Prima pagină » Local » Dedesubturile unei crime sângeroase de la Iași! Un bărbat a fost ”îmbibat” în alcool, bătut și lăsat să moară. Cadavrul a fost aruncat într-o poiană pentru a mușamaliza totul – UPDATE
Dedesubturile unei crime sângeroase de la Iași! Un bărbat a fost ”îmbibat” în alcool, bătut și lăsat să moară. Cadavrul a fost aruncat într-o poiană pentru a mușamaliza totul - UPDATE

Dedesubturile unei crime sângeroase de la Iași! Un bărbat a fost ”îmbibat” în alcool, bătut și lăsat să moară. Cadavrul a fost aruncat într-o poiană pentru a mușamaliza totul – UPDATE

29 apr. 2022, 02:00,
Dragos Savin// Ciprian Nedelcu în Local

Scene șocante, la Iași. Un bărbat a fost omorât, iar, mai apoi, cadavrul acestuia a fost aruncat într-o poiană. Crima a ieșit la iveală în momentul în care un trecător a observat totul.

Dedesubturile unei crime sângeroase de la Iași! Un bărbat a murit fiind lovit de zeci de ori cu un par. După ce și-a dat ultima suflare, el a fost aruncat într-o poiană. Asta, după ce, până în zori, a fost lăsat în fața unei case. Așa a crezut criminalul că va scăpa de tragerea la răspundere. Planurile sale nu au mers așa cum ar fi trebuit, iar, zilele trecute, suspectul a ajuns după gratii. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit că și-a omorât cel mai bun prieten.

UPDATE: Curtea de Apel Iași a decis astăzi ca inculpatul Ioan Zaharia să rămână în arest.

„Ia act de retragerea contestaţiei formulată de contestatorul inculpat ZAHARIA IOAN, arestat preventiv în CRAP Iaşi , împotriva încheierii nr. 93 JDL a Tribunalului Iaşi. Definitivă”, au transmis reprezentanții Curții de Apel Iași.

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis recent propunerea anchetatorilor în ceea ce îl privește pe Ioan Zaharia, sub acuzația de omor. Oamenii legii susțin că, recent, un conflict a izbucnit între victimă și agresor, iar acesta din urmă a pus mâna pe un par și a început să lovească fără milă. După conflict, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, a fost arestat.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe Tribunalul lângă Iaşi în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Ioan Zaharia. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au menționat magistrații.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Ioan Zaharia, arestat preventiv pentru omor

Demn de remarcat este faptul că decizia nu e definitivă. Aceasta a fost contestată de ieșeanul Ioan Zaharia (50 de ani). Astfel, astăzi, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași vor decide ce se va întâmpla în continuare cu individul. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Anchetatorii spun că ieșeanul a intrat recent în vizorul lor.

„În noaptea de 23 spre 24 aprilie 2022, inculpatul și victima, care se cunoșteau din copilărie, au consumat împreună băuturi alcoolice. La un moment dat, inculpatul, în prezența fratelui său, a intrat în conflict cu victima, pe care a început să o agreseze cu un par. I-a aplicat 40-50 de lovituri pe toate zonele corpului. Victima a fost lovită când era în picioare, dar și când se afla la pământ. Leziunile cauzate au dus la decesul victimei”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Iași.

Fratele agresorului, martor la tragedie

Victima înnoptase în locuința lui Ioan Zaharia, din localitatea Cîrjoaia, comuna Cotnari. În locuința respectivă se afla și fratele lui Ioan Zaharia în momentul în care a avut loc incidentul deosebit de grav.

„Până în acest moment, probele au arătat că doar inculpatul (Ioan Zaharia – n.r.) a agresat victima, nu și fratele său”, a adăugat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Iași.

Trebuie precizat că cei 3 bărbați ar fi consumat peste 20 de litri de țuică. Acum, rămâne de văzut ce vor decide judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași în privința bărbatului care este autorul unei crime sângeroase de la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *