Prima pagină » Culinar » Decorațiuni dulci. Cum să prepari și să asamblezi o căsuță de turtă dulce

Decorațiuni dulci. Cum să prepari și să asamblezi o căsuță de turtă dulce

17 oct. 2023, 15:14,
în Culinar

Dacă vrei o decorațiune dulce, pe care o poți și savura mai târziu, căsuța de turtă dulce este rețeta ideală pentru o seară de distracție garantată în familie. În continuare, veți afla cum să o preparați, să o coaceți, și să o asamblați. În plus, veți afla cum să pregătiți o glazură de albuș pentru a decora turta dulce într-un mod festiv, perfect pentru sărbătorile de Crăciun.

Decorațiuni dulci pentru sărbătorile de iarnă

Pentru prepararea aluatului aveți nevoie de 250 g de margarină sau unt, 3 ouă, 200 g de miere, 2 linguri de cacao neagră, 1 linguriță de amidon din porumb, 1 linguriță de amestec de mirodenii (precum anason stelat, coriandru, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, cardamon), 500 g de făină, 1 plic de praf de copt, dropsuri cu fructe pentru a crea geamuri. Pentru decor puteți prepara o glazură dintr-un albuș de ou, 110 g de zahăr pudră vanilat, 1 lingură de zeamă de lămâie, 200 g de ciocolată albă, coloranți alimentari naturali tip pudră (portocaliu și verde), 1 lingură de zeamă de la sfecla roșie, fulgi de cocos, dropsuri pentru decor și rulouri de napolitană.

Prepararea aluatului începe prin a da margarina sau untul rece prin răzătoare. Adaugă ouăle, mierea, cacao, mirodeniile, praful de copt și amidonul, și amestecă bine. Adaugă făina cernută în ploaie, cât este necesar pentru a obține un aluat potrivit (aproximativ 400 g de făină). Frământă aluatul până când acesta este foarte bine omogenizat, dar pufos. Acest tip de aluat este fragil, deci trebuie manevrat cu grijă.

Pentru a pregăti piesele pentru căsuță, poți începe prin a împarți aluatul în mai multe bucăți. Întinde prima foaie de aluat la o grosime potrivită pe o masă presărată cu făină. Folosind șabloanele sau formele de patiserie, decupează piesele pentru casă și pentru sanie din foaia de aluat. Transferă bucățile pe o tavă pregătită cu hârtie de copt și coace-le timp de aproximativ 10 minute fiecare (nu trebuie să fie prea pufoase, dar nici prea uscate). După scoaterea acestora din cuptor, lasă-le să se răcească în tavă pentru 5-10 minute, apoi transferă-le pe un platou pentru a se răci. Piesele cu geamuri sunt mai fragile, deci trebuie să se răcească complet în tavă înainte de a le manipula.

Asamblarea căsuței de turtă dulce

Cât turta se răcește, te poți ocupa de preparaea glazurii. Bate albușul până obții o spumă, apoi adaugă zeama de lămâie și zahărul pudră vanilat în ploaie, amestecând bine. Umple o pungă sau un con special pentru decorat cu glazura albă obținută și unge marginile pereților casei pentru a le lipi. Este recomandat să ceri ajutorul cuiva pentru această parte. Sprijină pereții ajutandu-te de pahare înalte. Lasă puțin la uscat, apoi îndepărteaza cu grijă paharele și adaugă acoperișul. Dacă dorești, poți găuri cele două piese pentru acoperiș cu o scobitoare și să le lege cu ață pentru a le menține la locul lor până când se usucă complet. Pentru un aspect colorat, combină coloranții alimentari pudră cu ciocolată albă topită. Dacă dorești să obții culoarea roșie, amestecă o lingură de zeamă de sfeclă roșie cu ciocolata albă (adaugă ciocolată treptat până când obții intensitatea dorită).

Pe scurt, pentru a crea o decorațiune din turtă dulce este necesar să începi prin a lipi părțile casei folosind glazură, iar după aceea adaugă decorațiunile după preferință. Este important să știi că glazura se usucă destul de repede, dar casuța va necesita aproximativ 24 de ore pentru a se usca complet. Deci, manevreaz-o cu grijă. Asigură-te că bucătăria este uscată și evită să prepari alte mâncăruri în același timp, deoarece aburul, umezeala sau căldura pot afecta aluatul, făcându-l să se înmoaie și să se lipească. Încearcă această rețetă de casă din turtă dulce în perioada Crăciunului. Copii se vor bucura cu siguranță daca le ceri ajutorul, și totodată vei contribui la atmosfera festivă din casă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *