Prima pagină » Actualitate » Delegaţia României a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionela şi Marius Cozmiuc, purtătorii de drapel
Delegaţia României a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionela şi Marius Cozmiuc, purtătorii de drapel

Delegaţia României a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionela şi Marius Cozmiuc, purtătorii de drapel

26 iul. 2024, 22:39,
BZI.ro, în Actualitate

Delegaţia României a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris, în barca tricolorilor de pe Sena purtători de drapel fiind soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc.

Delegaţia României a defilat în aceeaşi bacră cu echipa Rwandei.

Prima echipă care a defilat a fost, conform tradiţiei, cea a Greciei, urmată de cea a refugiaţilor, care a defilat sub drapelul olimpic.

România este reprezentată la JO de 106 sportivi

România este reprezentată la JO de 106 sportivi.

Sportivii României se vor întrece în 18 sporturi diferite: tir cu arcul, atletism, box, canoe, ciclism, scrimă, gimnastică artistică, gimnastică ritmică judo, canotaj, navigaţie, nataţie, tenis de masă, tenis de câmp, triatlon, polo pe apă, haltere şi lupte.

Se așteaptă ca sportivii noștri să aibă cele mai bune prestații la canotaj, înot, haltere, gimnastică și canoe, acestea fiind și printre sporturile la care „Team Romania” are cele mai mari șanse la medalii, conform predicțiilor din presă. Din delegaţia României fac parte şi sportivi naturalizaţi: trei atlete provenite din Kenya, Stella Rutto, Delvine Relin Meringor şi Joan Chelimo Melly, dar şi de Felix Duchampt, sportiv născut în Franţa şi care concurează la triatlon.

Edi Iordănescu, mesaj pentru Team Romania

Selecţionerul Edward Iordănescu, care se va despărţi de echipa naţională la sfârşitul lunii, a notat, într-un mesaj postat vineri în social media, că este “cu tot sufletul alături” de sportivii care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Paris.

“Mult succes, sportivi români, la Jocurile Olimpice Paris 2024! După ani de pregătire şi sacrificii a venit marea provocarea. Sunt cu tot sufletul alături de voi!

Aşa cum au demonstrat încă o dată la EURO 2024, românii uniţi în jurul tricolorului devin o forţă incredibilă pentru un parcurs spre rezultate sportive de excepţie. Sunt sigur că, din toate colţurile lumii, veţi simţi în aceste zile sprijinul şi afecţiunea lor!

Hai, România! Oricând şi pentru totdeauna!”, este mesajul tehnicianului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *