Prima pagină » Local » Defibrilator pentru Spitalul din Pașcani. Donație prin proiectul „Părinți Salvatori” – FOTO, VIDEO

Defibrilator pentru Spitalul din Pașcani. Donație prin proiectul „Părinți Salvatori” – FOTO, VIDEO

05 dec. 2019, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

O unitate medicală din județul Iași va beneficia de un defibrilator mobil. Asta după ce la Spitalul din Pașcani a murit zilele trecute un copil. Părinții și martorii invocă faptul că defibrilatorul a fost urcat cu dificultate de la parter până la etajul 5. Această operațiune a avut o durată de 40 de minute. Pentru ca acest lucru să nu se mai repete, spitalul va beneficia de un sprijin. Inițiatorii proiectului „Părinți Salvatori” vor dona un defibrilator către unitatea medicală. Este vorba de un defibrilator modern ce va ajunge la unitatea ieșeană. Astfel de defibrilatoare pe care proiectul „Părinți Salvatori” a început să le monteze în spațiile publice au o greutate de 3 kilograme. Ele pot fi manevrate ușor și pot fi folosite chiar de către persoane fără pregătire medicală. Inițiatorul proiectului, Vasile Vlașin, a arătat că asociația nu dorește să stabilească vinovăția cuiva, ci dorește să contribuie la evitarea unor situații similare în viitor. Defibrilatorul extern automat este unul de ultimă generație.

Proiect demarat cu ani în urmă

Vasile Vlașin, inițiatorul proiectului, a arătat că dorește să tragă un puternic semnal de alarmă cu privire la necesitatea dotării tuturor spațiilor publice cu asemenea echipamente și, în paralel, educarea populației. Acesta a menționt că proiectul a plecat și dintr-o problemă personală. Vasile Vlașin a demarat un proiect și a obținut linia de SMS 8844. Cine vrea să doneze 2 euro, poate scrie textul „MINUNI” la numărul respectiv.

„Am reușit să strângem banii necesari pentru a cumpăra echipamentul. Mai mult decât un echipament putem să facem noi, cei care suntem martorii unui accident. Așa s-a născut proiectul «Părinți salvatori». Am demarat un program de cursuri de resuscitare. Sunținem cursuri gratuite, au fost peste 600 de asemenea seminare. Peste 16 mii de oameni s-au calificat pentru a salva o viață. Manevrele de resuscitare în care folosești doar forța mâinilor nu sunt suficiente. Pentru ca acestea să aibă succes, este nevoie de defibrilator”, a menționat Vasile Vlașin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025