Prima pagină » Titlurile zilei » Dedesubturile unei condamnări de 23 de ani de închisoare! Detalii înfiorătoare din cazul avocatului Felecanu. Dialog halucinant: „Arunc pietricele ca să văd unde o să cad” – FOTO

Dedesubturile unei condamnări de 23 de ani de închisoare! Detalii înfiorătoare din cazul avocatului Felecanu. Dialog halucinant: „Arunc pietricele ca să văd unde o să cad” – FOTO

24 iun. 2024, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Avocatul Sebastian Felecanu a fost condamnat la 23 de ani de închisoare după ce ar fi omorât-o pe iubita sa, Monica Cioată. Decizia nu este una definitivă, dar sunt puține șanse ca judecătorii să se răzgândească după o eventuală contestație

Sebastian Felecanu, avocatul care și-ar fi omorât iubita însărcinată, a fost condamnat. Judecătorii au decis că trebuie să execute 23 de ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Reporterii BZI au obținut declarația dată de Felecanu în fața magistraților. El a povestit pas cu pas cele întâmplate în fatidica noapte, însă nu a fost crezut. Felecanu și Monica Cioată au fost împreună la o nuntă, apoi s-au întors acasă, în zona centrală a Iașului. După o ceartă începută în fața scării blocului în care Felecanu locuia, cei doi au urcat în apartament. Scandalul a continuat acolo.

„Eu m-am deplasat în sufragerie, unde m-am dezbrăcat de costum și cămașă și am rămas doar în șosete și slip, am luat o pernă și m-am întins pe canapea. Monica s-a descălțat, de asemenea, la intrarea în casă și mi-a cerut să merg în dormitor să dormim împreună, iar inițial nu am reacționat la solicitarea acesteia, motiv pentru care Monica a început să îmi reproșeze că nu îmi pasă de ea, că mă gândesc la altele și că poate am de gând să mă împac cu fosta. Pentru că eu nu reacționam la cele spuse de ea, a pus mâna pe gâtul meu și m-a împins pe pernă, totodată, m-a muscat în zona spatelui, după care a spus că se va arunca, se duce să se omoare și a plecat spre dormitorul mic, unde a deschis geamul”, a spus Felecanu în fața instanței.

A fost vorba despre o tentativă de suicid?

Felecanu a susținut că a încercat să o oprească pe avocata Monica Cioată de la un eventual gest extrem.

„Am prins-o pe aceasta și nu a mai apucat să se urce pe pervaz, plecând spre bucătărie. În acest context, menționez că, înainte să schimbăm termopanul, Monica a mai încercat să se mai arunce de la același geam, totodată, acolo era o poziție favorizantă urcării pe pervaz, întrucât era un birou amplasat sub geam, birou pe care l-am repoziționat după schimbarea termopanului, departe de fereastră. De altfel, geamul de la dormitorul mic a rămas deschis în dimineața zilei de 19 iunie. După ce Monica a plecat din dormitorul mic, aceasta s-a îndreptat înspre bucătărie, însă am prins-o și în sufragerie, eu mergând în urma ei, pentru a evita situații similare. A încercat din nou să se arunce de la etaj în bucătărie, moment la care eu am încercat să o conving să nu facă acest lucru, ea continuând să îmi facă reproșuri și continuând încercările de a se arunca de la etaj. La acel moment, eu am încercat să plec din casă, lucru pe care l-am comunicat și Monicăi, însă aceasta s-a opus, nelăsându-mă să mă îmbrac, și, totodată, m-a și lovit de mai multe ori”, a mai declarat Felecanu.

Secundele dinaintea tragediei

Lucrurile păreau că s-au rezolvat, însă tragedia era din ce în ce mai aproape.

„După aceea, Monica mi-a spus că mă iubește, a propus să ne liniștim amândoi, m-a prins de față și mi-a zis ceva de genul: «Iartă-mă, hai să dormim». La momentul la care mi-a spus asta, rochia ei era deja ridicată în jurul bustului, eu crezând că ea urmează să se dezbrace. M-am dus în dormitorul mare și m-am întins, așteptând-o. Văzând că nu mai vine, m-am ridicat să o caut și am găsit-o așezată pe fereastra de la bucătărie. Am întrebat-o atunci: «Monicuț, ce faci aici?». Aceasta mi-a replicat, textual, în felul următor: «Arunc pietricele ca să văd unde o să cad». Menționez că aceste pietricele proveneau de la pervazul interior al geamului pe care l-am schimbat atunci când am schimbat tâmplăria. I-am spus Monicăi că eu nu mă uit la ea și m-am dat în spate, ușor, după tocul ușii, astfel încât ea nu mă mai putea vedea, în speranța că astfel va coborî de pe geam și va veni după mine. Când m-am uitat a doua oară, după câteva secunde, Monica era așezată pe tocul ferestrei, în șezut, cu picioarele îndreptate înspre sufragerie, iar spatele spre dormitorul mare, rochia în jurul bustului, iar mâinile între timp erau ridicate la un unghi de 90 grade, una dintre mâini, stângă, era orientată spre bucătărie, iar cea dreaptă era spre exterior”, a mai spus Felcanu.

Avocatul Sebastian Felecanu a fost condamnat la 23 de ani de închisoare

El a încercat să-i lămurească pe judecători că a încercat să o salveze pe iubita lui însărcinată, dar că nu a reușit.

„M-am speriat foarte tare când am văzut-o astfel și m-am îndreptat spre ea, am prins-o de mâna stângă și m-am trezit că Monica era în afara ferestrei, cu spatele lipit de peretele exterior al clădirii, iar eu eram aplecat peste geam, ținând-o de mâna stângă. Am folosit expresia «m-am trezit» pentru că nu mi-am dat seama cum am ajuns din poziția de a o ține de mână în poziția de a fi aplecat deasupra pervazului. Eram speriat, bulversat și am făcut eforturi să o salvez, comunicându-i și ei același lucru, i-am spus la un moment dat să pună piciorul pe țeava de evacuare de la centrala vecinului de jos și am încercat totodată să o ridic cu mâna stângă, apoi aceasta a alunecat din mâna mea, a strigat și a căzut”, a mai spui Sebastian Felecanu.

Pe rând, fiecare afirmație de-a sa a fost demontată de anchetatori și judecători. Felecanu ar fi mințit și de fapt ar fi strâns-o de gât pe Monica Cioată, iar mai apoi ar fi aruncat-o pe geam. Pentru asta, Felecanu a primit o pedeapsă de 23 de ani de închisoare și are de achitat daune de peste 200.000 de euro. Rămâne de văzut dacă avocatul Sebastian Felecau va rămâne cu această condamnare.

Comentarii
  • Doar o parere

    Controversata „crima”. Studiind un pic domeniul criminalisticii si al criminologiei, consider ca procurorii (sau procurorul de caz) nu are suficiente probe sa-l bage la bulau pe avocat. Nu-i iau partea, nu tin cu el, posibil sa fie vinovat. Eu le-am spus din prima sa-l aduca pe Antonescu de la Bucuresti. Altfel elucidau cazul, numai ca orgoliile procurorilor din Iasi sunt mari. Comisarul ala putea sa-i ajute.Mie personal, crima asta sau tentativa asta, mi se pare un mister total. Pacat de fata, D-zeu sa o ierte.

  • Trageti pe nas pana nu mai stiti de voi si apoi va luati la omor. Hal de avocat!

  • Dacă l-ați cunoaște, este o jigode de om este acest avocat, de un tupeu și o nesimțire rară, un om fără scrupule care trăiește în lumea lui unde crede că toate i se cuvin. Sper să își găsească sfârșitul în pușcărie.

  • Fata aceea putea găsi ceva mai de soi decât gâscanul ăsta.

  • Alioooo, gata cu subiectul asta. Corva a murit, ucigasul e condamnat. Punct

  • Si ea era o violenta, geloasa si scandalaioaica. Sarea la bataie. Sa se studieze tot dosarul

  • si cand te gandesti cati psihopati sunt ca asta in magistratura, pfai mama! vezi si cazurile accidentelor de la Granit lasate cu morti, si la Belvedere Nicolina 2 acu recent cand a dat o avocata peste un motociclist cu buna intentie sa-l omoare si tot la Belvedere Nicolina 2 un avocat mort de beat a acrosat 2 persoane de pe trotuar pe unu bagandu-l in pamant acu cativa ani. si-au luat-o in cap avocatii astia!

  • la bulau cu tine criminalule, nu crede nimeni povestile tale, jeg de maimutoi

  • Figurantule, marș la pârnaie pe maximă siguranță. O să-ți sară impresiile din cap, nu mai pupi tu muncă și alte favoritisme, vei fi femeie de serviciu în orice cameră.

  • I-a invata bine homalaul de STRIBLEA …cum sa minta cum sa bea si sa suga bulangii……… Cordaciul cordoanelor……

  • Criminalul minte deîngheață apele ! De la momentul în care au intrat în bloc și până la momentul când victima a atins solul au trecut 20 de minute ! Credeți câ în 20 de minute se puteau derula toate fazele expuse de criminal ? Dacă Monica a vrut să se arunce pe geam de ce s-a încălțat cu adidași ? Sau credea felecacatu criminal că după ce aterizează avea de gând să o ia la fugă ? Poate să spună criminalul câte în lună și-n stele , probele vorbes și sunt probe indubitabile care nu pot fi contestate și demontate !
    Un sociopat după ce comite o faptă antisocială este convins și susține că alții sunt vinovați și nu el, alții l-au determinat să comită fapta. El nu susține în nicio declarație că ar fi nevinovat.
    Sper ca la ÎCCJ să primească 30 de ani și să plătească despăgubiri în valoare de 300K eur !

  • Tocmai asta e problema ta, ca ai studiat „un pic”. Ia si studiaza mai temeinic si dreptul penal si criminalistica si o sa-ti dai seama ca probele sunt suficiente pentru a fi bagat la „bulau”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *