Prima pagină » Eveniment-Social » Delicii culinare turcești în Parcul Expoziției! Ieșenii se pot bucura de o gamă variată de preparate tradiționale, dar pot face și o faptă bună, fiind un eveniment caritabil

Delicii culinare turcești în Parcul Expoziției! Ieșenii se pot bucura de o gamă variată de preparate tradiționale, dar pot face și o faptă bună, fiind un eveniment caritabil

16 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Astăzi, 16 august 2024, începe Anatolian Food Fest, evenimentul mult așteptat de pasionații de artă culinară și tradiții turcești. Până duminică, 18 august, orele 22:00, veți putea găsi, în Parcul Expoziției, bunătăți tradiționale, dar vă puteți bucura și de cântăreți, dansatori și momente magice pentru copii.

Delicii culinare turcești în Parcul Expoziției

Începând de vineri, 16 august, orele 12:00, până duminică, 18 august, orele 22:00, vă așteptăm în Parcul Expoziției cu bunătăți tradiționale aduse direct de pe mesele sultanilor, precum lahmacun, gozleme, diferite tipuri de kebab și, bineînțeles, deserturi: baclava, înghețată turcească, cataif – care merge perfect la o cafea la nisip sau cu un șerbet.

Festivalul va oferi o gamă variată de preparate tradiționale anatoliene, printre care tantuni, o specialitate din carne de vită sau pui, servită în lipie subțire, shuberek, plăcinte umplute cu carne sau brânză, pide, „pizza turcească”. în formă de barcă și cu diverse umpluturi, șiș kebab, frigărui din carne marinată și legume, și adana kebab – un kebab picant din carne tocată de miel.

Pentru iubitorii de dulce, va fi înghețată turcească (dondurma), faimoasă pentru textura sa elastică și aromele intense, dar și baklava, kadayif și alte deserturi tradiționale.

Scopul evenimentului este caritabil

Evenimentul nu se rezumă doar la experiențe culinare. Vizitatorii vor avea ocazia să asiste la spectacole culturale autentice, inclusiv dansul Dervișilor – o manifestare spirituală impresionantă – și dansul Ashuk-Mashuk – o reprezentație folclorică, plină de energie.

„Anatolian Food Fest Iași – Ediția 2024” promite să fie o sărbătoare a simțurilor, oferind o experiență autentică a culturii și gastronomiei anatoliene.

Prima ediție a acestui eveniment a debutat în anul 2012, organizată de Fundația Tuna, în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ și Asociația pentru Dialog și Valori Universale, în aproximativ șase ediții, în fiecare an.

Scopul evenimentului este caritabil, fondurile obținute merg spre susținerea campaniilor umanitare ale Fundației Tuna. Accesul la eveniment este gratuit.

Fundația Tuna organizează, anual, șase campanii, iar realizările din 2023 au fost următoarele: Campania „Împreună pentru Turcia” – sprijin acordat pentru 3000 de familii afectate de cutremurele din februarie 2023, în Turcia și Siria, Campania „Un Paște mai bun” – ajutor pentru 3500 de familii defavorizate, prin distribuirea de pachete cu alimente și dulciuri cu ocazia sărbătorilor pascale, Campania „1 iunie – Ziua copilului” – bucurie adusă pentru 250 de copii, oferindu-li-se sprijin și resurse esențiale pentru dezvoltarea lor sănătoasă. Alte campanii remarcabile sunt Ziua Internațională a Vârstnicilor – recunoașterea importanței vârstnicilor prin oferirea de cadouri pentru 80 de persoane, marcând, astfel, această zi specială, Refugiați în Grecia – ajutor și sprijin prin acordarea produselor alimentare pentru 1500 de familii refugiate în Grecia, Water Well for Africa – construirea celor patru fântâni în comunitățile din Africa, contribuindu-se astfel la soluționarea problemelor legate de accesul la apă potabilă – și Campania de Crăciun în cadrul căreia s-au oferit cadouri pentru 3000 de familii și 550 de copii, aducându-se magia sărbătorilor în casele acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *