Prima pagină » Actualitate » Declarații Florin Cîțu, despre cine vrea să acapareze partidul PNL

Declarații Florin Cîțu, despre cine vrea să acapareze partidul PNL

01 apr. 2022, 14:19,
BZI.ro, în Actualitate

Declarații Florin Cîțu, despre posibila demisie de la conducerea partidului PNL. În contextul în care Biroul Executiv al PNL, convocat la ora 14.00, prin videoconferinţă, de cei care vor să îl schimbe pe Florin Cîţu de la şefia partidului, a votat vineri, 1 aprilie pentru convocarea Consiliului Naţional PNL, duminică, ședință în care va decide data Congresului Extraordinar, pe 10 aprilie.

presedintele PNL Florin Citu

Precizările liderului PNL vin în contextul în care tabăra anti-Cîțu din partid a făcut deja o ședință, despre care Cîțu spune că nu e statutară

Declarații Florin Cîțu, despre posibila demitere de la conducerea partidului

Declarații Florin Cîțu, despre posibila demisie de la conducerea partidului PNL. Liderul PNL a anunțat că a convocat o ședință a biroului executiv al partidului pentru ziua de sâmbătă. Precizările oficialului vin în contextul în care tabăra anti-Cîțu din partid a făcut deja o ședință, despre care Cîțu spune că nu e statutară.

„Am toate documemtele. În partid avem o regulă. Voi respecta regulile. Am convocat mâine un BEX cu prezența fizică. Repet: cererile de convocare a BEX sunt adresate președintelui PNL. Eu am tot discutat și știam că sunt nemulțumiri. Multe nu au legătură cu PNL. (…) Guvernarea care nu e optimă o văd și românii, nu doar eu. Sunt lucruri pe care puteam să le facem mai bine.”, a spus președintele PNL Florin Cîțu.

Liderul PNL se arată dispus pentru a urma regulile partidului, subiniind faptul că este „vocal împotriva masurilor populiste ce periclitează economia”.

„Urmare a solicitărilor trimise de majoritatea membrilor BEx și luând in considerare toate prevederile statutare si regulile agreate in partid privind convocarea ședințelor, se convoacă ședința BEx mâine la ora 12:00, la sediul PNL din Aleea Modrogan nr. 1, cu prezenta fizica”, a transmis echipa lui Florin Cîțu.

Pentru moment, Florin Cîțu nu vrea să spună dacă va demisiona.

În ceea ce privește implicarea președintelui Klaus Iohannis în toată această procedură. Florin Cîțu a declarat „Am o relaţie bună cu preşedintele Klaus Iohannis. A fost invocat numele lui Iohannis în scandalul semnăturilor împotriva mea. Domnul preşedinte Iohannnis nu se implică în problemele de partid”.

presedintele PNL Florin Citu

Joi, 31 martie, în cursul zilei, mai mulți lideri ai PNL au ieșit public susținând nevoia schimbării lui Cîțu din funcția de președinte

Scrisoare prin care se cere demisia lui Florin Cîțu

Miercuri, 30 martie, s-a aflat că zeci de președinți de organizațiilor PNL au semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Liderii liberali îl vor pe premierul Ciucă în funcția de președinte al partidului. Potrivit surselor din PNL, alături de Florin Cîțu mai stau doar organizațiile din Arad, Constanța, Argeș, Timiș, Gorj și Sectorul 3.

Joi, 31 martie, în cursul zilei, mai mulți lideri ai PNL au ieșit public susținând nevoia schimbării lui Cîțu din funcția de președinte. În discuțiile de la Vila Lac, Florin Cîțu i-ar fi acuzat pe prim-vicepreședinți că și-au mințit colegii de partid spunând că au susținerea lui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă se impune o schimbare la nivelul conducerii PNL, europarlamentarul liberal Theodor Stolojan a declarat joi, 31 martie, că acest lucru va trebui discutat cât mai repede, în cadrul formațiunii.

„Partidul e o instituţie, nu e o persoană, o instituţie care are reguli democratice şi care prevăd cum trebuie acţionat în momentul în care apar din partea unora sau altora anumite propuneri sau sunt nemulţumiţi. Avem reguli stabilite şi îmi pare rău că există aceste luări de poziţie în mass media înainte de a proceda la aplicarea regulilor prevăzute de statutul PNL. Când există oameni nemulţumiţi în partid avem proceduri. Asta e democraţia şi acesta este avantajul democraţiei, că are mijloace prin care să rezolve aceste probleme. (…) Nu e bine să ieşi în mass media cu asemenea probleme care trebuie rezolvate potrivit procedurilor democratice ale acestei instituţii, care se cheamă partid politic”, a spus Theodor Stolojan.

Reamintim, astăzi, 1 aprilie, au avut loc primele declarații ale lui Florin Cîțu, despre posibila demisie de la conducerea partidului PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *