Prima pagină » Actualitate » Declaraţii înfiorătoare făcute de un român aflat pe feribotul cuprins de flăcări, în Grecia: „Eram în cameră, ne-au trezit că este incendiu” – VIDEO

Declaraţii înfiorătoare făcute de un român aflat pe feribotul cuprins de flăcări, în Grecia: „Eram în cameră, ne-au trezit că este incendiu” – VIDEO

18 feb. 2022, 12:45,
BZI.ro, în Actualitate

Incendiul izbucnit astăzi, 18 februarie 2022, pe feribotul din Marea Mediterană a lăsat cele 288 de persoane fără multe obiecte personale, bani, haine şi chiar maşini. Un român care se afla la bordul navei aflat în Grecia a făcut o serie de declaraţii năucitoare.

Conaţionalul susţine că totul s-a produs extrem de repede, iar salvatorii au intervenit de urgenţă. De asemenea, potrivit autorităților doi şoferi bulgari se afă încă în cala navei, acolo unde au izbucnit flăcările. Nu sunt răniţi.

În altă ordine de idei, de disperare, unii pasageri ar fi sărit în mare, fii recuperaţi cu ajutorul unui elicopter.

Incendiu pe un feribot din Grecia. Prima declaraţie a unui român aflat pe nava cuprinsă de flăcări

În dimineaţa zilei de vineri, 18 februarie 2022, alarma de incendiu a pornit pe un vas care se îndrepta spre Italia. Flăcările au cuprins un feribot aflat în Marea Mediterană, în apropierea Greciei. La bord se aflau 29 de români, șoferi de TIR, iar în total 288 de persoane.

Bogdan Topan este unul dintre românii care se aflau pe feribotul cuprins de flăcări. Acesta susţine că autorităţile au intervenit extrem de rapid, iar în momentul de fata oamenii sunt în siguranţă. Ambasada României le-ar fi oferit romanilor tot sprijinul.

Românul se afla în camera în momentul izbucnirii incendiului la feribotul cu 7 nivele. El a povestit că se afla în cameră şi a fost trezit.

„Eram în cameră, ne-au trezit că este incendiu, ne-au dat vestele de salvare și ne-au dus pe puntea din spatele navei, ne-au separat – întâi au urcat în bărcile de salvare femeile și copii. Ne-au scos foarte rapid, echipajul a fost profesionist. Garda de Coastă din Grecia a apărut imediat, cred că în jumătate de oră cel mult au intervenit. Era foarte mult fum, când ne-am îndepărtat am văzut nava arzând. În zonă au venit și elicoptere. Totodată, în preajmă era și o navă de slavare din Italia, care ne-a preluat pe noi”, a povestit românul.

Persoanele aflate pe nava care a luat foc au rămas fără nimic

Românul aflat pe vasul care a luat foc susţine că momentul de faţă nu are nimic asupra sa, totul a rămas pe feribot. A pierdut bani, haine, o remorcă şi un autoturism.

„Nu am mai recuperat nimic, au coborât membri ai echiajului cu măști, dar era prea mult fum, nu se putea respira. Important e că suntem în siguranță acum”, a mai spus Bogdan Topan, românul aflat la bordul feribotului.

Cetăţeanul a mai adăugat că a fost contactat de un reprezentant de la Ambasada României, care i-a spus că îi așteaptă în port în Corfu, că îi va prelua de acolo și că le va asigura transportul spre România sau spre ce destinație doresc.

„Cei de la Ambasadă s-au mobilizat foarte repede”, a adăugat el.

La jumătatea lunii mai a anului 2020 un alt incendiu a izbucnit pe o navă în care se aflau români. De această dată, evenimentul a avut loc în Portul Midia Năvodari.

Reamintim faptul că MAE a făcut precizării în cazul românilor aflați la bordul navei care a luat foc în Grecia. Toți pasagerii sunt în condiții bune de sănătate și au fost salvași de pe feribotul în flăcări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *