Prima pagină » Titlurile zilei » Delgaz Grid acoperă angajatul companiei care a umilit și bătut cameramanul de la BZI? Poliția a deschis dosar penal după ce Marta Măriuță a fost agresată în plină stradă. Directorul Petrică Lucaci, despre incident: „La revedere! O zi bună!” – FOTO

Delgaz Grid acoperă angajatul companiei care a umilit și bătut cameramanul de la BZI? Poliția a deschis dosar penal după ce Marta Măriuță a fost agresată în plină stradă. Directorul Petrică Lucaci, despre incident: „La revedere! O zi bună!” – FOTO

18 dec. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Delgaz Grid nu a oferit niciun răspuns la solicitările BZI cu privire la incidentul în care un cameraman al publicației a fost umilit și bătut. Refuzul reprezentanților companiei care nu vor să ofere niciun punct de vedere în legătură cu situația nefericită ar putea să indice faptul că acoperă angajatul și astfel de situații sunt acceptate în cadrul companiei de distribuție a gazului. BZI a făcut toate demersurile legale pentru ca bărbatul să fie tras la răspundere, fiind deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire și alte violențe

Impasibilitatea reprezentanților Delgaz Grid și refuzul de a oferi un punct de vedere publicației BZI ar putea da de înțeles că astfel de situații în care angajații umilesc și lovesc persoanele pe stradă este o practică obișnuită în cadrul companiei. În alte situații, chiar mai puțin grave, angajatorii transmit un punct de vedere. Acest lucru nu se întâmplă la Delgaz Grid. Reporterii BZI l-au contactat pe directorul Delgaz Grid Moldova, dar acesta a refuzat să ofere informații în legătură cu incidentul în care Marta Măriuță, cameraman la cotidianul BZI, a fost agresată și umilită de un angajat Delgaz Grid în timp ce își făcea meseria. În momentul în care reporterii BZI i-au cerut un punct de vedere directorului Petrică Lucaci, șeful companiei a încheiat convorbirea.

„Am discutat și cu colegul dumneavoastră în cursul zilei de ieri (joi, 16 decembrie 2021). Vă rog frumos să parcurgeți pe canalele pe care le aveți la dispoziție pentru astfel de situații. Nu am nimic de declarat. La revedere! O zi bună!”, a spus Petrică Lucaci, director Delgaz Grid Moldova.

Cum a fost atacată Marta Măriuță

Pe data de 15 decembrie 2021, în Tătărași avea să se petreacă o scenă de-a dreptul incredibilă. O tânără, cameraman al cotidianului BUNĂ ZIUA IAȘI, a fost umilită și lovită de un angajat al Delgaz Grid. Marta Măriuță a ajuns la un accident produs între două autoturisme. Așa cum este datoria unui cameraman, Marta a început să înregistreze foto-video, la fața locului. La un moment dat, un angajat al Delgaz Grid a început să o înjure și să o lovească.

„Am ajuns în Tătărași la un eveniment rutier. Am ajuns lângă mașinile lovite, am salutat, m-am prezentat și am început să filmez. Domnul de la Delgaz Grid a început să mă înjure, a venit spre mine, m-a strâns de gât și mi-a dat o palmă peste cap. Imediat am sunat la 112 și am cerut ajutor. Domnul s-a urcat în mașină și a plecat. Eu am mers la Secția 4 de Poliție și am depus plângere. Nu mi se pare normal ca domnul respectiv să reacționeze așa și să lovească o femeie”, a precizat Marta Măriuță.

Trebuie precizat faptul că angajatul Delgaz Grid era îmbrăcat în uniforma specifică a companiei și a plecat de la locul incidentului cu un autoturism înmatriculat în județul Mureș, ce aparține companiei anterior menționate. Atitudinea angajatului Delgaz Grid este total nepotrivită, iar reprezentanții companiei ar trebui să ia măsuri de îndată împotriva acestuia. Cotidianul BUNĂ ZIUA IAȘI va face toate demersurile legale pentru ca bărbatul să fie tras la răspundere pentru fapta sa. De asemenea, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au precizat că a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire și alte violențe, iar individul care a atacat-o pe Marta Măriuță a fost identificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *