Fiecare pasionat de dulciuri de casă ar trebui să cunoască aceste tehnici de decorare a torturilor și prăjiturilor. Aceste tehici ale cofetarilor profesioniști pentru decorațiuni tort te vor ajuta să creezi minunății cu care să-ți surprinzi apropiații chiar la tine în bucătărie.
Cu puțină creativitate și aceste 7 tehnici de bază, vei putea să-ți transpui fanteziile culinare în realitate, creând adevărate capodopere.
1. Decorațiuni tort. Glazurarea tortului cu o spatulă
Așa cum pereții necesită un strat bun de vopsea atunci când renovam, primul pas către un tort frumos decorat este aplicarea unui strat impecabil de glazură. În timp ce profesioniștii fac glazurarea să pară ușoară, veți avea nevoie de instrumentele adecvate și puțină practică pentru a stăpâni această tehnică. Cea mai ușoară modalitate de a aplica glazura este cu o spatulă de patiserie, indiferent dacă doriți să obțineți o acoperire netedă sau un finisaj texturat.
2. Tehnica grilajului
Dacă vrei să devii profesionist în decorarea torurilor, nu poți ignora această tehnică. De la torturi de nuntă elegante, cu mai multe etaje, până la micile prăjituri, se bazează pe această tehnică clasică.
Prima dată va trebui să umpleți o pungă de patiserie cu glazură și să alegeți vârful potrivit, deoarece acestea vin într-o varietate de forme și dimensiuni. În timp ce unii profesionsiti folosesc punga de patiserie ca o pensulă și își lasă creativitatea să strălucească, există câteva modele fundamentale pe care cei mai mulți patiseri ar trebui să le cunoască, precum formele stelate sau dungile în zig-zag.
3. Mânuirea fondantului
Fondantul, o glazură rulabilă, este o altă tehnică foarte importantă de stăpânit dacă vrem să ornăm frumos prăjituri. Odată ce te pricepi să mânuiești această substanță asemnatoare la consistență cu plastilina, ți se vor deschide noi posibilități pentru decorarea prăjiturilor. După glazurarea tortului, în cele din urmă, ar trebui să puteți folosi fondant pentru a crea forme și structuri, de la buline simple la flori complicate. Dacă doriți să creați prăjituri extravagante, va trebui să vă exersați constant abilitățile de modelare a fondantului.
4. Pictura manuală
Odată ce simțiți că stăpâniți tehnica precedentă, este timpul să adăugați un pic de fler prăjiturilor cu câteva desene/picturi. După cum sugerează termenul, pictura manuală implică folosirea pigmenților comestibili pentru a picta modele pe o „pânză” de fondant. Puteți folosi această tehnică pentru a crea forme simple, cum ar fi puncte și linii sau scene complexe care rivalizează cu lucrările lui Vincent van Gogh. Această tehnică poate fi aplicată și prin utilizarea șabloanelor.
5. Decorațiuni din zahăr topit sau caramel
În timp ce mânuirea zahărului topit este o tehnică mai avansată, îi ajută pe decoratorii de prăjituri să iasă în evidență din mulțime. La fel ca artiștii care folosesc sticlă topită pentru a crea boluri și sculpturi, această tehnică implică modelarea zahărului topit în diverse rafinate. Odată ce vă simțiți confortabil cu această tehnică, veți putea împodobi prăjiturile cu figurine și sculpturi dulci.
6. Aerografia
Aerografia folosește un pistol cu aer similar cu cel folosit de artiștii graffiti. Dar, în loc să lucreze pe pereții pasajelor subterane, artiștii cofetarii lucrează pe cei ai prăjiturilor. Această tehnică este similară cu pictura manuală, deoarece vă permite să adăugați culoare unui tort după ce ați terminat cu glazura sau fondantul. Cu toate acestea, aerografia permite o acoperire mai rapidă, precum și o amestecare perfectă a culorilor. Dacă urmăriți un efect de ombre, aerografia este tehnica de utilizat.
7. Glazura oglindă
Dacă fondantul și glazura cu cremă de unt sunt echivalentul unei vopsele mate când vine vorba de decorațiuni tort, atunci o glazură în oglindă este asemănătoare cu un finisaj lucios. Această tehnică implică amestecarea gelatinei, zahărului și a altor ingrediente până când ajung la temperatura potrivită. După aceea, amestecul satinat se toarnă peste prăjitura răcită.