolată neagră sau o bucată de ciocolată neagră și o mână de migdale.

Gustările sănătoase mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp

Felii de castravete cu hummus. Aroma proaspătă a castraveților și textura crocantă a acestuia se potrivește foarte bine cu cremozitatea bogată a hummusului. Hummusul este în mod obișnuit făcut din năut, tahini, ulei de măsline și usturoi. Astfel, oferă o combinație de proteină de origine vegetală, fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă. Te poți delecta cu o cană (104 grame) de felii de castraveți și 2 lingurițe (34 grame) de hummus, care te vă ajuta să îți potolești foamea cu mai puțin de 100 de calorii.

Smoothie proteic. Un smoothie proteic poate fi o gustare sățioasă atunci când ai nevoie de ceva consistent până se face ora de masă. Este o modalitate ușoară și convenabilă de a-ți crește aportul de proteină. Poți adăuga aproape orice alt ingredient în amestec, de la fructe și legume până la grăsimi sănătoase precum avocado, unt de nuci sau semințe de chia, pentru o gustare bogată în nutrienți. Poți încerca și iaurt grecesc sau chiar tofu pentru a crește conținutul de proteină al smoothie-ului.

Măsline cu brânză feta. Măslinele sunt unul dintre alimentele nutritive de bază ale dietei mediteraneene. Ele au un conținut foarte ridicat de grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă și sunt o sursă puternică de antioxidanți. Combinați măslinele cu brânza feta pentru un deliciu sănătos inspirat de bucătăria grecească, bogat în proteine și grăsimi sănătoase.

Atunci când simți nevoia unor gustări, ai putea să optezi pentru delicii sănătoase care adaugă nutrienți în locul opțiunilor procesate, mai puțin nutritive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`