Prima pagină » Titlurile zilei » Delia are patru ani și cea mai mare dorință a sa este să mănânce un hamburger: „Nu am mai mâncat până acum”

Delia are patru ani și cea mai mare dorință a sa este să mănânce un hamburger: „Nu am mai mâncat până acum”

14 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Pe Delia Năstrușnicu, o fetiță din comuna ieșeană Ceplenița, în vârstă de patru ani, am găsit-o alături de sora sa, Iasmina, în vârstă de zece ani, și de mama acestora în Gara Iași. Cele trei așteptau cu nerăbdare să vadă marea pentru prima dată în viața lor. Acestea fac parte din cea de-a opta serie trimisă de către părintele Dan Damaschin în Tabăra „Marea Vieții”, în Eforie Nord.

Fetița cea mică aștepta entuziasmată pe o bancă, în gară. Întrebată de către reporterii BZI ce și-ar dori cel mai mult să mănânce la mare, pe plajă, aceasta a oferit un răspuns înduioșător și emoționant.

Delia are acasă o jucărie în formă de hamburger, dar ea nu a gustat unul niciodată

Cea de-a opta serie de copii trimiși la mare, în Tabăra „Marea Vieții”, un proiect deja cunoscut la nivel național, organizat de către părintele Dan Damaschin, a plecat luni, 12 august 2024, la ora 21:15, către cea mai tare vacanță pe litoral. Un număr de 100 de copii au ajuns deja în vacanța vieții lor, 60 fiind din județul Iași, iar 40 din împrejurimile județului.

În gara din Iași, cei mici alături de mămicile lor au ajuns cu o oră mai devreme, pentru a fi siguri că prind trenul care îi duce la mare. Petronela Năstrușnicu are vârsta de 29 de ani, este din comuna ieșeană Ceplenița și se afla în gară alături de cele două fiice ale ei, în vârstă de patru și zece ani.

„Este prima dată când merg la mare și este prima dată când le duc și pe cele două fete ale mele. Ele abia așteptau să mergem, astăzi (n.r. – 12 august) se uitau amândouă la ceas continuu, nu mai aveau răbdare”, declară Petronela Năstrușnicu.

Delia Năstrușnicu, de patru ani, are acasă o jucărie în formă de hamburger, dar ea nu a mâncat unul niciodată. Asta își dorește cel mai mult în această vacanță.

„Aș vrea să mănânc la mare tort, pizza și hamburger. Am văzut la mine acasă în geantă un hamburger, e o jucărie. Nu am mai mâncat până acum”, spune Delia Năstrușnicu.

Iasmina Năstrușnicu: „Îmi imaginez că o să fie ceva frumos, uimitor, emoționant”

Iasmina Năstrușnicu are zece ani și își imaginează primul ei contact cu Marea Neagră a fi ceva frumos, uimitor și foarte emoționant. Aceasta a aflat în urmă cu o săptămână că va merge în vacanța mult dorită, iar de atunci a numărat zilele.

„Este prima dată când merg la mare și îmi imaginez că o să fie ceva frumos, uimitor, emoționant. Am aflat acum o săptămână că mergem la mare și am început să număr zilele. O să îmi placă, abia aștept”, spune Iulia Năstrușnicu.

Tabăra „Marea Vieții”, de la Eforie Nord, este un proiect la care s-a muncit fără încetare în ultimele luni, pentru a putea construi o vacanță de neuitat unor copilași care doar visează la acest lucru. Până în prezent, un număr de 900 de micuți s-au bucurat, anul acesta, de vacanța vieții lor.

Comentarii
  • Anonim urban

    Lamentabil… Ea nu stie ca mananca de n-ori mai sanatos, la tzara? Deh, educatzia… Salbaticii primeau oglinzi si dadeau aur, candva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *