Prima pagină » Actualitate » Defecțiune Microsoft la nivel mondial. Zborurile de pe aeroportul Otopeni, afectate
Defecțiune Microsoft la nivel mondial. Zborurile de pe aeroportul Otopeni, afectate

Defecțiune Microsoft la nivel mondial. Zborurile de pe aeroportul Otopeni, afectate

19 iul. 2024, 12:08,
în Actualitate

Defecțiune Microsoft la nivel mondial. Zborurile WizzAir și Eurowings sunt afectate în prezent de o pană majoră a serviciilor informatice, iar dimineața au fost perturbate zborurile Ryanair și Turkish Airlines, a confirmat un reprezentant al Aeroportului Otopeni.

„Este un sistem global SITA care depinde de Microsoft Cloud, iar acesta a căzut, afectând atât SITA, cât și companiile aeriene”, a explicat acesta.

Problemele WizzAir din cauza defecțiunii informatice

Compania low-cost WizzAir a confirmat că întâmpină dificultăți din cauza defecțiunii informatice.

„Clienții Wizz Air pot experimenta perturbări în toată rețeaua, serviciile pe website și aplicațiile mobile fiind temporar indisponibile”, a declarat compania pentru HotNews.ro.

În prezent, următoarele servicii online nu sunt disponibile:

  • Website-ul și aplicația mobilă Wizz Air;
  • Sistemul de rezervare;
  • Sistemul de check-in online și afișarea cărții de îmbarcare;
  • Centrele de contact pentru rezervări noi și modificări ale celor existente.

„În timpul întreruperii, check-in-ul gratuit la aeroport este oferit. Recomandăm pasagerilor să ajungă la aeroport cu cel puțin 3 ore înainte de ora de plecare pentru a avea suficient timp pentru check-in, controlul de securitate și alte proceduri specifice fiecărui aeroport”, a adăugat WizzAir.

Impact global al defecțiunilor Microsoft

Problemele de la Microsoft au afectat numeroase bănci, instituții media și companii aeriene din întreaga lume. Aeroporturi din Marea Britanie, Germania, Olanda, Australia și SUA au confirmat că se confruntă cu probleme din cauza defecțiunii informatice.

Aeroportul din Berlin a raportat întârzieri la check-in-uri din cauza unei „defecțiuni tehnice”, iar Aeroportul Schiphol din Amsterdam a menționat că se confruntă cu o „pană cibernetică”.

În Spania, toate aeroporturile au raportat un „incident” și operează temporar cu sisteme manuale pentru a continua activitatea.

Probleme în mai multe țări

Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA a anunțat că toate zborurile mai multor companii aeriene importante, inclusiv Delta, United și American Airlines, au fost oprite la sol vineri dimineața din cauza unei probleme de comunicare.

Mii de computere care rulează sistemul de operare Windows au fost afectate de o eroare care blochează pornirea sistemelor, impactând bănci, companii aeriene, posturi TV, supermarketuri și multe alte afaceri la nivel global, conform Ziarului Financiar. O actualizare defectuoasă de la furnizorul de securitate cibernetică CrowdStrike a provocat aceste probleme, forțând computerele și serverele să intre într-o buclă de recuperare la pornire.

În Australia, posturile TV, băncile și companiile de telecomunicații au fost afectate de problemele de securitate cibernetică legate de CrowdStrike. Nu se știe încă dacă este vorba despre un incident de securitate cibernetică, a declarat un oficial australian.

În Marea Britanie, postul de televiziune Sky News a fost oprit timp de o oră vineri, din cauza acestor probleme. Probleme similare au fost raportate și în aeroporturile din Spania și la compania Turkish Airlines.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 august 2024
17 august 2024