Prima pagină » Actualitate » Declarații susținute de premierul Nicolae Ciucă, în contextul scumpirilor: „Vom proteja economia și locurile de muncă” – LIVE VIDEO
Declarații susținute de premierul Nicolae Ciucă, în contextul scumpirilor: „Vom proteja economia și locurile de muncă” - LIVE VIDEO

Declarații susținute de premierul Nicolae Ciucă, în contextul scumpirilor: „Vom proteja economia și locurile de muncă” – LIVE VIDEO

06 apr. 2022, 11:31,
în Actualitate

Declarații susținute de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, la începutul ședinței de guvern din 6 aprilie, cu privire la scumpirile din această perioadă.

„O să fac apel la toţi miniştrii astfel încât că pe baza deciziei pe care am luat-o ieri privind evaluarea măsurilor socio economice pe care Guvernul trebuie să le întreprindă astfel încât să continuăm măsurile de protejare a cetăţenilor. Să finalizați toate elementele de analiză și de impact astfel încăt până luni, când va avea loc ședința finală de coaliție, să putem să facem public anunțul cu setul de măsuri care vor fi adoptate.

În şedinţa de astăzi vom adopta o OUG prin care vom institui o serie de măsuri în vederea creşterii gradului de absorbţie pentru fondurile europene.

Tot în baza unei hotărâri pe care am luat-o ieri, vom adopta un act normativ prin care vom suplimenta bugetul la programul naţional de investiţii Anghel Saligny.

Actuala criză a preţurilor la energie şi gaze, dar şi efectele generate de războiul din Ucraina vom adopta un act normativ prin care vom proteja economia şi locurile de muncă. Unde se încetează activitatea se va acorda o indemnizaţie lunară similară celei plătite în perioada de pandemie, respectiv de 75 la sută din salariul de bază pentru companii.

Am discutat şi despre incendiile necontrolate din proximitatea Capitalei. Includem faptele la categoria infracţiunilor.

În încheiere, insist pentru a idenfica măsuri pentru a asigura activitatea normală în toate domeniile”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *