Prima pagină » Actualitate » Deficit bugetar record în România! Marcel Ciolacu a spus accidental că țara va fi în pragul unui dezastru economic
Deficit bugetar record în România! Marcel Ciolacu a spus accidental că țara va fi în pragul unui dezastru economic

Deficit bugetar record în România! Marcel Ciolacu a spus accidental că țara va fi în pragul unui dezastru economic

17 iul. 2024, 13:29, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit, accidental, despre faptul că România va avea un deficit bugetar record. Incompetența Guvernului PSD-PNL este monumentală iar românii vor fi afectați de astfel de personaje.

Comisia Europeană a dat publicării câteva cifre alarmante referitoare la economia din România. Potrivit sursei menționate mai sus, țara o să înregistreze un deficit bugetar uriaș, de 7%. În aceste momente estimările sunt și mai negre decât spunea Comisia Europeană în urmă cu câteva luni.

Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental că că România va avea deficit bugetar record

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că guvernul intenționează să semneze un nou acord cu Comisia Europeană pentru a reduce deficitul bugetar cu 0,74 puncte procentuale anual, pe o perioadă de șapte ani, astfel încât deficitul să ajungă la 3% din PIB. Începând cu un deficit bugetar de 8,18% din PIB în 2024, echivalentul a 140 miliarde de lei, obiectivul este să se atingă ținta de 3% din PIB. Comparativ, în 2020, în contextul pandemiei, deficitul bugetar a fost de 9,6% din PIB, însă valoarea sa în lei a fost de 102 miliarde.

Conform declarațiilor lui Marcel Ciolacu, noul acord prevede o scădere treptată a deficitului bugetar, cu 0,74 puncte procentuale pe an, pe parcursul a șapte ani, ajungând astfel la limita de 3% din PIB impusă de tratatele europene. Acest lucru indică faptul că deficitul bugetar în 2024 ar putea fi de 8%, mult peste ținta oficială actuală de 5% din PIB.

Premierul a subliniat importanța dialogului cu Comisia Europeană și a menționat că noul acord nu va implica majorări de impozite sau taxe: „Faptul că am ajuns la un dialog cu Comisia și, ulterior, vom parafa acest acord pentru a atinge în șapte ani deficitul asumat de 3%, cu o reducere anuală de 0,74 puncte procentuale din PIB, demonstrează că nu se dorește majorarea niciunui impozit și nicio taxă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mințit cu nerușinare referitor la deficitul bugetar

Marcel Ciolacu minte cu nerușinare spunând că România se va incadra la un deficit bugetar de 5% din PIB în 2024. Problema este că accidental acesta a dezvăluit că în realitate, deficitul va fi mult mai mare, de peste 8%!

Dacă guvernul începe reducerea deficitului în 2025, acesta ar trebui să scadă cu 0,74 puncte procentuale anual, astfel încât în 2031 să se atingă deficitul de 3% din PIB. Această reducere cumulativă de 5,18 puncte procentuale, adăugată la cei 3% din 2031, sugerează că punctul de plecare este un deficit de 8,18% din PIB în 2024, în timp ce ținta oficială pentru 2024 este un deficit de 5% din PIB.

Deficitul bugetar reprezintă situația în care cheltuielile guvernamentale ale unui stat depășesc veniturile obținute, într-o anumită perioadă, de obicei un an fiscal. Acesta indică o diferență negativă între încasările totale ale statului (din taxe, impozite și alte surse) și cheltuielile publice (inclusiv pentru servicii publice, infrastructură și plăți de datorii).

Un deficit bugetar semnificativ și persistent poate duce la creșterea datoriei publice și poate necesita împrumuturi suplimentare pentru a acoperi diferența, influențând astfel stabilitatea economică și capacitatea guvernului de a finanța viitoare proiecte și programe. Acestea fiind spuse, în realitate, Marcel Ciolacu încearcă din răsputeri să acopere faptul că România are un deficit bugetar record și că țara se îndreaptă spre un dezastru economic de proporții!

Comentarii
  • Romania este in pragul unui dezastru economic nu ca va fi! Avem o inflatie foarte mare in ciuda minciunilor ca inflatia este in scadere si avem crestere economica iar datoria externa a ajuns la 52% din PIB. Romania in faliment,de vanzare!Care sunt vinovatii?Ce merita?

  • Uitati-va ce fata are cel din fotografie si gasiti explicatii la multe intrebari

  • Ce conteaza! Ucraina ete bine? Atunci si noi suntem…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *